AmriFla.com

Kako priključiti antenski ojačevalnik televizorja na napajalno enoto

Obstajajo kraji, v katerih televizijski signal prihaja v zelo nizki kakovosti. V takih primerih je potrebno uporabiti zunanjo anteno na vibratorju, ki ima antenski ojačevalnik. Omogoča vam, da signal poveča tudi na razdalji 100 km od stolpa.

Široko uporabljeni ojačevalniki so ojačevalniki SWA. Imajo nizko ceno in zagotavljajo zadostno zanesljivost. Imajo različne faktorje pridobivanja in so zasnovani za različne vrste kanalov. V decimetričnem območju je dobiček 34-43 dB in 10-15 dB v metrih. Na spodnji sliki si lahko ogledate ojačevalni model SWA-555 / LUX.

Antenski ojačevalnik televizijskega signala SWA-555 / LUX.

Signalni ojačevalnik SWA deluje iz stalne napajalne napetosti 12V. Obstaja vezje, ki omogoča ojačevalnik, ki se prenaša prek koaksialnega kabla skupaj s signalom. Na trgu najdete adapter, ki je tudi napajalna enota, ki omogoča reševanje težave. To je prikazano na spodnji sliki.

Adapter - adapter za napajanje TV ojačevalnika.

Priključitev adapterja ne zahteva nobenih veščin. V enem koaksialnem kablu vstavimo žico, ki gre na TV, v drugi pa žico antene. Adapter je vgrajen v vtičnico. Žice ni mogoče zamenjati, saj so na njihovi konici nameščeni različni konektorji.

Napajanje - Adapter za ojačevalnik anten

Odpiranje napajalnika z adapterjem najdete močnostni transformator, enostavni in elektrolitski kondenzatorji, 4 diode, dušilko, mikročip, ki deluje kot napetostni regulator.

Način napajanja antene s pokrovom odstranjen.

Vse razen transformatorja se nahaja na tiskanem vezju.

Električni shematski prikaz napajalne enote z adapterjem

Adapter, prikazan na zgornji fotografiji, je sestavljen po klasični shemi. Napajalna napetost 220 V je dobavljena T1 (transformatorju), ki se nato zmanjša na 12 V - 15 V. VD1-VD4 (diodni most) bo opravil funkcijo napetostnega usmernika. Kondenzator C1 se uporablja za gladek pulsacije. Nato dobimo konstantno napetost, katere vrednost je približno 16 V. Nato gre za DA1 (integralni stabilizator).

Napajanje električnega tokokroga za antenski ojačevalnik z adapterjem

Na elementih C3, L1 se izvede LC-filter. Nameščen je na vhodu sprejemnika. Izklopi izgubo enosmerne napetosti in izgubo video signala.

L1 (dušilka) preprečuje, da visokofrekvenčni signal teče v tokokrogu napajanja. V tem primeru se enosmerni tok prosto giblje do osrednjega jedra televizijskega kabla, ki prihaja iz ojačevalnika. C3 (kondenzator) ne dopušča, da DC pretoči iz vira napajanja na TV vhod. V tem primeru ni izgube signala.

Za samo-proizvodnjo pogonske enote je mogoče uporabiti različne tipe delov. Transformator se lahko uporabi z izhodno napetostjo 15-18 V. To je posledica dejstva, da ojačevalnik antene ne presega trenutne porabe več kot 2 W in 150 mA. Kot dušilka lahko uporabite odsek dielektrika, na primer tekstolit, katerega širina je 5 mm. Vleče se na 25 do 30 obratov žice bakrenega emajla.

Slabosti predstavljenega zasnove napajalne enote z adapterjem

Med pomanjkljivostmi lahko opazimo prisotnost odseka, ki nima zaslona na osrednjem jedru televizijskega kabla. To območje se nahaja na mestu spajkanja s tiskanim vezjem. Pri delovanju tehnike, kot je sesalnik, to lahko privede do hrupa na video signal. To se lahko izogne ​​z namestitvijo dodatnega zaslona.

