AmriFla.com

Plemenske ribe, modri delfin

Ribe za akvarij - ciklidTirkizni delfin Cyrtocara Moorii se nanaša na izredne akvariumne ciklide, ki živijo v vodah Malavija v Afriki. Ta vrsta rib je znana med ljubitelji ciklidov. Ima nenavadno barvo, delfin ima nenavadno obliko telesa, na glavi se nahaja velik maščobni stožec.

O tej pasmi rib lahko rečemo, da ne spadajo v majhne akvarijske hišne ljubljenčke, njihova velikost presega 25 cm. Modri ​​delfin je mirna riba, moški pa lahko pokažejo agresijo drug proti drugemu. Rejci se priporočajo drži modri delfin v haremu, ki ga sestavljajo en moški in pet do šest žensk. Podoben harem se nahaja na svojem ozemlju, ki je dobro varovano le med drstenjem, medtem ko vodne živali ne kažejo agresivnosti.

Vsebina modrih delfinov

Vsebina je zelo preprosta, morate upoštevati nekaj preprostih pravil:

 1. Akvarij za ribe mora biti prostoren;
 2. voda mora biti čista in stabilna;
 3. za ciklide mora biti akvarij oblikovan v pravem slogu;
 4. akvarij mora biti zasnovan v podobi biotopa, pesek je treba uporabiti kot tla, je treba na dnu položiti veliko kamnov;
 5. ribe morajo imeti veliko zavetišč.

Blue Dolphin - čudovite ribe za akvarijCortocara Moorii je leta 1902 odkril Boulanger. Živi v jezeru Malawi. Ribe se porazdelijo po celotnem rezervoarju. Ribe se lahko srečate na obalnih območjih običajno živi na globini od 4 do 16 m. Ribe se hranijo v jatah in se uvrščajo med plenilce.

V naravi ribe poje vse, kar najdejo. Modri ​​delfin je bil leta 1968 opazen v zalivih rib.

Videz modrega delfina

Ciklidi izgledajo kot velika riba, njeno telo je podolgovato. Vodja rib akvarij spominja navadnega delfina, zato se to imenuje. Pri predstavnikih te vrste rib imajo oba spola na glavi veliko maščobno žlezo.

 1. Akvarijske ribe lahko rastejo do 25 cm v dolžino. Z optimalno oskrbo lahko postane še večja.
 2. Dolphin živi do 10 let.

Kako vsebovati modri delfin

Ribe je mogoče priporočiti izkušenim in naprednim lastnikom. Za začetnike akvarijski ribji modri delfin ne ustreza zelo dobro, ker zahteva posebno nego, prostoren akvarij, pogoste spremembe vode in ustrezno izbrane druge vrste rib. Cichlid je mogoče pripisati mirnemu videzu rib, vendar še vedno niso primerni za zadrževanje v akvariju z drugo vrsto rib. Priporočljivo je, da ga hranite skupaj z afriškimi soma ali malavci.

Hranjenje rib

Ko jih najdemo v naravi, modri delfini hranijo različne mentose. Če se hranijo v akvariju, se cichlidi hranijo na vseh vrstah prelivov:

 1. Dolphin blue: velikost akvarija, prehrane in negeživa hrana;
 2. umetna vaba;
 3. umetna krma;
 4. zelenjava;
 5. zamrznjena hrana.

Lastniki modrega delfina se morajo zavedati, da je osnova potrebna za sprejemanje hrane z visoko vsebnostjo beljakovin. Priporočljivo je, da se hranite s cevko ali artemijo.

Modri ​​delfini lahko hranijo majhne ribe. Toda takšna hrana je uvedena v primeru, da je lastnik prepričan, da se ribe krme ne razbolijo in ne bodo prinesle nobenih okužb z njihovimi hišnimi ljubljenčki.

