AmriFla.com

Koliko papagaja macaw in kockatoo živi

Pričakovana življenjska doba papigaVsak lastnik pernatega prijatelja sprašuje, koliko papagotov živi. Ko so ljudje zainteresirani pri nakupu od rejcev ali prodajalcev na trgovino za male živali življenjsko dobo določenega tipa, najpogosteje slišimo v odgovor je najvišja starostna meja, ki je bil sposoben prečkati papiga - rekord.

Toda možnost, da lahko vaš ljubimec živi toliko, je zanemarljiv, zato te informacije niso uporabne. Da bi razumeli, koliko ptica res lahko živi, se morate osredotočiti na povprečne kazalnike, vendar ne do maksimuma.

Ko govorimo o pričakovani življenjski dobi domačinov, je vredno posvetiti pozornost, ali umrejo zaradi naravne smrti ali pod vplivom katerega koli dejavnika nimajo možnosti, da živijo do starosti. Ni nobenih uradnih statističnih podatkov, ki bi lahko odgovorili na ta vprašanja. Ampak, če začnemo s težavami, s katerimi se lastniki ptic obračajo na veterinarje in ornitološke forume, so zelo žalostni zaključki.

Večina domačih papagaja umre zaradi nenaravne smrti, toda zaradi nepazljivosti in neumnosti njihovih lastnikov. Najpogostejši vzroki prezgodnje smrti udomačenih ptic so:

  • Koliko živih papagajaNepazljivost lastnikov. Na primer, papiga letel skozi okno in izgubil, pecked električne žice in umrl od hitting Tok smo jedli v kosih ali druge domače živali.
  • Med letom se je zrušil v steno ali ogledalo (najpogosteje papagaji trpijo s prosojnimi steklenimi površinami) in se zrušijo.
  • Imel je resno poškodbo.
  • Lastniki so se prepozno posvetili veterinarju in začeli že dolgo uveljavljeno bolezen.
  • Popevka je bila ubita zaradi pomanjkanja ustrezne oskrbe (neustrezno vzdrževanje, slaba prehrana).

Iz zgoraj navedenega lahko potegnemo ta zaključek: če ste kupili papigo in želite, da vaše hišne ljubljenčke, da je živel dolgo in srečno življenje - ne ubiti prezgodaj.

Da bi peru imelo priložnost, da umre s svojo smrtjo, je treba odgovorno odgovoriti na njegovo vzdrževanje in skrb za njo.

Koliko let živi papagaji

Pričakovana življenjska doba papagaja se spreminja od petnajst do sto let. Kako dolgo živi vaš ljubimec, je odvisno od številnih dejavnikov, na primer:

  • Od vrst, do katerih pripada ptica.
  • Iz pogojev pridržanja.
  • Iz habitata.
  • Iz njegove velikosti.
  • O zdravstvenem stanju in nagnjenosti k bolezni.

V ujetništvu praviloma te ptice živijo veliko dlje kot v njihovem naravnem okolju. Tudi velike ptice, na primer macaws in kockatoos, umrejo kasneje kot majhne vrste.

Če želite, da vaš papiga počutijo dobro in si lahko navdušili s svojo prisotnostjo za prihodnja leta, poskrbite, da mu zagotavljajo dobro skrbi, in sicer: prostorno hišo, zdrave in uravnotežene prehrane, vsakodnevno komunikacijo in kabino za lete iz stanovanja, pa tudi verniki svetlobne in temperaturne razmere.

Kaj še vpliva na pričakovano življenjsko dobo papagaja

Kako skrbeti za velike papigePapagaji so zelo družabni in družabna bitja. V svojem naravnem okolju vedno živijo skupaj s svojimi sorodniki v velikih jatah. Zato, če imate samo enega predstavnika te vrste, lahko utrpi pomanjkanje komunikacije. Če ste že ukrotili svojega hišnega ljubljenčka, potem misli, da ste del njegovega družinskega paketa in zato potrebuje le verbalen in čustven stik z vami.

Tudi če imate blokado na delovnem mestu in redko gremo domov zaradi neurejenih dolžnosti in dejanj, ne smemo pozabiti, da vaši papigi daste malo pozornosti. Deset minut komunikacije dvakrat ali trikrat na dan bo dovolj, da se pernati hišni ljubljenček ne počuti nepotrebno in pozabljeno.

Če je vaš hišni ljubljenec brez sleherne pozornosti in komunikacije, bo to pripeljalo do stanja depresije in znatno skrajšalo pričakovano življenjsko dobo hišnega ljubljenčka.

Koliko mrtvih papagaja živi

Skrb za majhne papigeNajbolj priljubljeni pernati hišni ljubljenčki so, seveda, valoviti papagaji. Ne potrebujejo posebne skrbi in dajejo svojemu lastniku veliko pozitivnih trenutkov. Valovite hišne ljubljenčke so zelo prijazne in družabne ptice. Lahkotno jih je mogoče urejati in z užitkom ponoviti lastnika besed in celo predlogov.

Valoviti papagaji so eden izmed najbolj usposobljenih domačih ptic. Če preživite zelo malo časa in delate s svojo ptico, lahko v kratkem času obvladate nekaj zelo zapletenih trikov (na primer, da zbirate razpršene tekme nazaj v paket).

