AmriFla.com

Zakaj se mačke bojijo vode: glavni razlogi in kako se soočiti z njim

Razlogi, zakaj se mačka boji vodeObstaja takšen izraz: "Misli psa: lastnik me hrani, pomeni, da je Bog. Misli mačke: lastnik me hrani, zato sem jaz Bog. " Ta izjava zelo močno prenaša naravo naših ljubljenih živali.

Mačke so zelo specifične in strahopetne živali. In eden od najpogostejših problemov je strah pred vodo.

Izrazito nepripravljenost mačke za izvajanje vodnih postopkov včasih daje gostitelju veliko nevšečnosti. V krvi so opraskane roke, prepojene oblačila in preživeli živci daleč od tega, da so kopali hišne ljubljenčke. Poglejmo, zakaj mačkam ne marajo vode.

Legenda

Nekoč, ko je Noah v času Velike poplave zbral vse vrste živali na kovčku, je hudič, ki je vzel obliko podgane, vstopil v ark. Začel je gnati dno barke, da bi ga utopil. Toda mačka, ko je to opazila, ga je ujela in ga ubila. Toda Noah, ki je odločil, da je mačka bila poredna, ga je brutalno kaznovala in ga vrgla čez krov. Druge živali so se zbrale do Noe in opozorile na svojo napako, ki kaže luknje na dnu. Noa, spoznal svojo napako, je vrnil mačo nazaj, vendar se je od takrat razvila fobija vode v predstavnikih mačk.

Verjemite legende ali ne - osebna izbira vseh.

In zdaj poglejmo, zakaj se mačke bojijo vode z znanstvenega vidika

 1. Za razliko od psov, mačke ne dohitijo svojega plena, ampak ležijo v čakanju. Zato so mačke zelo Pomembno je odsotnost vonja. In mokro plašč začne oddajati dišavo. Mačke na instinktivni ravni vedo o tem in poskušajo na vsak način preprečiti vodo.
 2. Strah pred boleznijo. Mačke so precej inteligentna bitja in razumejo, da se lahko, potem ko so namočeni in zamrznjeni, lahko razbolijo. In to je še en razlog, zakaj mačke ne marajo vode.
 3. Strah pred zmrzovanjem. Pri mačkah, med plaščem in kožo, je značilna "plast", ki ohranja toploto. Ko je mokra, izgubi svoje sposobnosti in mehka se začne slabo zamrzniti. Opazili ste več kot enkrat po kopanju, da ne glede na to, kako obrišete in kaj ne zavijete mačke, še vedno drhti kot list opeke? Torej je strah pred mačko zelo kondicioniran.
 4. Ker so mačke zelo samozavedne in sebične živali, jim ni všeč biti prisiljen storiti ničesar. In kopanje je samo tak postopek.
 5. Kako naučiti mačko za plavanjeDrug razlog za strah pred vodo - neprijetne vonjave. Smisel za vonj v mačkah je veliko bolj akuten kot oseba, zato mačka zaznava vonj klora iz vode več kot desetkrat, vonj šampona in druge "nenaravne" vonjave za to.
 6. Mačke menijo, da je postopek kopanja absolutno odveč, ker se uporabljajo za gledanje svoje čistosti s pomočjo jezika. Kako lahko ljubite tisto, za kar menite, da je nepotrebno?

Na splošno, če razumete, so mačke odlični plavalci. Že dvotedenski mači lahko že dobro plavajo. Mačka, ki naseljuje naravno okolje, brez obotavljanja, bo mrzla v vodo, če se bo počutila nevarnost ali plen na glodalcu. Ampak, udomačene mačke postanejo zelo izbirčne - zakaj, navsezadnje, plezati v vodo, če lahko sladko dremate v svojem najljubšem stolu?
Torej, kako biti lastniki, katerih strjeni hišni ljubljenčki ne želijo narediti vodnih postopkov in se jih bojijo? V tem primeru je nekaj nasvetov o tem, kako trenirati mačko v postopke kopanja in premagati strah:

 • Začnite se navaditi na plavanje z majhno količino tekočine. Najprej postavite tačke živali v posodo s globino vode, ki ni večja od treh centimetrov, naj se hišni ljubljenček uporabi za neznano okolje. Nadalje počasi povečajte količino vode, ki vodi do želene globine.
 • Bodite prepričani, da preverite temperaturo vode - to bi moralo biti 38-39 stopinj. Preveč hladna ali preveč vroča voda lahko tako prestraši žival, da bo strah pred vodo ostal v celotnem življenju mačke.
 • V sobi, kjer nameravate kopati živali vklopite močno svetlobo, tako da mačka jasno vidi vas in okolico. V dobro osvetljenem prostoru bo živalim manj stresa.
 • Če imate aktivno in igrivo hišne ljubljenčke - kupi za njega svetlo igračo za kopalnico, mnogi pečati všeč ti stvari.
 • Nikoli močno ne vklopite pipe z vodo pri polni moči! Živali lahko prestraši oster, neznan, glasen zvok.
 • Mačke se bojijo vode: razlogiMilo zmešajte z mehko gobico, da ne poškodujete kožne kože živali.
 • Med vodnimi postopki govorite s hišnim ljubljenčkom s sladkim glasom, na veliko mačk je pomirjujoče.
 • Bodite prepričani, da sledite voda ni zadela oči in ušesa. Za ušesa lahko uporabite bombažne blazinice in zaprite oči z rokami.
 • Po kopanju za mokre hišne lase z ločeno brisačo.
 • Vse mačke zavijte v toplo, veliko brisačo.
 • Drži, govori in hišne živali, za ublažitev stresa.
 • In zapomni si to Mlajši hišni ljubljenec, lažje bo, če ga boste naučili.

Torej se mačke res bojijo vode?

Kot vidimo, strah pred vodo mačk povzroča dejstvo, da so v našem stoletju mačke hišne živali, ki živijo v večini v topli, svetli, prijetni hiši. Navajeni so, da redno prejemajo hrano iz roke ljubljenih lastnikov, da spijo v mehki, udobni postelji in uživajo v življenju. Tako je strah pred vodo le zaradi teh dejavnikov. V naravi žival ne razmišlja o strahu in ne marajo ničesar - njen namen je preživeti in dobiti hrano.

Toda hišnega ljubljenčka, ki ga ogroža udobje in mir, se lahko poučuje, ne samo, da se ne boji vodnih postopkov, temveč jih celo začnejo ljubiti. Želim vam uspeh pri vzgoji!

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com