AmriFla.com

Bird Turako: opis in vrste bananidov

Opis ptice TurkoNajbližji sorodniki kukavice so ptice Turaco. Imajo še eno ime - banane. Gre za to presenetljivo lepo ptico, ki izgleda kot papiga. Kaj izgleda Turako, kaj so, kje živijo in kaj jedo? O vsem, kar je v redu.

Opis ptičje banane

Predvsem turako - to je velika modra banana, ki je povprečna velika ptica s telesno dolžino približno 70 centimetrov. Letijo zelo slabo, a zahvaljujoč močnim nogam - popolnoma skočijo.

V Afriki takšne ptice živijo več kot dvajset vrst. Vsi posamezniki imajo edinstveno eksotično barvo, ki nikomur ne pusti ravnodušnega.

Barva perja je tako raznolika in bogata z vsemi barvami mavrice, da to ptice izgledajo kot pravljični znaki. Še posebej svetla je svetloba na sončni svetlobi, nato pa ptica postane še bolj nenavadna, perje perejo kot dragi kamni.

Za vse ostalo ima Turako neverjetno lep rep, ki v svoji ohlapni obliki ni nič slabši od pavona. To ni samo rep, to je velik, svetel in večbarvni ventilator, iz katerega je nemogoče pogledati proč. Na vrhu banane je čopič. Krila so kratek, zaokrožena.

Turako je neverjetno lepa ptica. Čudno, se ne razlikujejo veliko po videzu, odvisno od spola. Habitat teh ptic - kot pravilo, stepe, gozdovi in ​​savane, vendar je tam, kjer je živel Turako, vedno potrebovala drevesa. To je najljubši kraj za turako. Gnezdo bananoj ni mogoče prepletati, vedno niso okrašeni, nenaden. Nekaj ​​kot golob - ravno, kaotično. Ampak s takšno zunanjostjo lahko odpuščamo eno napako.

Ena ženska hrani dva jajca naenkrat. Piščanci so popolnoma goli in šele čez nekaj časa postane njihova koža pokrita navzdol, s katero živijo približno 50 dni. Razvijanje piščancev precej počasi:

  • jajca izvaljujejo 3-4 tedne;
  • od trenutka valjenja, do časa odhoda iz gnezda traja približno 40 dni;

Kaj jedo ptičice Turako?Nestlings, ki jih pokriva pelin, ne morejo leteti. Toda zahvaljujoč strukturi njenega krila, na katerem se nahaja kremplje, se popolnoma in zelo pametno dvignejo na veje dreves. In šele po enem tednu zapustijo svoje gnezdo in se naučijo leteti za kratke razdalje.

Odrasli turako so zelo aktivni, skočijo iz veje v podružnico tako spretno, da je celo včasih neopazno. Banane se v svojem naravnem okolju počutijo udobno in postanejo neverjetno energične. Brez gibanja jih lahko vidite le med obroki. In potem, redko. Kot pravilo, banana, trganje jagodičja, takoj skoči na drugo vejo ali drevo. O njihovi navzočnosti bo turako objavil glasen tropski jok. To ni pesmica, to je trden in grob krik. Bananoidi so slabi vokalisti, dolgotrajne pesmi ali glasbeno petje od njih ne boste slišali.

Osnova obroka je turako - rastlinska hrana: poganjki dreves, sadja in jagodičja. Kljub svojemu imenu banane niso ljubitelji banan. Ni znano, iz katerega razloga so jih imenovali tako, ampak zagotovo ne zaradi gastronomskih predsodkov.

Obstaja 14 vrst banan. Nato bomo na kratko opisali nekatere od njih.

Barnacle Turaco

Okrasitev družine banan je Barnacle Turaco. To je majhna ptica, vendar je njena barva očarljiva. Okoli oči in na lica ptice so bele perje, medtem ko je glavna perja svetla in barvita. Bela je tudi okrašena z repom ptice. Na glavi turaka ima glavnik barvo morskega valovanja. To pokrovček, ki je tej ptici dala drugo ime - kapičasto kužko. Z zunanjostjo se žensko moški praktično ne razlikuje.

Beloshcheky Turako živi v vzhodni Afriki.

Čas gnezdenja se začne aprila in se konča julija. V pareni sezoni moški kliče ženo z glasnim jokom in njegov klic se sliši po gozdu.
Neformirano, nestabilno gnezdo turako gradi na drevesih iz vej. Gnezdo je ravno, z majhno depresijo, v kateri so jajca in nato piščanci.

V času parjenja bananoedy živijo v parih, nato pa so pari oblikujejo družinske skupine, ki so zelo številni. Ptice skoraj ves čas na poti, samo ustaviti za počitek in hrano. Turaco zelo plašen, tako iskanju jagodami ali sadje sadnega drevesa, ptice, zbiranje hrane, nato pa skriti na vrhu drevesa. Turaco lahko igrajo med seboj, da dohitijo in ploskajo z krila.

Banana leti s kratkimi krili kril, nato jih razširi in počasi tone navzdol in nato spet krila.

S pomanjkanjem hranilnih snovi lahko banane dopolnjujejo prehrano z insekti in semeni.

Turquoise Turako

Posebnosti ptic bananTa banana je srednje velikosti. Dolžina telesa je 40 do 45 centimetrov, teža ptice ne presega 300 gramov. Glavni perje je zelena. Čep na vrhu je modro. Ta vrsta je monotipna.

Tako kot drugi bananoedov, so sinehohlye piščanci rodil popolnoma plešast in prekrita s črno dol šele po mesecu in pol.

To je sedentarna ptica, ki večino življenja preživi na drevesu. Če ptica počaka na nevarnost, se skriva v gozdu dreves, medtem ko aktivno uporablja kremplje na krilu.

Prehrana jed iz mesa z modro obolelim mesom:

  • jagode;
  • sadje;
  • plodovi verbena.

Turbulentni Turako

Značilnosti ptic TurakoTo je edini predstavnik rodu, katerega perje je prisotno zelena in rdeča barva. Telo ptice ne presega 40 centimetrov v dolžino. Vizitka tega turaka je čep na vrhu, ki ima res rdeč odtenek perja. Prsti ptice so mobilni v vseh smereh. Ženska se ne razlikuje od moškega.

Glavno perje so zelene in modre, češnjeve barve. Zahvaljujoč tej barvi se ptica pametno prikrije na vrhu drevesa in postane popolnoma nevidna.

Jajca prevzamejo oba starša. Skupaj skrbijo tudi za njihove piščance.

Banana z rdečimi kostmi prebiva izključno na drevesih. Ptica se hrani predvsem na insektih in jagodičjih.

Turakos živi v družinah tridesetih ali več posameznikov, toda v parjenju se razdelijo v par in skrbijo za svojega partnerja.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com