AmriFla.com

Najstarejša mačka na svetu - rekorderji knjige Guinnessa

Dolgoživost mačkDo sedaj je najstarejša mačka na svetu mačka Lucy, ki je bila rojena leta 1972. Ta mačka ni bila drugačna od njenih domačih sorodnikov.

Ko se je izkazalo, da je Lucy v resnici "Častitljiva stara ženska" so pokazali svojega ljubljenčka veterinarjem. Strokovnjaki so bili navdušeni nad starostjo živali in njenim stanjem.

Domača priljubljena Lucy Bila je vesela in agilna, dobro je pojedla in celo igrala. Po izračunih strokovnjakov, pri prevajanju v človeško dobo, je bila Lucy stara 172 let. Do takih let, tudi znani kavkaški starši ne živijo vedno. Če izračunamo, da je povprečna življenjska doba te živali 15 let, je Lucy že živela tri mačje življenje. In danes še naprej lovijo miši na vrtu mojstra.

Lucy je Long-Liver

Najstarejša mačka na svetu Lucy je predstavila Guinnessovo knjigo rekordov kot najstarejšega domačega ljubljenčka na svetu.

  1. Katera mačka je najstarejšaKo je lastnik živalskega Billa obiskal teto, ki je trdila, da se malo spominja Lucy in da je bila pred 40 leti. Ta družina je imela takrat trgovino s ribami, kjer so se mladi, potem Lucy, potegnili in izrezali in se počutili čudovito.
  2. Ta novica je presenetila lastnike mačke. Seveda so vedeli, da je njihov hišni ljubljenec v ugledni dobi, vendar tega ni pričakoval veliko.
  3. Zgodovina najstarejše mačke Lucy se je zanimala za lokalno občino. Živali so pregledali veterinarji, izdelane so bile vse potrebne laboratorijske in klinične analize. Mačka je izgubila sluh zaradi svoje častitljive starosti, vendar to ne preprečuje, da bi ostala energična in vesela. Ona je velik lovec za miši.
  4. Gostitelji so uspeli najti dokaze, da je Lucy premagal prejšnji zapis o dolgoživosti, ki je pripadal mački Fuzzy. Nekdanji rekorder je živel 38 let. Ugotovljeno je bilo, da se je Lucy rodila leta 1972 v mestu Llanelli. Priče je bilo mogoče najti, da je hodila očarljivega mucka v ribiški trgovini v zgodnjih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja.
  5. Lokalni prebivalci so aktivno sodelovali pri vprašanju priznanja Lucyja za novega rekorderja. Po njihovem mnenju tako dolg jetra zasluži vse spoštovanje.

Nosilec knjige Guinnessa

Po prvaku dolgoživosti je bil priznan kot mačka Fuzzy, že dolgo nihče ni zahteval tega naslova. Zato so informacije o najstarejši mački Lucy postale pravi občutek. Tudi predstavniki tiskovne službe Guinnessove knjige rekordov so uničili novice.

Lucy je ponos in neutrudna skrb njenega gospodarja. Zgodba o Lucy simbolizira priložnost za preprosto domačo mačko, da postane prava zvezda, čast in občuduje po vsem svetu.
Ta mačka je živela dolgo življenje in za ta čas je prinesla velike koristi svojim mojstrom. In zdaj njeno ime oplemeniti na straneh ene najbolj znanih publikacij sveta.

Po mnenju strokovnjakov, če je mogoče razkriti skrivnost dolgoživosti teh mačk, dolgotrajnih, lahko to prinese veliko koristi za vse človeštvo.

Pasme mačk stoletij

Nekatere pasme so drugačne dolgoživost.

  1. Najstarejša mačka na svetuTajska mačka pogosto živi do 20 let, čeprav je povprečna starost te pasme od 10 do 14 let. Med predstavniki te pasme je veliko dolgol. Te mačke so neverjetno radovedne in inteligentne ter pogosto pritrjujejo svoje nosove v vse, kar se dogaja v hiši. Tajske mačke so dobro usposobljene in se lahko naučijo samostojno odpirati vrata. Ta pasma je idealen hišni ljubljenček za družino z otroki.
  2. Sijamska mačka je dobro znana pasma po vsem svetu. Njena priljubljenost je že zdavnaj razbila vse zapise. Sijamska mačka je zelo pritrjena na svojega lastnika in je lahko celo ljubosumna na druge domače živali. Te mačke so zelo zadovoljne, če so pozorne in zelo občutljivo počutijo razpoloženje svojega učitelja. Med temi mačkami starost dvajset let ni tako redka.
  3. Japonski Bobtail. Ta pasma razlikuje v neverjetni antiki. Slike njegovih predstavnikov so bile najdene na starodavnih imperialnih gravurah in v starodavnih templjih. Te mačke praktično ne padejo. Po naravi so zelo nezahtevne in razumljive, značilne so velike predanosti svojim lastnikom. Te živali, za razliko od večine drugih pasem, radi plavajo in celo uživajo v ribolovu. Na žalost je ta pasma precej redka. Japonski bobni lahko preživijo do 18 let.
  4. Tiffany ali azijska dolga mačka zelo hitro postane priljubljena v celotni družini. Takšne mačke lahko nadaljujejo svoje mojstre, povsod hodijo po svojih petah in se celo dolgočijo s svojo naklonjenostjo. Tiffany se zelo pogovarjata. Obožujejo udobje in udobje doma, vendar nikoli ne zavračajo raziskovanja ozemlja vrta ali okužnice. Za predstavnike te pasme je starost 18 let daleč od meje.
  5. Azijska shorthair brez težav dobi skupaj s skoraj vsemi domačimi hišnimi ljubljenčki. Ker je volna živali te pasme zelo kratka, to ne povzroča nobenih težav pri oskrbi. Takšni Aziji so zelo družabni, a hkrati popolnoma nenavadni. Pričakovana življenjska doba teh živali je pogosto 20 let.

Dodajanje nov rekorder Lucy, v Guinnessovi knjigi rekordov zabeležili so še nekaj mačk, ki so dolge jeter. Druga in tretja častna mesta za pričakovano življenjsko dobo zasedajo Krim Puff in Kitty. Njihova pričakovana življenjska doba je bila 38 let in 30 let. V desetih največjih mačjih mačk je več mačk iz Rusije.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com