AmriFla.com

Sibirski rjavi medved - opis mogočne živali

Sibirski rjavi medvedSibirski medved je zver, ki je znana vsem ruskim prebivalcem. Pojavlja se v mnogih pravljicah in zgodbah. Pravilno ime za to žival je sirski rjavi medved. Je ena od podvrst rjavega medveda. Kjer živi ta vrsta in kaj je značilno za to - to bo podrobneje opisano.

Zunanje karakteristike

Seveda je najbolje predstavljati videz sibirskega medveda in ga večkrat videti na slikah, fotografijah ali v živalskem vrtu. Toda taka zver, ki se sreča v naravi, lahko naredi neizbrisen vtis.

Ta žival ima naslednje značilnosti:

  1. Sibirski rjavi medved je eden največjih med rjavimi kongenirji.
  2. Dolžina telesa je dolga do dveh metrov, težka pa je od 400 do 800 kilogramov.
  3. Samice so manjše in običajno tehtajo do 300 kilogramov.
  4. Sibirski medved ima močno in mišičasto telo z masivnimi močnimi tačkami.
  5. Barva popolnoma ustreza imenu živali - temno rjava, to je rjava. Najtemnejši plašč na zadnjih nogah.
  6. Pomembni so sibirski medvedi in velike kremplje, ki segajo v dolžino 8,5 cm.

Habitat

Glavno ozemlje prebivališča je velik del Vzhodne Sibije. Sibirski medved živi v tajskih gozdovih od reke Yenisei do ozemlja, ki leži zunaj jezera Baikal. Pojavljajo se tudi na območju Stanovnega reka, pa tudi v Yakutiji. Poleg tega so Sibirski rjavi medvedi na severu Mongolije, v vzhodnem Kazahstanu in v gozdovih Kitajske.

Sibirski medvedi, kot večina njihovih sorodnikov, posamezniki. Za zimo so tradicionalno pokopani v mirovanju, medtem ko med zimskim spanjem medved vzreja potomce.

Sibirski rjavi medvedi kot doma domujejo gluhi gozdovi z vetrove, kjer bi bil blizu ribnika - jezera, reke ali močvirja. Živali proizvajajo ribe v ribnikih, ki jih nestrpno jedo, pa tudi ribniki služijo kot vir vode in kopanje za živali.

Hranjenje sibirskega medveda

Nosite ribolovZdi se, da so te živali medenjone. Bili so predvsem plenilci, sploh ne marajo rastlinske hrane. Poleti medvedi z veseljem jedo gozdne maline - maline in borovnice, na primer. Tudi sibirski medvedi, kot so oreščki, korenine rastlin, sveže poganjki grmičevja. Od živalske hrane žanjejo žuželke, ličinke in tudi ribe, ki se spretno ujamejo. Prav tako lahko jedo mrk.

Toda na veliki igri, mocne živali lovijo zelo redko, kljub njihovi impresivni velikosti. Na takih divjih živalih, kot so divje svinje, jelenjad ali los, se lovijo samo starejši in močni moški.

Reprodukcija v naravnem okolju
V sibirskih medvedih se zakonska zveza začne v maju in se konča sredi poletja. V tem času moški se obupno borijo za ženske, organizirajo žestoke spopade med seboj. Le najmočnejši moški dobijo pravico do parjenja z žensko.

Po šestih ali osmih mesecih, med obdobjem mirovanja, je medved rojen potomci. Ponavadi je dve ali tri mladiči. Razvoj mladičkov traja precej časa: ostanejo slepi cel mesec po rojstvu in tehtajo le pol kilograma, ko se pojavijo. V tem času mladiči hranijo mleko mame in z njo preživijo zimo.

Toda spomladi, ko je čas, da zapustijo hišo, so sibirski mladiči že precej razviti za aktivno življenje. Vedno tečejo hitro, povsod po materi. Z medvedom, ki jo njeni otroci preživijo dve ali tri leta življenja, jo ves čas uči neodvisnost, jih uči, da lovijo in se sami zagotavljajo. Moški ne sodeluje pri vzgajanju mladičkov in izpolnjevanju svojih "družinskih obveznosti" takoj po parjenju z žensko.

Interakcija z moškim

Nosite z mladičkomSibirski rjavi medved je kljub svoji impresivni rasti in precejšnjem vtisu dobrodošel plen za nekatere lovske lovice. Vendar pa je lov za takšno zabavo živali nevaren za obe strani. Lov se je pogosto končal za lovca, ne pa za njegovo žrtev - včasih celo smrtonosno.

Meso med mesom je precej težko in velja za hrano za amaterja. Lov za te živali je pogosto organiziran zaradi trofejev v obliki kože ali za ljubitelje lovskega nakita, glave. Prav tako zelo cenjena medvedka maščob, ki se šteje kurativna in se pogosto uporablja v ljudski medicini. Uporablja se za prehlad in razne bolezni dihal.

Redna sestanek z lastnikom gozda v naravnih pogojih je za nobeno osebo nezaželen, razen če je lovil za svoj cilj. Vendar, medvedi sami ne poskušajo napadati osebe, če jih ne prisili. Če vidimo veliko žival v daljavi, je bolje, da se poskušamo izogniti drugemu, ne da bi pritegnili pozornost in ne povzročali agresije. Veliko primerov je bilo, ko je oseba po nesreči naletela medveda v gozdu in vsi mirno razpršeni v različnih smereh.

Poleg takšne agresivne interakcije te živali obstajajo poleg osebe v pogojih živalskih vrtov in naravnih rezervatov. Za ohranitev take divje zveri vedno veljajo posebni pogoji:

  1. prisotnost velikega prostora;
  2. rezervoar, kjer lahko zver plava ali ribe;
  3. zadostno hranjenje;
  4. primerne življenjske razmere, ki spominja na naravni habitat sibirskega medveda.

Seveda pa je ta velika in ponosna zver najbolj udobna in prijetna v naravi divje tajge.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com