Mnogi rejci vadijo mleto meso ali meso sesalcev, toda to ni priporočljivo, ker želodec rib ne more prebavljati takšne hrane. Dolgotrajno krmljenje z mesom vodi v debelost rib in deformacijo notranjih organov, zato je priporočljivo, da se izognemo takemu hranjenju.

Kako skrbeti za modro delfinov v akvariju

Prvič, za vsebino rib je prostornina akvarija. Ne pozabite, da modri delfin raste na 25 cm, in za udobno bivanje v akvariju potrebuje vodo najmanj 300 litrov.
Ko se hranijo modri delfini v akvariju, je treba upoštevati pomemben pogoj:

 1. Cichlid ali modri delfin - lepa ribaparametre vode je treba meriti;
 2. voda mora biti nujno čista.

V rezervoarju Malawi so nihanja značilnosti vode zelo majhna, poleg tega pa je voda trda in alkalna. Norme za vzdrževanje modrega delfina: pH 7,2-8,8, temperatura vode od 24 do 28 ° C.

Če je voda v akvariju preveč mehka, ga je treba zategniti z dodajanjem koralnih čipov. Med rejci obstaja mnenje, da če so ribe v vodi z neustreznimi parametri, se njihovo uničenje uniči. Toda ta mit ni potrjen.

Dekoracija akvarija:

 1. za tla je droben pesek. V njej ribe radi rahlo;
 2. V akvarijih ni smisla uporabljati rastlin, ker ribe kopajo ali jedo;
 3. Prisotnost velikih kamnov, zamegljev, hiš in drugih zavetišč je pomembna za modro delfino.

Modri ​​delfin je kombiniran z drugimi vrstami rib

Ta vrsta akvarijskih rib se nanaša na miroljubne ciklide, vendar jih ni priporočljivo obdržati z drugimi vrstami rib. Modri ​​delfin se bo dobro ujemal z velikostjo rib, kot je njegova, in bo jedel majhne ribe. Modri ​​delfin priporočamo, da obdržite skupaj z drugimi malawi, vendar je priporočljivo, da se izognete mbuni, ker je ta vrsta nemirnega in agresivnega. Delfin se bo dobil dobro s fronti ali velikimi afriškimi soma.

Kako se ribe razlikujejo po spolu?

Rejci modrih delfinov težko določajo spol ribe. Tako moški kot ženski imata enako barvo, oba imata maščobni gumb na glavi. Mnogi rejci kažejo, da je moški večji od ženske. Toda ta znak je opazen, bo trajalo nekaj let. Običajno so moški svetlejši od ženske.

Ta vrsta rib se lahko nanaša na poligamne vrste, ustvarjajo svojo družino, ki jo sestavlja več samic in en samec. Družina ima lahko do 6 žensk.

Seksualno znamenje je zelo težko prepoznati, zato je priporočljivo kupiti 10 rib in jih hraniti skupaj. Razlikovanje frite na podlagi spola je lahko na telesni dolžini 13-16 cm, po katerem se lahko razdelijo.

Reja

Aquarium blue delphin: kako skrbetiDelfin iz akvarijskega ribnika izbere mesto za polaganje jajc. Pogosto tak kraj postane poliran kamen ali jama v tleh. Po tem se začne drstenje. Moški pokliče žensko in ona polaga jajca. Jajca gnojijo moškega.

 1. Ribe nosijo kaviar v ustih, nato pa se vzamejo za inkubacijo.
 2. Ženska nosi do 90 kos jajc 3 tedne.
 3. Čas drstenja je odvisen od okolja temperature rib in vode.

Ko se žlica s pršutom skrijejo v ustih ženske ponoči ali v času nevarnosti. Fry je treba hraniti nauplii artemije. Rastlina Fry je zelo počasna.

Rezultat

Rejske ribe iz Malavija porabijo veliko časa in truda. Riba je postala zdrava in močna, je potrebno veliko truda, spretnosti in sposobnosti. Toda vsa prizadevanja si plačajo zase, saj je modri delfin zelo lepa riba, ki bo z 10-letno skrbnostjo postala ornament akvarija.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com