AmriFla.com

Največje mačke na svetu in njihova zgodovina

Katere pasme so največje na svetuSkupaj s psi so mačke najbolj priljubljene ljubljenčke pri ljudeh. Pogosto jih imenujemo živalski družabniki, ki se trudijo, da bi bili enakovredni svojim mojstrom, namesto da bi bili zadovoljni z vlogo zvestega pomočnika.

Ko je bilo mišljeno, da so domače mačke ločene biološke vrste, so pa bile dejansko rodile plenilke in pripadajo sesalcem družine mačk.

Domače sodobne mačke veljajo za potomce gozdnih mačk, ki so bili udomačeni pred več deset tisoč leti. Po podatkih statističnih podatkov živi okoli 600 milijonov domačih mačk na svetu. In obstaja 256 pasem, in vsi so povsem drugačni. Ampak obstajajo imetniki mačk. Danes bomo povedali o največjih mačkah na svetu.

Največje domače mačke na svetu

Velikost mačk in mačk je lahko drugačna. V mnogih pogledih je vse odvisno od njihove pasme. Torej, na primer, najmanjše mačke na svetu so predstavniki pasme Singapurja, katerih teža v odrasli dobi dosega 2 kg.

In kar se tiče največjih mačk, se za ta naslov borijo dve taki pasmi:

 • Asher;
 • Maine Coon (Maine Coon).

Spodaj bomo podrobneje razpravljali o njihovih značilnostih in značilnostih.

Značilnosti velikih mačk Maine Coons in predstavniki pasme

Mati odrasla mačka, ki spada v to pasmo, lahko tehta približno 10 kg in lahko spominja na ris. Tako kot ta žival, imajo mačke te pasme podobne tigrove noge in rese na ušesih. Tudi Maine kovanci so podobni trstim divjim mačkam, vendar se v primerjavi z njimi razlikujejo po prijaznosti.

Največja mačka je Maine Coon StewieCat Stewie, ki živi v mestu Reno (Nevada, ZDA), predstavnik te pasme, je bila priznana ne le največja, temveč najdaljša mačka na svetu. V raztegnjenem stanju od glave do kokice je dolžina živali 123 cm. Takšen zapis so uradno registrirali predstavniki Guinnessove knjige rekordov.

Lastnik živali je vložil vlogo za knjigo, ko so vsi znanci začeli čuditi po njegovi dolžini. Ampak mačka Omar, ki živijo v Melbournu (Avstralija), bo dolžina nekoliko manjša, 120 cm. Ima celo svojo stran v socialnih omrežjih. Omar spada tudi v pasmo Maine Coon. Ko mu mojstri je ta fant rdečo barvo, v letu 2013 na svojem domu, in niso mogli predstavljati, da bo njihov ljubljenček prerasli v eno največjih mačk na svetu.

Zanimajo ga lahko preko socialnih omrežij. Oglejte si, kako mačka igra na dvorišču, spi in teče po hiši. Gostiteljica pravi, da njihova ogromna najljubša potrebuje posebno hrano. Edino meso, ki ga poje, je surovi kengureatin, ki ga kupijo v lokalnem supermarketu. Poleg tega mačka poje in običajno suho krmo.

Teža Omarja je 14 kilogramov. Ni samo velika, ampak ima tudi neverjetno velik plašč. Ljubica se pritožuje, da mora nenehno najti na vseh koncih hiše.

Prav tako ugotavlja, da najraje ne marajo njegove popularnosti zelo, ima izpuščaj in pogosto mopi, ko mora, namesto da živi preprosto življenje hišnega ljubimca, postaviti svoj blog.

Asher, ali mačka-leopard

Predstavniki te pasme se štejejo tudi za največje v svetu mačk. Aher je umetno izumil ameriški biotehnologi razmeroma nedavno. Kot rezultat, so bile te pasme mačk prečkane kot:

 • divja plenilska mačka;
 • Azijski leopard;
 • Afriški dolgožični serval.

Pasma je bila imenovana Ashera v čast paganske boginje.
Značilnosti pasme mačke asherSpecialisti, ki so že pred kratkim sodelovali pri vzreji te pasme, so prinesli še eno pasmo - hipoalergično mačko. Zahvaljujoč temu lahko vsakdo, ki bi želel imeti domačo mačko, vendar trpi zaradi alergije, si lahko privošči. Vendar pa ni za skromen denar, to je edini negativen.

