AmriFla.com

Katere živali živijo v Severni Ameriki?

Kakšne živali živijo v Severni AmerikiOzemlje celine se nahaja v skoraj vseh podnebnih območjih, zato so živali Severne Amerike zelo raznolike. Nekateri so tako redki, da morda ne boste vedeli o njihovem obstoju. Njihovo redkost včasih povzroči lov lovilcev. Zato so nekatere živali Severne Amerike že navedene v Rdeči knjigi.

Habitat živali v Severni Ameriki

  • Fauna iz AmerikeV tundri najdete polarni medved, severni jelen, volk in zajček.
  • V tajgi je živalski svet bolj zanimiv. Tam živi ameriška loza, krtačina, minka, skank, vidra. Tukaj lahko najdete tudi rjavi in ​​črni medved, volk, ris in rogljiček. Med glodavci je podgana mišica in kanadski bober.
  • V šibkih in mešanih gozdovih živijo marmoti, grebeni, hrčki. Tukaj lahko najdete tudi opossums.
  • Na jugovzhodu Severne Amerike živijo aligatorji in aligatorske želve. Med dvoživkami najdete bik-bik.
  • Neskončne ravnice celine naselijo bizon in antelope-whitecorn. V Cordilleras so koze in ovce stepe, lahko pa se srečate tudi z grizli medvedom.

Nekatere živali v Severni Ameriki so na robu izumrtja. Za to so bili ustvarjeni nacionalni parki in rezerve.

Favna Severne Amerike

Sesalci Severne Amerike

Katera žival živi v Severni AmerikiAmerican Mink. Je plenilec iz družine cunies. Dolžina takšne živali običajno ni večja od 50 cm. Nogavica hrani glodavce, žuželke, dvoživke in ribe. Ameriški mink plava in potaplja zelo dobro. Nima stalnih stanovanj. Ponavadi išče gotove luknje in živi v njih. Število takih lukenj lahko doseže 8. Običajno se usede ob jezerih in rekah. Sovražniki ameriškega noktuna so ris, lisice, medvedi, divji psi in vidre. Hrbet ima stabilno prebivalstvo zaradi svojega ogromnega življenjskega prostora. Toda na nekaterih območjih je uničena zaradi napadov na perutninskih farmah.

Baribal. Drugo ime je ameriški črni medved. Najpogostejši so na ameriški celini. Večina črnih medvedov živi v Kanadi. V ZDA živijo na severu in na Aljaski. Prehrana baribala je 85% rastlinske hrane. Jedo sadje, jagode in mletje. Tudi ribe, med in žuželke. Sovražnik črnih medvedov je grizli medveda. Kljub temu, da lovijo, je ta vrsta pogosta in prebivalstvo narašča.

Polarni medved. Največji plenilec severnoameriške tundre je polarni medved. Živijo v snegu in ledu Arktičnega oceana. Beli medved velja za najbližji sorodnik rjavega medveda. Ta plenilec poje po morju, ribah, tjulih in morskih zajcih. Zveri običajno porabi samo mast in kožo žrtve. Polarni medvedi imajo zelo malo možnosti za razmnoževanje. Ženska lahko vsakih treh let prinese potomce. Istočasno se rodijo 1-3 mladiči. Do sedaj je polarni medved naveden v rdeči knjigi. To so olajšali lovci in onesnaženje habitata živali zaradi črpanja nafte.

Rjavi medved. Ta plenilec je eden največjih predstavnikov kopenskih plenilcev v Severni Ameriki. Rjavi medved je ena najnevarnejših živali na svetu. Živi v gostih gozdovih in zima v njih globoko. Na prvi pogled je medved precej neroden, v resnici pa je zelo pameten, lahko skoči visoko, plava in teče hitro, pa tudi vzpenja drevesa. Rjavi medved najde hrano kadar koli v letu. Jedo sadje, zelenjavo, jagode, fižol, gobe, ptice, glodavce, žuželke. Prav tako zelo ljubi ribe.

Že v jeseni žival doseže težo in organizira košnjo. V zimskem času pade v mirovanje. Toda v primeru slabe prehrane v poletnih mesecih lahko medved poišči hrano pozimi. V tem obdobju je zelo nevaren, lahko napada rastlinjake in celo človeka. Že stoletja so ljudje lovili rjavega medveda. Njegovo meso je zelo okusno, maščoba pa je bogata z vitamini. Koža plenilca je zelo cenjena. Toda medved sam ne napada ljudi, temveč nasprotno poskuša ostati od naselij ljudi.

Naselitev divjih živaliWolf. Volkovi živijo v pakiranjih, zakaj zasedajo nekaj ozemlja. Predatorji imajo radi odprta mesta in se izogibajo gozdom. Volkovi se hranijo predvsem na domačih in divjih artiodaktilih. Zato so njihovi habitati običajno blizu kmetije. Njihovi sorodniki opozarjajo na nevarnost z različnimi zvoki in še zlasti zavirajo.