Samonastavljen adapter
za napajanje napajalne napetosti na antenski ojačevalnik

Če potrebujete adapterski adapter, ki ima široke tehnične zmogljivosti, ga lahko izdelate doma iz crab-antenskega cepilca. Za ojačitev ojačevalnika in dodatno povezavo več televizorjev z anteno, bo moralo biti potrebno dopolniti še 3 podrobnosti.

Razporeditev in oblikovanje rakov

Televizijski rak je kovinsko ohišje s konektorji F. V njej so visokofrekvenčni transformatorji signalnega cepilnika odklopljeni. So osrednji zaključki. Po videzu je visokofrekvenčni transformator cev ali obroč iz ferita. Ima magnetno prepustnost 600-2000. Na vrhu navijanja se obrača emajlirana žica, katere premer je 0,2 mm-0,3 mm. Njihov položaj je enakomeren vzdolž celotnega oboda. Število takšnih zavojev lahko doseže od 1 do 10.

Pogled na rakovico z odstranjenim pokrovom.
Na foto raku. Zadnji pokrov je odstranjen. Kot lahko vidite, so feritni transformatorji spajeni, da priključite 3 televizorja. Izdelan je po osnovnem električnem tokokrogu, ki je prikazan spodaj.

Shema rakovic za tri televizije.

Vsi raki so izdelani po tej shemi. Lahko ima nekaj odstopanj - vgrajene dušilke, upore, filtriranje, ločilne kondenzatorje.

Kako narediti adapter sami
za napajanje napajalne napetosti na antenski ojačevalnik

Za izdelavo napajalnika, namenjenega za napajanje ojačevalnika antene, nisem namestil priključka pod napajalnik. Odločil sem se, da uporabim en priključek za priključitev vtiča F. Za to je bilo treba odstraniti en transformator. Število priključenih televizorjev se je zmanjšalo na dve.

Rak je pripravljen za posodobitev.

Posledično se je shema spremenila.

Shema rakovic za dva televizorja.

Shema rakovic za dva televizorja.

Pred uporabo adapterja za predvideni namen namestite LC filter v rakovico. Telo rakov je izdelano iz duralumin, zato sem izdelal medeninasto sponko. Telo je bilo pritrjeno z vijakom in oblikovano matico.

Rak, prilagojen za priključitev napajanja antene in dveh televizorjev

Posledično se je vezje nekoliko spremenilo. Transformator T1 je ostal na mestu, dodani sta bili dve kondenzatorji in dušilka.

8-13

Za izvedbo vezave vezja je za namestitev upora 150 ohmov med izhodnimi sponkami XW3 in XW2 zaželeno. Adapter lahko namestite na katerikoli prikladni lokaciji. Obe sta pri kabelskem vhodu v stanovanje in blizu televizije.

Če uporabljate samo en TV, lahko T1 odstranite iz vezja. Desni izhod C1 (kondenzator) se spoji na osrednji priključek konektorja XW3 ali XW2. Kabel bo priključen na priključek, na katerega se kondenzator spoji.

Priključitev napajalnika na adapter

Pred tem sem pisal, da želim kabel priključiti skozi priključek F. Zato sem iz dvojne žice, ki je prišel iz napajanja, izdelal adapter za koaksialni kabel.

Rezanje priključka za priključitev napajanja na rakovico.

Za izvedbo te zamisli morate vzeti kabel anten, dolg približno 5 cm. Nato ga odrežite, da se en konec in oblečejo na F-ovojnico. Fotografija prikazuje nadaljnje ukrepe. Vzamemo žice, ki prihajajo iz električnega omrežja in spajamo na drugi konec kabla. "+" Mora biti spajkana na osrednje jedro kabla antene.

Če tega ne želite, lahko namestite priključek v ohišje rakovice, na katerega bo priključen napajalnik. In že skozi to napetost bo uporabljena na ojačevalnik antene s pomočjo adapterja, ki smo jih naredili.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com