AmriFla.com

Navadna zelenica, ptičja zelenica, način življenja in razmnoževanje

Zeleni pogostiKo pride pomlad, pridejo mnoge jate različnih ptic. Imajo različne barve, velikosti in glasove. Med njihovim velikim številom si lahko ogledate majhno energično ptičjo zelenjavo.

Ta ptica z zvonjenjem peva prebudi svet okoli dolgega zimskega spanca. V teh miniaturnih stvareh je veliko čar, in ne prenehajo presenetiti vsakogar, ki jih obdaja.

Že dolgo so ljudje to majhno ptico imenovali gozdni kanarski. Ptahovi sorodniki so podobni passerini.

Videz zelena

Zelenushka ima perje svetlo rumene barve z zelenkastimi toni. Ko sem jo videl, je težko raztrgati pogled. Velikost zelene je enaka kot vrabec. Od vrabca lahko razlikuje glava in kljun na njem. Vodja zelene je malo več passerine. Je velika oblika s pravilno zasajenimi očmi. Hrošč je zelen in ima svetlo barvo. Rep tega majhnega ptiča je ozek in kratek, ima temno perje, vrh pa je rumen. Telo navadnega zelenkasta je dolga in gosta, ima izrazito zarezo. Njegova dolžina je približno 18 centimetrov, njegova teža pa je 35 gramov.

Moški teh ptic imajo svetlo barvo. In samice so večinoma rjave sive barve z dotikom oliv. Vsi mladi posamezniki so podobni ženskam, toda prsi so rahlo temnejši.

Habitat in značilnosti ptic

Kje je zeleni prst pogostV naravi je osem podvrst običajnih zelenih rib. Prvič, ko so te ptice odkrili v Evropi. Potem so začeli dobavljati v Avstrijo in Južno Ameriko.

Večinoma ptica živi v Evropi, na otokih v Sredozemlju in Atlantskem oceanu, v državah Azije, Iraka in severozahodne Afrike.

Zelenushki, ki živijo v severnih regijah, se preselijo v toplo območje in tam gnezdijo. V osrednjih regijah je več sedentarnih ptic te vrste, v redkih primerih pa ptice preletijo. Na jugu, tako kot v osrednjih regijah, so sedentarne zelenice in zelo majhen odstotek nomadskih ljudi.

Za bivalne ptice raje listavcev in mešanih gozdov. Tiste zelene stožce, ki ne migrirajo, pogosto jeseni in pozimi, vidimo v jatah drugih ptic in vrabcev.

V hladni sezoni lahko te majhne ptice najdemo na območjih mest in mest. Za gnezdenje, imajo raje kraje, kjer je gozdna ali grmičasta vegetacija. Drevesa so lahko listnate ali iglavci. Toda krono od njih mora biti nujno debela.

Greenfinch ne marajo široke gozdov in gosto vegetacijo, kot so grmovje obliki neprebojna goščave, in drobne ptice, ki tega ne potrebujejo. Te ptice udobno počutijo v iglasti gozdni robovi, mešanih gozdov, parkov in vrtov. Zelenushek najljubši kraj - redka borov gozd, ob kateri je polje.

Gnezdo zelenih

Gnezdi so običajno na višini tri metre. Za to izberite živali iglavcev ali listavcev, v katerih je bučna krošnja. Eno drevo lahko sprejme več kot dva gnezda teh ptic. Za gradnjo stanovanj uporabite:

  • različne veje;
  • drevesne veje;
  • stebla in korenine različnih rastlin.

Zunaj se ogrevajo z mahom. Gnezdi zelenice se zelo razlikujejo od drugih gnezd, s precejšnjo količino zamašitev, še posebej, ko se na svetlobi pojavijo majhne ptice. Razlog za to je, da zeleni ne čistijo gnezda iz legla piščancev. Zato se njihovi gnezdi pretvorijo v zelo umazane odpadke, v katerih ni prijetnih vonjav.

Petje ptice

Kako se zelena ptica razmnožuje?Zelenuška s svojim petjem obvešča o okoliškem svetu o prihodu pomladi. Najbolj močno pevajo v parjenju, v bistvu se začne aprila ali v začetku maja. Njihova zelo zvočna črkanja je enolična, vendar očara tiste, ki to slišijo. Zamenja se čirjanje in sonorozne trilade.

V pareni sezoni moški začne zjutraj za svojo ženo. Za to izbere visoko in udobno drevo. Od časa do časa se moški spusti v zrak, da prikaže vse svoje lepote in svetle perje v letu.
Ko se konča sezonska parnica, navadne zelenice utišajo in molčejo. Nato se lahko razlikujejo od drugih ptic samo po videzu.

Način življenja in značaj navadnega zelenega lista

Leteče zeleno lahko primerjamo z letenjem z batom: njihovi leti so zelo podobni. Ta ptica leti zelo hitro, medtem ko pada in izvaja različne luknje v zraku. To se zgodi, dokler ne pristane.

Ta ptica lahko s svojim potopom leti. Če želite to narediti, se močno spusti visoko v zrak, kjer naredi par lepih krogov, nato pa bledi krila vzdolž prtljažnika in hitro pade. Na tleh ptice se premikajo s skoki na obeh tackah.

Zelenuški se obnašajo drugače, in obnašanje ustreza letnim časom.

Te male ptice so zelo mirne, vesele in mirne. Živijo v svojem majhnem ozkem svetu in raje ne dotikajo nikogar.

Kljub temu pa imajo tako majhne miroljubne ptice tudi sovražnike. Glavna je vrana. Vrane napadajo zelenjavo, uničujejo jih in potomce.

Eating green

V prehrani so ptice zelo neudobne. V glavnem prehrana vključuje:

  1. pšenični kalčki;
  2. semena različnih zelišč in rastlin;
  3. popki dreves;
  4. žuželke.

Pred jedjo semena ga očistijo iz luske. Te majhne zelenice so zelo všeč brinovih jagod.

Če greenboy živi v ujetništvu, njena prehrana mora biti podobna kot pri prostih pticah. Če želite prositi ptico, ji lahko daste koščke različnih plodov. Toda ne pozabite, da mora v svoji kletki veliko vode. V drugem primeru se lahko pojavijo težave pri prebavi.

Reprodukcija in pričakovana življenjska doba zelenega lista

Kaj jedo zelenka?Spomladi, ko se začne parjenje, samice začnejo graditi gnezda za sebe in prihodnje potomce. Za to izbirajo kraje, kjer se oseba ne pojavi. Jajca začnejo jajca v marcu, v enem gnezdu so štiri do šest. Jajca so bela v temnih pikah.

Ženske lovijo jajca približno dva tedna. V tem obdobju moški izvleče hrano in opravlja vse druge naloge. In tudi po videzu piščancev, hrani žensko in potomce, ki so nastali.

Ko poteka približno tri tedne, ženska začne graditi novo gnezdo, moški skrbi za potomce.

Po tem, ko se piščanci obrnejo na dva tedna, začnejo živeti samostojno.

V povprečju živi prašiči z zelenimi očmi osem let, vendar je to odvisno od njihovih življenjskih pogojev. Če ptica živi v ujetništvu, in skrb za to je pravilna, lahko živi do trinajst let.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com