Ašeri je bila priznana kot najbolj velike pasme mačk na svetu, vendar pa je to sporno, ki ga ustvarjalci naslova drugega umetnega kamna - Savannah, ki so bili dani v 80 letih. Strokovnjaki v tem primeru vodijo teste DNK, sam primer pa se obravnava na sodišču. Zunanji opis Ashera je:

 • višina mačke je približno en meter;
 • povprečna teža živali je približno 15 kilogramov;
 • grenak nasmeh;
 • tačke so močne.

Vendar, kljub svoji zunanji grožnji, Asher razlikujejo prijaznost in prožnost, zelo se igrajo z otroki in spijo.

Ashles, čeprav dobra pasma, vendar ne spadajo v proračun. Lahko kupite hišnega ljubljenčka za približno 2 tisoč dolarjev. Toda to velja za ekonomsko možnost. Ampak, če želite kupiti posebno varianto za alergije, bo tak kitek stala okoli 6 tisoč dolarjev. Toda stroški ne bodo vključevali le živali, temveč tudi takšen paket:

 • cepljenje živali;
 • zavarovanje za leto;
 • 10 posvetov z zdravnikom Ronaldom Trippom (enim izmed najbolj znanih veterinarjev na svetu);
 • določena za nego živali;
 • elitne prehrane;
 • vinilni žeblji za kremplje;
 • implantirani identifikator mikročipa.

Velika mačka pasme Savannah

Še en imenik za mačke Trabbl, ki spada v pasmo Savannah. Vzrejeni so bili skozi križanje domačih tujerodnih mačk in afriških divjih mačk. Višina Trabbla je največja na svetu in jo sestavlja 48 centimetrov. Toda mačka te mačke je samo 9 kilogramov. Kljub dejstvu, da mačka vodi zelo aktiven življenjski slog, se ne razlikuje. In ljubi, da teče na enak način kot prava divja mačka. V ZDA je zapisnik.

Najjamejša mačka na svetu

Zapisi in svetovne znane osebnosti so pogosto mačke, ki imajo nestandardne parametre.

Na primer, najmanjša mačka na svetu je bila prepoznana kot imenovana himalajska mačka Tinker Toy, ki stehtali manj kot en kilogram. Njegova višina je bila 18 centimetrov dolga in 7 centimetrov višine. Takšni parametri so bili posledica hormonskih motenj pri živalih.

Največja mačka na svetu se pogosto označuje kot žival s prekomerno težo. Zdi se, da taki dosežki lastnikom mačk niso najprijetnejši, ker odvečni kg kg zelo negativno vplivajo na zdravje domačega.

Himmi mačka je najdeblji na svetuNajvišja mačka na svetu je bila prepoznana Himmi iz Avstralije. Tehta 21 kilogramov in ima 84 cm debelino želodca. Do Himmija je bila najbolj debela mačka na svetu mačka Spice iz Connecticuta. Tehtal je 20 kilogramov, pridobil je svojo težo samo zaradi naravne lenobe.

Toda kategorija "Najvišja mačka na svetu", ki jo je uprava Guinnessove knjige rekordov, je bila preklicana. Razlog je v tem, da lastniki, ki želijo postati znani po svojih hišnih ljubljencih, niso jim škodovali. Kar zadeva usodo avstralskega Himmija, je v desetih letih umrl od prenehanja dihanja, ki je že izgubil priložnost za samostojno premikanje.

Major Herkules

Po mnenju strokovnjakov iz Guinnessove knjige rekordov je največji hišni ljubljenec na svetu Hercules. Njegova dnevna prehrana je sestavljena iz 45 kilogramov hrane. Kljub temu, da to ni domača pasma, ta mačka lahko živi z ljudmi. Ta pasma je hibridna in se imenuje ligre. Oče živali je lev in mati je tigrica.

Za razliko od plenilcev so ligri zelo poslušni in prijazni. Hercules, ki toliko ljubi svojega gospodarja, to potrjuje. Njegova teža je 408 kilogramov, višina 1,8 metra in dolžina telesa je 3,6 metra. Domače mačke so drugačne, nekatere so majhne, ​​nekdo velik, nekaj plešastega pasme in drugi z dolgimi lasmi. Vendar se lahko enote pohvali, da so bili njihovi hišni ljubljenčki priznani kot največji predstavniki družine mačk na svetu.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com