AmriFla.com

Koliko let živi labradorje. Nega doma

Vsebina labradorjaPojav mladička v družini je zelo veselo priložnost za otroke

, začnejo odraščati pred svojimi očmi in skrbeti za svoje oddelke. Toda starši morajo vnaprej pripraviti svojega otroka, povedati in razložiti, kako naj se ravnajo z živaljo, tako da bi jih dolgo časa prosil.

Koliko let živi Labradorje

Če poslušate nasvete izkušenih rejcev psa, priporočajo izbiro pasme Labrador. Pas te pasme bo postal oba starša in otrok najboljši prijatelj in spremljevalec. Ona je zvesta in posvečena svojemu gospodarju.

Opis pasme

Labradorji so našli na otoku Newfoundland, zato so bili prvotno imenovani. Vsi so jih osvojili s svojo močjo, učinkovitosti in vzdržljivostjo, pa tudi s pridihom. Poskušali so pomagati mornarjem na vse možne načine v vsakem vremenu, in samo obožujejo vodo.

Poznavanje vseh svojih želja, nihče ne bo odklenil takega družabnika v družini. Pes je zvest in inteligenten, ima miren značaj. Ljubi pozornost in je zelo družaben. Lahko se ustanovi tako v zasebnih hišah kot apartmajih.

Labradorci se velja za eno izmed najbolj priljubljenih pasem na svetu, in to je vse zaradi svojih odličnih lastnosti. Barva psa je lahko:

 • rjava;
 • črna;
 • čokolada.

Pasma je velika, masa odraslih moških lahko znaša do 40 kg, vozli pa do 35 kg. Višina psa pri vihru je 50-60 cm. Takšna žival potrebuje dovolj prostora za gibanje, maksimalno udobje za spanje in prehranjevanje.

Koliko labradorjev živi? V normalnih razmerah doma pes živi od 10 do 14 let.

Pogoji za pridržanje

Kljub dejstvu, da je pasma precej velika, se ne boji začetka lastnikov stanovanj. Preden se odločite za tak korak, morate predhodno razmisliti o tem, kje bo spal, kje bo hodil in kje bo "jedilnica".

Skrb za Labrador RetrieverZa rekreacijo je vsak prijeten kotiček v apartmaju, glavna stvar je, da ni na prelazu, ne v vlečku in ne ob akumulatorju. Stelja ljubljene živali je treba pripraviti vnaprej, pri tem pa upoštevati dejstvo, da bo mladiček zelo hitro rastel.

"Jedilnica" psa mora biti v kuhinji, v istem samem kotu. Posoda mora biti najmanj dva, saj mora biti v eni od njih čista voda. Mnogi lastniki, zaradi higienskih razlogov, organizirajo pes "jedilnico" v hodniku. V tem ni nič strašnega, glavna stvar je spremljanje njegove čistosti.

Labradorski kužek potreben navada. Takoj, ko opazite sumljive gibe, takoj razprostrite časopise in jih pazite na njih. Prvič bo šel samo v stranišče, tako da je to. Po vsakem pohodu v stranišče - hvalite svoj oddelek, mu daj dobrote. Torej ga lahko naučiš čistosti.

Poskusno vzemite kuža za sprehod čim pogosteje, saj aktivni pes potrebuje prostor. Z mladičkom lahko hodite 5-6 krat na dan in ko raste - 2-3 krat. Ko se obrne na dva meseca, ga morate navaditi na ovratnik.

Vsebina v zasebnem domu

Vaše dvorišče bo dovolj prostora za gibanje živali, Končni - to je boljša možnost od mestnega stanovanje. Tukaj je pes na cesti ves dan in celo živi.

Da ne bi povzročali težav sosedov, ni dovolj samo, da bi pred vratom postavili pesovito preprogo. V tem primeru bo rastoča žival kopala luknje na dvorišču in pod ograjo, teči s sosedi in jih prestrašiti.

Vsebina labradorja v zasebni hišiPotreben je Labrador Prostorna ptičica z veliko kabino, v kateri žival živi, ​​ko raste. Če pozimi psi živijo na ulici, je treba kabino izolirati, tako da nima skozi luknje in vleke. Labrador ni pasma, ki dobro prenaša hladno.

Tudi če je vaš pes vedno na ulici, v zaprtem prostoru, morate hoditi z njo, ji dati svobodo zunaj dvorišča. V človeški osebi labrador najprej vidi spremljevalca.
Če ni potrebe, potem pes lahko hrani v hiši, in ne na cesti, v vijoli. Toda za to je treba usposobiti.

