AmriFla.com

Kdo je močnejši: tiger, medved ali lev?

Kdo je močnejši od tigerskega medveda ali levaOtroške vprašanja včasih Komplikovati tudi najbolj izobraženih odraslih, in eden od njih je: kdo je močnejši, tiger ali medved? Odgovor je nedvomno težko, saj v naravi so te živali le redko videli v boju, da se isti rezultat tekme je odvisna od številnih sekundarnih dejavnikov, kot so starost borcev, izkušnje v boju in zdravstveno stanje. Reči, ki je močnejše od leva ali medveda, še bolj težko, ker te živali ne pojavljajo v naravi, in živijo v različnih habitatov. Da bi se malo približali rešitvi, je treba upoštevati vsako živalsko vrsto in primerjati njihove sposobnosti.

Tiger

Do danes planet živi 6 podvrste tigrov v skupni vrednosti 5000-6500 posameznikov. Najlažji način srečanja bengalskega tigra, Ker le ta zaseda skoraj polovico celotne populacije. Zgodovinski razpon habitatov za velike pseče mačke je Azija:

  • Iran;
  • Daljni vzhod;
  • Kitajska;
  • Indija;
  • Afganistan.

Popolnoma vsi tigri teritorialne plenilce, ki vodijo en sam način življenja in močno ščitijo svoje lovišča od posilstev drugih sesalcev. Teža odraslega lahko doseže 250 kg, medtem ko je tiger zelo hiter in hiter, vendar to ni dovolj za dolgotrajne bitke ali lov. Utrujenost plenilca in strah pred poškodbami vodita k dejstvu, da žival ne pride proti nasprotniku, če daje takšno priložnost.

Leo

Večina teh plenilcev živi v Afriki in Indiji in je edini predstavnik mačjega živega ponosa. Lions tudi niso trdni, kot so tigri, zato po vsakem napadu potrebujejo dolg počitek. Masa moških je 20% višja od samic in doseže enake 250 kg. Glavno orožje mačjega so njihovi ostri kremplji in zobje, ki lahko sklenejo do 160 atmosfer. Če se lava ali tiger drži žrtve, potem se je skoraj nemogoče osvoboditi.

Bear

Glavna sila medveda je njena vzdržljivost in trmastost. Če je sam načrtoval žrtev, ga bo nadaljeval nekaj kilometrov s hitrostjo do 50 km / h. Domačini tajne so usposobljeni plavalci in eden največjih plenilcev na planetu. Teža rjavega moškega lahko doseže 200-250 kg, medtem ko je njegova debela koža zelo težko prebiti. Danes so rjavi medvedi pogosti:

  • v Sibiriji;
  • malo na Kitajskem;
  • Severna Amerika.

Živali so samice in omnivori, kar jim omogoča, da ne izgubljajo časa in energije pri lovu, temveč da jedo mirno vegetativno hrano. To daje prednost, da če je potrebno za zdravljenje ran po boji, lahko varno jeste jagode.

Kdo je močnejši: tiger in medved

Kako primerjati moč živaliImeti in Tiger se bo sestal v naravi, bolj verjetno, saj so črtasto mačke razširjena na istem mestu in Bruin (kar pomeni, sibirske tigre), zato menijo, da bi mogoče boj bi moral biti prvi.
Glavni plen črtasto tajge lovci so merjasci in Wapiti, vendar uspešno izločiti velikosti majhnega neroden tigra lahko napadejo in medved. Majhne ženske ali mladiči so lahko del prehrane mačk, kar pa ni mogoče reči o velikih predstavnikih vrste.

Medvedek je redko napade druge, vendar je zmožen zlomiti hrbtenico krave ali komolca z enim udarcem, zato ga ni mogoče šteti za slabega borecja. Poleg tega njegovi kremplji niso zložljivi in ​​veliko večji od tigrovih. Šarplan pa ne bo mogel preboditi debelega krznenega kože s svojimi kremplji, pri čemer bodo deleži osvojili samo njegova agility in ostri zobje.

Če upoštevate druge, večje medvede, na primer bel, bo rezultat očiten. Polarni medved je danes največji plenilec. Njegova teža lahko doseže tono, sila udarca pa presega trdnost katerega koli rjavega medveda za polovico. Mačka preprosto ne more bistveno poškodovati belega skozi debelo kožo, zato lahko z enim udarcem pošlje tiger v naslednji svet. Če menimo, da se boj tigra proti običajni rjavi, potem bo iz 10 bojev mačka zmagala pri 6, vendar je veliko odvisna od manjših okoliščin.

Kdo je močnejši: lev in medved

Kdo je močnejši od živaliLeo na polti svoj ne razlikuje veliko od tigra, ampak če pomislimo, da se je znašel sam v ponosna, številčna premoč mačke očitno ni na strani medveda. Če kralj zveri nasprotuje rjavi barvi, bodo okoliščine srečanja odločilne za bitko. Definitivno, če upoštevamo samo silo, se bo medved zmagal, če pa menijo, agilnost in zvit mačke med lovom, lev ima vse možnosti, da zmagovalci.

Ker je koža na medvedjih krempljev nepropustna za plenilskih mačk, bi lev prizadela eno in nato postavimo nekajkrat, in je njegov zelo utrujen, in morda se predajo položaja.

Zaključek

Natančno reci, kdo zmaga v neenaki bitki dveh popolnoma drugačnih sovražnikov, je nemogoče. Medvedi so zelo močni in trdni in mačke so pametne in pametne. Te lastnosti jim dajejo nadvlado nad nasprotniki in postanejo pravi gospodarji njihovih habitatov. Praktični primeri takšnih bojev preprosto ne obstajajo in ljudje morajo ugibati le svoje rezultate.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com