AmriFla.com

Kaj medvedi jedo: Predatorska hrana v gozdu poleti in zima

Hrana za medvedaVsi smo se vsaj enkrat v življenju srečali s takšnim gozdnim plenilcem kot medvedom. Ali v živalskem vrtu ali v cirkusu, smo te divje živali gledali z zabavnimi triki. Mega-popularna v našem času je otroška animirana serija "Masha in medved". V njem je medved prikazan kot zelo pametna in dobro vzrejena žival, ki vse poje.

In kaj medvedi dejansko jedo? Kje živijo, kako živijo? Zakaj pasti v mirovanje? Potem preberite naš članek in spoznajte več o obroku plenilca in še veliko novega iz življenja gozdne zveri.

Kje živijo v živo?

Rjavi medved živi praktično v vseh kopenskih kotičkih:

  • V ukrajinskih Karpah, v srednji in zahodni Evropi, lahko najdete tudi sledove svojega prebivališča - Azija, Kitajska, Japonska - so domovi tega plenilca.
  • Severna Amerika imenuje rjavi grizli medveda, pod tem imenom živi tam.
  • V Rusiji je rjav medved v skoraj vseh gozdovih v naši veliki državi.
  • Finci so zelo spoštljivi do teh sesalcev, imajo medved v svoji domovini, je nacionalna zver.

Rjavi medvedi so združeni v en splošen pogled na celoten planet. Lahko se razlikujejo samo glede rasnih znakov, odvisno od geografske porazdelitve in so razdeljeni na več podvrst.

Obrok rjavega plenilca in njenega načina življenja

Kaj medvedi pojesti v gozduVsi vemo iz otroštva, ki nosi med in maline in si ne predstavljamo svojega življenja brez teh dobrot. Vendar je to res tako?

Obrok rjavega plenilca je zelo nenavaden. Lahko je celo mesec "samo plevel". In tudi običajno je, da jeste ličinke insektov. Želi raditi mravljarje pri iskanju hrane.

Adulirana hrana za tega sesalca sta jagode, lešniki in tudi želod. Vendar pa imate verjetno vprašanje: "Zakaj je poklical rjavega medveda plenilca če ni ravnodušen do rastlinske hrane" Da, ker Halapljiv zver poje skupaj z vsemi vrstami zelišč in mrtve živali, ne pogosto preziranje celo preveč smrdljivo truplo. Če pride primerna priložnost, bo medved vsekakor zadušil merjasca in druga gozdna živa bitja.

Seveda je ljubek, ki ga tako zanima in ga ljubiš. V iskanju te dobrote nosite, ne da bi se varčevali, izbira lesne panjeve, ki ogrožajo svoje življenje, saj to častijo skrbijo tisoči zla čebel. S sladko sladico ne bodo delili z rjavimi gozdnimi zveri. Zato se bo morilec dolgotrajno upokojil po takih dogodivščinah v njegovem dnevu, ker je vse njegovo kosmatega telesa ranjen z ugrizi žuželk in ne bo v enem dnevu boleč od bolečine.

In kaj rjavi medved jedo, ko jagode in oreščki izginejo in se začne hladna sezona? Predatorji kažejo iznajdljivost. Na primer, sesalci severnih zemljepisnih širin Rusije jedo ribe ali zbirajo mrtvice v obliki trupel morskih in rečnih prebivalcev. Kavkaški gozdni prebivalci so najsrečnejši, saj v tem delu naše države jagode in oreščki niso preneseni skozi celo leto.

Težka je za rjavega plenilca v Sibiriji. Trdni zmrzali prispevajo k uničenju gozdnih grmov, vendar bo neroden občasno ustavil maral ali merjasce, če je v njegovi moči. Lov je edini način za preživetje teh sesalcev, ki živijo na severnih zemljepisnih širinah.

Zanimivo dejstvo! Medved, priprava na hibernacijo, jedo do 50 kg mesa na dan!Kaj jedo rjavi plenilci?ObiÄŤajno, rjavi plenilci se dolga leta naseljujejo v svoji jami, pri čemer lovijo in iĹľejo nekaj kilometrov od njega. So zelo vezani na njihovo prebivališče in jo varujejo pred zunanjimi posegi. Vendar, ko se začne zrušitev pridelka in plenilec nima ničesar jesti, potem mora biti zapleteno, da ne umre od lakote. Rjavi medvedi se lahko premagajo ne sto kilometrov v iskanju novega bolj udobnega stanovanja.

Ko prihaja mraz, je bolje, da ne spoznaš te živali na poti. Predatorji postanejo jezni, agresivni in zlahka raztrgajo osebo. Vsi medvedi ne spijo v stanje mirovanja. Mnogi od njih postanejo palice - so medvedi, ki niso pridobili dovolj maščob, da bi padli v miren dolg spanec, zato se razprostirajo skozi gozd in ogrožajo ljudi. Včasih lahko takšne živali pobegnejo na zemljiščih in dvigajo živino.

Povezovalne palice lahko gredo tudi na progi in se približajo prehodnim avtomobilom. Predatorji ne vedo, kaj storiti, zato so takšna dejanja iz obupa. Predvidevajo njihovo skorajšnjo smrt.

Rjavi medvedi, ki je preživel težke zimske mesece v stanju mirovanja, se zbudi spomladi in se dolgo časa ne more odmakniti od daljšega spanca. Ta pogoj je podoben obdobju rehabilitacije in okrevanja osebe po bolezni. Kmalu se sile vrnejo v plenilce in začnejo se vračati neokrnjeno, veselijo se spomladanskega sonca. Lov se začne z novo vnemo.

In maja, ko se mlada trava začne dvigniti, Rjavi medvedi se počutijo dobro in brez mesa, pohlepno jedo vegetarijansko hrano.

V času, ko so zaloge hrane le v omejenih količinah, se družine medved začnejo deliti med najmočnejše plenilce. Stiskalnice vedno zagotavljajo okusno in zdravo hrano. To skrbi njihov materinski medved.

Kaj nosi BearKo medvedi lahko pojejo do smetišča in v sami sebi, da ne zavrnejo, so podobni ročnim sladkim malim živalim, le veliko večjim velikostim. Takšni sesalci zelo radi igrajo in se obračajo na zeleno travo. Vendar je to vedenje značilno za mlade posameznike in njihove potomce. Predstavniki odraslih ostajajo mirni in nezahtevni.

To je zelo pogost boj med rjavimi medvedi, še posebej, ko se začne parjenje. Bojijo se brez razloga, a do smrti, zato se te borbe pogosto končajo s smrtjo enega od plenilcev.

Medvedi nimajo čustvenega občutka za svoje potomce in ne skrbijo za svoje mladiče. Njihovi zakonci so tudi hladni in popolnoma niso vezani. Samo čuvar ognjišča bo vzgajal svoje mladiče in jim prinesel hrano, tako da bodo od njih odšli zdravi in ​​močni posamezniki, kot je njihov oče.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com