Koliko živih labradorjev

Dejavniki, ki vplivajo na življenje psa:

 • dostojna oskrba;
 • kakovostna hrana;
 • sprejem vitaminov;
 • redne sprehode;
 • vsakodnevno vadbo;
 • prisotnost igrač v hiši;
 • pozornost gostiteljev;
 • redni obisk veterinarja.

Povprečna življenjska doba Labradorjevega retriverja je 12-14 let. V tem času je poleg uravnotežene prehrane potreben reden nadzor zdravja. Odraščanje, telo psa začenja predstavljati presenečenja. Sami ne morete sami zdraviti, da ne bi uničili psa. Moralo se je pravočasno posvetovati s veterinarjem.

Iz zgoraj opisanih razlogov postane jasno, da je življenjska doba Labradorja popolnoma odvisna od osebe. Z dobrim odnosom do psa, ona lahko živi več kot 14 let, če pa je slabo hranjena, ne daje vitaminov in ne obrača pozornosti, ni verjetno, da bi takšna žival živela 10 let.

Če ste se odločili, da začnete Labrador mladiček morali kupiti nekaj samo izkušeni dokazano rejec. Videz mladička, njegova puhost je prvi znak dobrega telesnega zdravja. Kako dolgo živi pes, je odvisno od vas.

Fizična dejavnost

Psi priporočamo dnevne sprehode in vadbe, da bi se izognili težavam prekomerne teže, kar bo vplivalo na njegovo zdravje. Kratek sprehod v bližini hiše Labrador ni dovolj, saj je sam meni, da je kuža skoraj 3 leta. Potrebujemo dolge programe in aktivne igre.

Labrador usposabljanjeMala fizična napetost mora biti že prisotna od prvih sprehodov s psom. To je zelo koristno za mladega rastega psa. Zaželeno je, da vadite labradorske treninge na velikem prostranem območju, na katerem lahko pes pelje in skoči brez ovir. Med vadbo je vzpostavljen močan stik med psom in njegovim lastnikom.

Spodbujati je treba vsak dosežek psa. Poleg verbalnih pohvale lahko uporabite različne dobrote, ki so zelo priljubljene pri psu. In za majhnega mladička, ki nima vsega na začetku, se ne užaljuje, ker je kot majhen otrok, bo ves čas moten.

Strokovnjak bo določil število zahtevanih obremenitev, vendar bolje, da pes ne preobremenite.

Bolezni

Tako kot vsako živo bitje lahko labodorski pes poškoduje. Od bolezni lahko ugotovimo:

 • displazija sklepov kolka in komolcev;
 • napihnjenost;
 • perianalna fistula;
 • lipoma;
 • katarakta;
 • limfosarkom;
 • alergija;
 • epilepsija.

Ni potrebno, da bi vaš pes imel kakršnekoli bolezni, ker je vsak pes individualen. Če ga hranite s kakovostno hrano in ne dovolite jesti, kar je našel na cesti, potem je verjetnost otekline odpravljena.

Pes je zelo mobilen, zelo rad skoki. Za to potrebuje veliko prostora. Labrador popolnoma ohranja vodo, ima rad kopanje in ljubi vodo. Če greš v reko s svojim hišnim ljubljenčkom, izberi nežen spust, tako da bi bilo za psa primerno za vstop in iz vode.

Samo veterinar lahko ugotovi stanje lokomotornega sistema živali. Da se ne bi bilo treba posvetovati z njim za nasvet, je treba ustrezno ustvariti prehrano v Labradorju. Obvezno je vključiti izdelke, ki vsebujejo kolagen in vsakodnevno vadbo. Pomagali bodo pri razvoju ligamentov in sklepov.

Koristni nasveti

Skoči skozi ovire Labrador naj bi začel ne prej kot 10 mesecev, da ne bi zaslužili poškodb. Stvar je v svoji krhki hrbtenici in okončinah, ki postanejo močnejši le za 10 mesecev. Če postavite Labrador na verigo, se bo njegov značaj spremenil še slabše. Ne bo več tako veselo in družabno.

Enkrat na teden je treba Labradorjevo volno prežvečati in pregledati za izpuščaje, klopi in druge škodljivce toplota slabša od ljudi, zato je v vroči sezoni usposabljanje potrebno zgodaj zjutraj. In če boste v reko, nato pa se prepričajte, da je Labrador z vami - on bo zelo vesel.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com