Povprečna pričakovana življenjska doba valovitih papagajov je približno petnajst let. Obstajajo primeri, ko so z ustrezno oskrbo in prehrano preživeli valovite hišne živali do dvajset ali več let.

Laurie in papigajski papagaji živijo tako kot njihovi valoviti bratje.
V ujetništvu, ljubitelji papagaja sposoben živeti od deset do dvanajst let. Z ustreznim vzdrževanjem in oskrbo, pa tudi odgovoren pristop k obroku takega hišnega ljubljenčka, mu lahko zagotovite še nekaj let življenja. Na primer, neločljivi ljudje, ki nimajo zdravstvenih težav in pomanjkanja pozornosti in komunikacije, pogosto živijo do petnajst do dvajset let.

Med majhnimi vrstami ima tudi svojo dolgoliko - To je aratacije. V naravi lahko živijo do štirideset let, razen, seveda, ne bo imel težav pri iskanju hrane, in ne pade v kremplje plenilca.

In tukaj, življenjska doba posejanja doma Sploh ni impresivno. V ujetništvu lahko te papige preživijo le do petnajst ali dvajset let.

Koliko povprečnih papig v živo

Papagaji srednje velikosti prosim svoje lastnike za dvajset do trideset let. Na primer, modroplavne papige lahko živijo več kot trideset let, in petelin so najljubše ptice mnogih privržencev pernatih hišnih ljubljenčkov, od devetnajst do dvajset let.

Jaco, zaradi svoje velikosti, uvrščajo med povprečne papige, čeprav so njihove inteligence enake kot pri velikih vrstah. V ujetništvu in doma te ptice živijo od pet do trideset let, nekateri pa živijo v vseh petdesetih. Pri sajenju takega papiga je treba upoštevati, da potrebujejo več komunikacije in pozornosti več kot vse druge vrste papig v kombinaciji. Če se taka ptica počuti opuščena in osamljena, začne zrušiti pokrovček perja, ki se močno razčesuje in rani kožo. V večini primerov po takšni samoupravi umrejo od virusov in bakterij, ujetih v krvi.

Druga vrsta srednje velikih predstavnikov te družine - dolgotrajne papige. Življenjska doba teh bitij ni zelo velika, le sedemnajst do osemnajst let.

Koliko živi velikih papagaja

Koliko let živi papagajiVelike vrste papagaja v primerjavi z manjšimi pticami lahko štejemo za dolgotrajno. Če se odločite, da boste dobili takega hišnega ljubljenčka, potem bodite pripravljeni na dejstvo, da bo preživel z vami vse svoje življenje. Če iz nekega razloga morate dati proč ali prodajati pernata hišna ljubljenčka drugim ljudem, potem bo zanj velik stres. Sprememba prebivališča je stresna situacija za papigo, izguba lastnika in izgled novega lahko povzroči depresijo ali celo pripelje do smrti ptice.

Povprečna pričakovana življenjska doba macaw papiga je približno trideset do petdeset let, vendar so bili primeri, ko so ptice te vrste živele veliko dlje. Hišni ljubljenec v živalskem vrtu v Kopenhagnu je živel štirideset in tri leta, v živalskem živalskem vrtu pa je živel macaw, ki je preživel do šestinštirideset let.

Leta 1950 je papiga vstopil v živalski vrt v Antwerpnu (Belgija). V starosti oseminštiridesetih je postal manj aktiven in se raje počutil, ne pa leteti in komunicirati s svojimi bratovci. Zaposleni v živalskem vrtu so se odločili za prenos dolge jeter v ločeno ograjeno prostore, kjer mu je uspelo živeti še nekaj let pred smrtjo.

Koliko Amazonov živi

Povprečna pričakovana življenjska doba Amazonov je petdeset let. Zato ni nobenega razloga, da bi bil presenečen, če v katerem koli mediju obstajajo podatki o dolgoživem Amazonu, ki je označil njegov sedemdeseti rojstni dan.

Ampak, ne glede na to, kako dolgo je narava izmerila te čudovite ptice, imajo Amazoni, kakor vse živo bitje, svoje šibke točke. Torej, razlog, zakaj te vrste papig pogosto ne živijo v starosti, je debelost. Zaradi pomanjkanja vadbe in neustrezno uravnotežene prehrane lahko Amazonci pridobijo težo v prvih dvajsetih letih življenja, kar sčasoma vodi do debelosti in smrti.

Da bi preprečili hitro smrt takšnega hišnega ljubljenčka, bi morali Amazonu ponuditi prostorno ograjen prostor, v katerem lahko letijo, in dobro premišljeno prehrano.

Koliko živi koktejl

Kako dolgo živi kockatoo?V ujetništvu kockatoi sposoben živeti več kot štirideset ali petdeset let. Moluccan cockatoo, živalski živalski vrt v San Diegu, je živel skoraj sedemdeset let. V živalskem vrtu je bil odpuščen v štirih letih leta 1925, kjer je ptica živela do svoje smrti, leta 1990 pa je umrla od starosti.

Življenjska doba eklektusa je enaka življenjski dobi kockata.

Če želite podaljšati življenje pernatega hišnega ljubljenčka, se posvetujte z žlahtniteljem in veterinarjem. Lahko vam bodo povedali, kako pravilno vzdrževati takšnega hišnega ljubljenčka in pomagali razviti primerno dieto za vašo papigo.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com