AmriFla.com

Kako izgleda koala in kakšne barve imajo krzno?

Sestrelski medvedKoala je kolesarski sesalec družine košarkarskega infra-razreda in tudi rodu Koala. Strokovnjaki še vedno ne razumejo, kakšna zver je koala: medved, rakun ali nekdo drug. Koala, ali drugače krije z Avstralijo - to je ena od vrste živali, katerih prehrana je sestavljena iz ene same vegetacije, in sicer evkaliptusa listov.

Videz in opis koalas

Malo ljudi se lahko pohvali s tem, da je v živo gledal marsupial medveda, vendar so ga mnogi gledali skozi video ali fotografije. Konec koncev, koala resnično spominja na svoj videz majhno in nerodno medvedko. Na primer, njen rep je predstavljen v isti obliki kot medved - prav tako majhen, skoraj neopazen na telesu živali. Kljub temu se koala ne more zamenjati z nobeno drugo vrsto živali. Videz te živali je precej nenavaden in nepozaben.

Koala je majhna žival. Teža te živali se lahko razlikuje od sedmih do dvanajst kilogramov. Torej, volna živali izgleda gusta in kratka, in barvanje je sivkasto senco. V predelu trebuha ima žival svetlo obarvan sloj. Oči živali so precej majhne v primerjavi z obliko glave same, ušesa in nos so velike. Kremplji na tacah živali so dolgi in ostri. Predvsem kremplji služijo kot koalas za enostavno plezanje skozi drevesa in pritrjevanje na debla in veje.

Kje živi koala?

  1. Habitat koalasKoala Tobolčar upoštevati vrsto živali, in je živel v Avstraliji, kot tudi na bližnje otoke, edina izjema je otok Tasmaniji. Te Sesalci se uporabljajo za usedanje blizu vira vode, ker je na bregovih reka in lahko najdete tropske gozdove. Ti gozdovi veljajo za glavno mesto, kjer lahko zlahka spoznate koalo. Marsupijski medvedi se nahajajo na jugu, na vzhodu in tudi na severu ozemlja sodobne Avstralije.
  2. Sok ladjarja med živimi živi v takih gozdovih, kjer je tropsko ali podravatorsko podnebje. Torej, tu lahko poišče veliko okusne in zdrave hrane - evkaliptus. Ta rastlina je potrebna za žival, saj je edini prehrambeni vir tega bitja.
  3. Na površini kopnega koalasa se spustijo zelo redko in le, če se morajo preseliti na več rastlinskih območij, da dobijo nov del hranljive tere.

Kaj jedo koalas?

  1. Obrok koaleMarsupial medvedek Uporabljali so samo listje evkaliptusa, čeprav ta rastlina vsebuje cianidno strupeno snov, imenovano cianovo kislino. Toda ta snov ne ogroža življenja ali zdravja sardelskega medveda, ker njen organizem ni tako dovzeten za to. Poleg tega je narava ustvarila neke vrste zaščito živali. Torej, v različnih letnih časih košare uporabljajo različne vrste evkaliptusa (v različnih letnih časih te sorte evkaliptusa vključujejo manjše količine cianovodikove kisline kot druge). Vendar pa obstajajo razmere, ko je žival še vedno jedkana z listi evkaliptusa.
  2. V svetu je več kot 800 vrst evkaliptusa, vendar so medvedi navajeni, da jedo samo lubje in liste 120 od njih. Večina košarkarjev uporablja evkaliptus, ki raste ob bregovih rek, kjer je tla najbolj plodna. Tako veje in listi teh dreves vključujejo manjše število ven. Nasprotno, v evkaliptusu, ki raste na posušenih tleh, obstaja veliko strupov in strupenih kislin.
  3. Dnevna količina kalorij za koale je od 300 do 1100 gramov krme. V tem primeru živali uživajo le sočne in sveže listje iz evkaliptusa. Obstaja mnenje, da košarkarji sploh ne uživajo vode, vendar to ni tako, ker je žival redka, pije pa vodo iz različnih virov, ki se pojavljajo na njegovi poti. Voda za te živali ni tako pomembna, saj v listih evkaliptusa vsebuje več kot 89% potrebne tekočine za normalno delo telesa. Koalas na splošno porabi vodo samo, če je malo v telesu ali slabo.

Koala je skoraj nepremično 18-20 ur. V tem obdobju časa je žival navadno težko dovolj vej tace, dremež ali plazil na debla dreves, da bi našli novo serijo svežih listov. Prav tako je žival lahko žvečiti liste, ki so v procesu hranjenja, dodaja v notranjost lica.