Predatorji lahko potujejo do 1000 km, zasledujejo plen. Na terenu so popolnoma orientirani. Glavni sovražnik volka je človek. V nekaterih državah je volk zaščiten. V Ukrajini, Rusiji in Belorusiji se volk šteje za sovražnika in lov je odprt kadar koli v letu. V Evropi je nasprotno volk naveden v Mednarodni rdeči knjigi in je pod zaščito.
Gornostay. Gornostai spada v družino kunijev. Habitat živali se nahaja v tundri, gozdni stepi in tajgi. Ponavadi živali ne želijo vzpenjati v gozdu v gozdu, zato se raje prebijejo v bližini ribnika. Ljubi samoto, zato se izogiba odprtim prostorom. Hrani hrenove glodalce, veverice, hrčke, kakor tudi poje ptice in jajca, žuželke in kuščarje. Gornostai je ogrožen. Naštet je v Mednarodni rdeči knjigi.

Grizzly Bear. Ta žival je ena najbolj agresivnih na svetu. Če se dvigne na zadnje noge, bo njegova rast dosegla 3 metre. Medved nosi rastline, ribe in male živali. V zimskem času plenilec hibernira šest mesecev brez hrane in vode. Čeprav plenilci ne jedo ljudi, jih je treba bati. Grizzly ima slab pogled, zato vas lahko zmede s katerim koli drugim plenom. V zadnjih desetletjih so bili medvedki Grizzly majhni, zato so bili ustanovljeni nacionalni parki in rezerve. V nekaterih krajih so tako vzrejeni, da so začeli dovoljevati sezonski lov. Za danes je grizlijski medved naveden v rdeči knjigi.

Raccoon-poloskun. Ta plenilec živi v družini rakov. To ime je prejelo žival zaradi svoje navade, da si umije svojo hrano. Raccoon živi v mešanih gozdovih blizu vodnih teles. Hrani glodavce, žuželke, ptičja jajca, ribe in rastlinska živila. Živalka najprimerneje vodi nočno življenje in dnevno spi. Rakuonska koža je zelo cenjena. Mnogi kmetje jih tudi iztrebljajo, ne le zaradi škode v kmetijstvu, temveč tudi zato, ker so rakuni živahni nosilci okužbe. Toda kljub temu, število rakov ne povzroča strahu.

Kanadski ris. Ta plenilec ima odlično sluh in vid. Živi na Aljaski, v Kanadi in zveznih državah Washington, Montana in Colorado. Običajni obrok za kanadski ris je zajček zajec. Rjavi sovražniki so rjavi medved, volk, sova in kojot. Od slabega vremena se plenilec skriva v jamah in drevesih. Kanadskemu risu grozi izumrtje zaradi pogostega uničevanja in uničevanja habitatov.

Puma. Se nanaša na družino mačk. Živali ponavadi lovijo ponoči. V prehrani ima absolutno vse živali, vključno z domačimi živalmi. Že dolgo časa so bile te živali iztrebljene, zdaj pa je lov za črpalom strogo prepovedan.

Wolverine. Wolverine velja za največjega predstavnika podlasica. Izgleda kot majhen medved. Wolverine je znan po neutrudnem apetitu. To je zelo nevarna zver. Ponavadi žival poje po mraku, včasih pa napada druge živali. Dobro se premika na tla, drevesa in plavati.

Skunk. Majhna žival je znana po svojem zaščitnem učinku. Takoj ko žival zazna nevarnost, sprosti dva toka strašno neznosnega vonja. Ta obramba lahko začasno zasleči sovražnika. Poje kruh raznolike hrane. Njihova prehrana sestoji iz rastlin, insektov, ptic, majhnih glodavcev in majhnih rib.

Rdečega risa. Žival je ogromen plenilec, katerega plašč je pokrit s pikami. Habitat je v gozdu in v gorah. Lynx velja za odličnega lovca. Ima zelo dobro razvit vid, sluh, fleksibilna in plastična.

Plazilci Severne Amerike

  • Seznam živali, ki živijo v Severni AmerikiRattlesnake. To je nekakšna strupena vampirka. Jedi miši in hrčke. Kača pogoltne svoj plen. Če se vam zdi, da je zvečer zaspal, pazite - pripravljena je na napad.
  • Ameriški aligator. Ti plazilci so razširjeni v jugovzhodnih Združenih državah. Alligatorji lahko dosežejo dolžino več kot 4 metre. Toda v bistvu nimajo velikih velikosti. Nekateri ljudje radi hranijo živali, kar lahko povzroči smrt.
  • Habitation. Ta plazilec je precej velik in edini strupen kuščar na svetu. Ta plenilec živi v puščavi in ​​ko plenjenje plena sprosti strup. Na srečo, za osebo, ni nevaren.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com