AmriFla.com

Grozno in ogromno kokosovo rakovico ali dlani v dlani!

Ogromna fotografija rakovPalm lopov, ali tako imenovan tudi kokosovo rakovico - največji svetovni predstavnik rakotvornih rakov iz naddružine rakov iz hermita. Po študiju načina življenja dlani, ki ga imenuje zemlja člen, je zelo težko, saj večino svojega življenja preživi pod vodo. Čeprav lopov za drobljenec palme v resnici ni res, čeprav je zelo podoben njemu. Njegov videz bo kdo strah, saj izgleda kot grozna pošast. In njegove kremplje lahko zlahka zlomijo kosti, zato je najbolje, da se s tem rakom ne srečamo v naravi.

Habitat

Dlani v dlani imajo tudi veliko različnih imen, na primer: tat - dobil je to ime, ker je res kraji plen, tako se glede na zgodbe popotnikov ta predstavnik členonožcev skriva v travi in ​​pričakuje, da bo lahko skočil in povlekel svoj plen, ki leži na tleh. In ima tudi ime kokosove rakovice - tako da je bil imenovan za dejstvo, da jeste predvsem kokose, ki je sposoben prodreti s svojimi močnimi sprednjimi kremplji.

Kokosovo rakovice so sorodnik običajnega rakovic iz rastline in je zelo podoben zunanjosti. Toda za razliko od njega palmovski tatovi uporabljajo lupine le dve leti, potem pa jih spustijo, ker imajo zelo močan eksoskeleton.

Prebivalci rakov živijo na otokih Indijskega oceana, večina prebivalstva je na otoku božič.

Videz

Kokosove rakovice slikePalm lopov je največji členonožcev. Dimenzije njegovega telesa lahko dosežejo do 40 centimetrov, in masa rakovic doseže štiri kilograme.

Telo dlani, kot vsi predstavniki členonožcev, je razdeljen na sprednji del, ki vključuje vse okončine in trebuh. Največji par nog je velik in močan krempljev, s katerimi lahko zlahka zlomijo kokose. Prav tako je mogoče opaziti, da je leva kremplja večkrat večja od desne. Naslednji par nog ima ostre konce, s katerimi lahko varno vzpnejo vsa drevesa. Naslednji par stopal je odgovoren za zaščito, ko je palčni tat v njegovem zavetišču in ga uporabljajo za sprehode. Zadnji par nog je najmanjši, v bistvu je znotraj lupine in ga uporabljajo samo ženske, ki skrbijo za jajca, in samci jih uporabljajo pri spajanju.
Telo dlani dlani je zaščiteno z močnim kalciniranim eksoskeletonom. V svojem telesu je posebna sprememba, ki lahko proizvaja izmenjavo plinov, ki mu omogoča, da vodi zemeljski življenjski slog. In tudi členonožci imajo škrge, vendar so zelo šibki, zato ne bo mogel dolgo živeti pod vodo.

Življenjski slog

  • V prehrani dlani tat vključuje različne sadove pandanov, kokosovi orehi so tudi najljubši izdelki in lahko varno jedo druge predstavnike členonožcev. Toda načeloma je dlani tat vsejedno bitje in lahko porabijo vse, kar najdejo kot hrano.
  • Kokosovi raki živijo v tleh. V ta namen s pomočjo krempljev kopljejo plitvo vrsto, v katerem so prekrivna vlakna iz kokosovih oreškov. In tudi jaz lahko živim v različnih razpokih in koralnih grebenih.
  • Aktivna aktivnost se v glavnem kaže v temi. Popoldan se skrivajo v svojih zavetiščih.
  • Žive predstavniki členonožcev posamezno. Ker ne marajo drugih bitij. So izredno agresivni do nekoga, ki prihaja k njemu na ozemlju.

Reprodukcija kokosovih rakov

Giant členonožcevRaki začnejo razmnoževati normalno sredi poletja in konec s prihodom jeseni. Dedanje moškega za žensko traja dolgo časa, po katerem se pojejo. Po tem ženski žrela jajca na želodcu. Ko je čas za loputo, žensko postavlja jajca v vodo in jih pusti tam.

Mladiči so rojeni v obliki ličink, po katerih se svobodno plavajo približno mesec dni, nato pa iščejo kraj za trajno življenje. Po tem, ko so našli zatočišče, sedijo tam, dokler nimajo lupine. To obdobje traja približno dvajset dni. Po tem začnejo moliti, med katerimi je telo rakovice spremenjeno. Sedaj izgleda kot navaden predstavnik palmovega tatu.

Še ena mlada rakovica živi večinoma pod vodo, vendar se že začenja postopoma spuščati na površje. Takoj, ko se dlani dlani povsem premaknejo v zemljo, ga iz brazgotine vrže iz lupine in postane kot rak divjadi. Postanejo popolnoma odrasle rakovice le v petem letu svojega življenja. In dosegajo svoje največje velikosti le za štirideset let.

Vrednost za moškega

Izrabljen rakovica iz lupine ekspanaTa predstavnik rakov je bil vedno zelo dragocen zaradi svoje edinstvenosti. Mesec dlani je zelo redek delikat. Ima okus kot jastoga ali jastoga mesa. Poleg tega je zelo cenjen zaradi dejstva, da njegovo meso močno vpliva na afrodiziak, ki prispeva k spolni privlačnosti.

Zaradi velikega lovljenja rakov so bili organi nekaterih držav prisiljeni prepovedati lov na tatove dlani, da bi ohranili njihovo prebivalstvo.

Zanimiva dejstva

  • Predstavniki palmovih tatovi imajo zelo razvit občutek za vonj, zato lahko dišijo hrano za nekaj deset kilometrov.
  • Kokosovi raki imajo odlično sposobnost vzpenjanja dreves, tako da se lahko varno vzpenjata za nekaj sekund do višine približno deset metrov.
  • Čeprav je videz rakov odličen in lahko zastraši vsakogar, ki to vidi. Veliko kopno rakovico je popolnoma varno za ljudi, če se ga ne dotikajo, v tem primeru lahko rakovica zlahka zlomi kosti roke z močnimi kremplji.
  • V Gvineji je meso palmovega tatu tradicionalna jed, dokler vlada ni prepovedala ujetja teh predstavnikov členonožcev. Zdaj je redek delikat, za katerega bo moral plačati veliko vsoto denarja.
Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com