Kje živijo koaliŽival skoči iz drevesa v drevo z enim namenom, da najdejo novo hrano ali se skrijejo od preganjalcev. Druga nenavadna spretnost medkocijskega medveda je njegova sposobnost plavanja v vodi. Počasnost koalasa temelji na njihovi prehrani, saj vsebuje premalo beljakovin. Za vse to imajo koalas nizko stopnjo presnove, so večkrat počasnejši od drugih sesalcev.

Včasih, da bi nadomestili dobavo koristnih mikrohranil v telesu, koali morajo jesti zemljo.

Odraščanje koščkovega medveda doma je skoraj nemogoče, saj preprosto nima ničesar hraniti. V južnem delu države, na primer, v Sočiju, so drevesa, evkaliptusa drevesa, vendar obstajajo vrste, ki bi se lahko uporabljali za koale, da ne pride.

Kako se pojavi reprodukcija posameznikov?

  1. Kid KoalaKoali običajno živijo večino svojega življenja sami in le v času njihove vzreje se zbirajo v skupinah. Ta skupina vključuje eno posamezno moški in ženski 2-5 (število samic lahko relativno več). Postopek parjenja živali je tudi na drevesih. Reprodukcija posameznikov se pojavi enkrat ali večkrat v enem letu.
  2. Obdobje rojstva otrok ustreza enemu mesecu. Svetloba se najpogosteje pojavlja le pri enem otroku, ki ima dolžino približno 1,5 centimetra in telesno maso, ki dosega do 6 gramov. Ker je koala košarkarska vrsta živali, se vrečko uporablja že dolgo časa med gojenjem mladičev 6 mesecev.
  3. Otrok, ki odrašča, gre nazaj k svoji materi. Po 30 tednih po rojstvu malo medvedov, ko postane malo več, morda je moral jesti tekoče blato, ki ostanejo po staršev (ta hrana je bistvenega pomena za živali, ker vsebuje vse elemente v sledovih in snovi, ki so zelo pomembni za uravnotežen prebavni Littleom Koala). Sčasoma, otroci pa v odraslo osebo in samostojnega posameznika, in začeli živeti sami.

Glavne značilnosti koalas

Katere posebne značilnosti ima ta sardelski medved? Dejansko ima koala številne posebnosti in ima tudi veščine, ki jih druge živali nimajo.
Koala počiva na vejiKoala je endemične Avstralije. Podrobneje je Tobolčar medved - to je živo bitje, ki ne živi nikjer drugje, razen v Avstraliji, ampak v živalskem vrtu. Poleg vseh, ki zaradi svojega načina življenja in sposobnost, da pleza po drevesih in jedli samo eno evkaliptusa, majhen sesalec precej mirno in počasi.

Druga nenavadna značilnost koale je, da proizvajajo zelo majhne dojenčke, čeprav imajo sami veliko velikost in težo. Ali ni nenavadno, da imajo starši, ki imajo telesno težo 8 kilogramov, lahko mladiček velikosti majhnega graha graha!

Glavni nasprotniki košarke medvedke

Koala je nenavadna vrsta živali, v divji naravi medved nima posebnih sovražnikov. Zakaj se to zgodi? Obstaja več pojasnil za to.

Glavni razlog je prebivanje živali. Marsupials medvedi živijo v Avstraliji, predvsem na visokih dreves, ampak na tej celini ni nobene vrste lesa za plenilce, ki lahko začnejo lov za živali. Drugi razlog je dovajanje zveznega medveda. Na primer, živali se hranijo na posameznih listih evkaliptusa, ki vsebujejo strup. Ta strup je neškodljiv za večino koale, vendar lahko ogrozi zdravje in celo življenje tistih živali, ki želijo jesti Tobolčar medveda.

Glavna korist in škoda

Koala se šteje za prijazno in sladko žival, ki lahko zlahka koristita ljudem in jo močno prizadene.

Sestrelski medvedGlavni plus koalas je, da ga na območju živalskega vrta ljubijo številni majhni otroci, pa tudi odrasli. Poleg tega veliko znanstvenikov opravi veliko poskusov na tej živali. Zato so ljubke živali zakonsko zaščitene pred lovskimi lovci in nezakonitim streljanjem zaradi pridobivanja dragocenega krzna.

Na žalost lahko ta bitja škodijo tudi ljudem. V času, ko koala postane preveč v enem kraju prebivališča, in hrana se sčasoma konča, se te živali preselijo v kraje, kjer živijo in živijo ljudje. Kot rezultat, Mala žival lahko celo povzroči nesrečo. Kljub vsemu ostaja koala še vedno nenavadna in zanimiva žival, za katero specialisti še niso v celoti raziskali.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com