AmriFla.com

Bear grizzly ali siv medved: hrana, razmnoževanje, kjer prebiva

Grizzly Bear ali - Prehrana in razmnoževanjeGrizli medved ali siv medved je ena največjih živali. Ta žival živi predvsem na Aljaski in v Kanadi.

Okoli tega zveri krožijo številne govorice in legende. Lovci govorijo o tem, kakšno so zlo te živali in kakšen strah jih preplavi, ko se srečajo s klubsko nogico. In kaj je všeč ta zver? Koliko žival tehta? Koliko let živi?

Videz Grizzly

Grizzly BearVelikost in zunanjost Grizzly je zelo podobna sibirskemu rjavemu medvedu. Prav tako je zelo močna, ogromna in grozna. Grizlije odlikujejo dolge kremplji, ki mu pomagajo biti odličen lovec. Kljub temu živali ne more vzpenjati dreves.

Rast Grizzly lahko doseže od 2,5 do 4 metrov. Grozno si je predstavljati tako velik zver. In koliko tehta Grizzly Bear? Povprečna telesna teža je približno 500 kilogramov. Zelo velik posameznik lahko tehta do 1 tone. Ženski sivi medvedi, ponavadi tehtajo manj.

Grizzly musculature je zelo dobro razvita, telo je močno in gosto pokrito s krznom. Barva je večinoma rjava, hrbtne in ramenske lopatice so lahko sive barve. Če pogledate zver iz daleč, se morda zdi, da je popolnoma siva. Zato se imenuje to ime, ker v angleščini pomeni "sivo".

Glava zveri je močna, z majhnimi okroglimi ušesi. Gobec raztegnjen, nos črna, majhne oči. Čeljusti so dobro razviti, močni zobje.

Habitat in življenjski slog

Nekoč so te živali živele na ozemljih:

  • Mehika,
  • Aljaska
  • Teksas

Danes živijo samo na Aljaski in v Kanadi.

Zaradi dejstva, da imajo na tacah zveri ogromne kremplje, se odrasli ne morejo povzpeti na drevo. Medvedek lahko vzpenja drevesa, dokler se ne zaprejo. Adult teddy lahko zelo enostavno plavajte po kateri koli reki, ulovite ribe in uničite panj, rudarjenje medu.

Grizzly se ne boji, zdi se, da nihče ni zver, niti največji in najbolj divji. Nimajo sovražnikov, kajti na očeh Grizlijev ima vsaka zver občutek resničnega strahu in groze.

Moram reči, da se kljub resničnim primerom grizli napadov na ljudi dejansko ta medved boji človeka. Ko diši ljudi, se skriva.

Medvedki Grizzly v otroštvu je zelo neumna in aktivna. V tej starosti jih je mogoče celo ukrotiti. V ujetništvu živi tako kot v naravi - leži v mirovanju.

Sivi togi so posamezniki. Poskušajo se izogniti srečanju s posamezniki njihove vrste. Le na začetku parjenja lahko živali medsebojno nasprotujejo.
Takoj, ko se konča zimski hibernacije, gre na taborišče. Dovolj časa za zver bo posvečeno iskanju hrane. V jesenskem času jajca zelo intenzivno, tako da je nabrala maščoba dovolj za zimsko mirovanje. Pred zimo se medved poskuša urediti. Odlična možnost je vsaka gomila, ki ob prvem sneženju skrije snežni pokrov. V obdobju mirovanja medved ne spi v globokem spanju, temveč spi. Temperatura njegovega telesa se istočasno zmanjša in presnovni procesi upočasnijo.

Takoj, ko prihajajo topli pomladni dnevi, žival izvira iz svojega denarja in išče hrano. Ampak, če bodo zmrzali znova udarili, se bo medved vrnil v zavetje in ostal tam, dokler ne bo prišlo do naslednjega vročine.

Napajanje

Videz GrizzlySplošno je, da so grizli v obliki plenilskih morilcev, vendar to ni tako. So predvsem rastlinojede živali. Priljubljena poslastica so jagode in vse vrste zelenjadnic. Seveda so ti medvedi plenilci, vendar so vseobsevni. Zobje zveri so prilagojene popolnoma različni hrani.

Siv medved občasno poje ptičja jajca, ulovi ribe, kuščarje in tudi vse vrste insektov. Tudi živali ne prezirajo mrk. Tudi sivi medved lovijo velike živali. V bistvu gre za bolne živali ali mlade in neizkušene.

Odrasli grizli so tako močni, da lahko zlahka ubijejo jelen in ga jedo več kot teden dni. Po jedi praviloma zveri počivajo v skalah ali pripravijo mesto, ga razširijo s travo.

Med drstijo lososa, medvedi pridejo do reke in ribe. Ker so čudoviti plavalci, niso ovira niti močnih vodotokov. Medvedi ribe zelo pametno in hitro. Tudi sivi medvedi spravljajo medu, uničujejo divje čebele.

Potomstvo

Grizzly Bear ali Grey BearJunija Grizzly začne zakonsko obdobje. Ženska zaznava zelo veliko razdaljo od ženske. Skupaj so od 3 do 10 dni, po gnojenju pa zapustijo na različnih straneh.

Nosečnost ženske traja približno 250 dni in od trenutka gnojenja, v januarju pa se rodijo mladiči. Praviloma so dve ali tri mladiči. Povprečna teža medveda je 700 gramov. Rojeni so popolnoma slepi, brez volne in brez zob. Zato brez materinega nadzora ne bodo preživeli prvih nekaj mesecev.

Mali medvedi zapustijo jamo v začetku maja. Mavec jih uči, kako loviti in iščejo rastlinska živila. Mladiči povsod sledijo materinim petam. Stari mladiči so pogosto napadli medvedke.

Ko se približujejo zimske zmrzali, išče medved osamljeno mesto za prezimovanje. Dve leti po rojstvu potomci postanejo neodvisni in odidejo od matere.

Pripravljene ženske postanejo v treh letih, moški dosežejo zrelost v štirih letih.

Zanimiva dejstva

  • Bear Grizzly ali siv medved: hrana, razmnoževanje, kjer živijoArheološka izkopavanja so pokazala, da so grizli v Evropi pred 13 milijoni leti.
  • Siv medved lahko teče brez ustavljanja za približno 100 metrov, tako da lov, večinoma prinaša svoje rezultate.
  • Pričakovana življenjska doba medveda Grizzly v naravi je 20-30 let, v ujetništvu do 50 let.
  • Mirovanje lahko traja do osem mesecev. Med tem se lahko medvedek Grizzly zbudi kadarkoli.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com