AmriFla.com

Ustrezno polnjenje akumulatorja telefona

Polnjenje baterije za telefonBrez akumulatorja je pametni telefon nesmiselna plošča z mrtvo elektroniko. Tudi najboljše sodobne baterije niso trajne. Sčasoma so šibkejši in imajo več časa za obnovitev. Če želite podaljšati življenjsko dobo baterije, morate poznati funkcije polnjenja baterije za telefon in skrbeti za baterije.

O LI-Ion baterijah

Sodobni pametni telefoni in tablete uporabljajo litij-ionske baterije, ki so nadomestile baterije na osnovi niklja.

Elektrokemijski procesi približno jih videti takole: ko se baterija napolni, pozitivno nabite litijevih ionov prehod iz ene elektrode imenovano anoda na drugo, ki se imenuje anodi, skozi raztopino elektrolita v akumulatorski celici. To povzroči, da se elektroni koncentrirajo na anodno-negativni pol. Med praznjenje proces se odpravi - se elektroni premikajo s pomočjo verige, ki so zunaj baterijo, ki zagotavlja električni tok. V primerjavi s prejšnjo generacijo baterij, Litij-ion ima številne prednosti:

  • Polnjenje mobilnih baterijVisoka energijska gostota. To pomeni, da lahko zagotovijo visoko energetsko intenzivnost, ne da bi bila obsežna.
  • Nizka samopraznitev. Za mesec skladiščenja brez obremenitve izgubijo približno 1,5%. Za primerjavo, v niklju ta številka je blizu 20%.
  • Hitro polnjenje. Ta značilnost Li-Iona je zapis v skupini kemičnih elementov, ki temelji na vseh tehnologijah, ki se uporabljajo za pametne telefone.
  • Sposobnost proizvajanja napajalnikov katere koli geometrijske oblike, ki je pomembna za ultra kompaktne in ultra-tanke naprave.

Z leti so znanstveniki izboljšali formulo mešanice znotraj litij-ionskih baterij in njihovo zasnovo, tako da se baterije polnijo hitreje in delujejo učinkoviteje. Kljub svojim prizadevanjem, baterije na tej tehnologiji še vedno imajo omejeno življenjsko dobo.

Ena od pomanjkljivosti te vrste akumulatorja je, da se zaradi narave kemičnih reakcij v njih cikli polnjenja in praznjenja lahko ponovijo le nekajkrat.

Ta meja se razlikuje za različne modele in proizvajalce, vendar najsodobnejše baterije v telefonih zagotavljajo dve do tri leta delovanja, ne da bi izgubile svoje lastnosti za približno 500 ciklov.

Polnjenje in praznjenje

Če vedo, kako pravilno napolniti mobilni telefon z Li-Ion baterijo, bo čim bolj podaljšal njegovo življenje. Z njimi je zelo pomembno, da zavržejo stereotipe, ki izhajajo iz komuniciranja z nikeljskimi baterijami prejšnje generacije. Na primer, za novo napravo iz polja morate narediti najbolj popolno izpraznitev in polnjenje. Pravzaprav za litij-ionske baterije to ne pomeni le nadaljnjega delovanja, ampak lahko tudi škoduje njih.

Polnjenje in praznjenje akumulatorjaPri litij-ionskih baterijah so manjši izpusti in polnjenje rezervoarja veliko bolj primerni za vzdržljivost kot v obdobjih temeljite polnitve in praznjenja. Priporočljivo je, da uporabite kapaciteto do 50% do naslednjega postopka dopolnjevanja in se izognete 100% polnjenju.
Če še vedno polnite - ne pustite, da je naprava vklopljena. Da, proizvajalci seveda imajo omejitve v tem primeru - elektronika pametnih telefonov bo prenehala polniti na kritični meji. Toda ta zaščita je namenjena predvsem omejitvi nevarnost eksplozije akumulatorja pred pregrevanjem in ne dolgoživost. Zato lahko 100-odstotno polnjenje, kot tudi nadaljnje polnjenje, na dolgi rok vodi do prezgodnjega staranja baterije.

Čeprav majhne odvajanja in dajatve prispevajo k dolgoživosti, obstajajo izjeme od tega pravila. Enkrat na mesec je koristno izprazniti baterije do 5% za umerjanje sistema, ki analizira stanje baterije. To omogoča, da elektronika pametnih telefonov čim bolj natančno predvidi preostali čas v trenutnem načinu.

Sama kalibracija postopek ni zelo koristno za baterije, tako da v drugih primerih, ki jih ne bi smeli biti zaključen manj kot 20%. Moramo pokloniti prizadevanj proizvajalcev v razmerju do uporabnikov, - izboljšave na Li-Ion tehnologije pojavljajo s presenetljivo pravilnosti, tako da vsaka nova generacija pametnih telefonov manj občutljive za vzdrževanje baterij.

Skladiščenje in oskrba

Litij-ionske baterije ne marajo ekstremnih temperatur. Kadarkoli je to mogoče, se je treba izogibati izpostavljanju zmrzali ali neposredni sončni svetlobi. Temperature pod 0 ° C in nad 40 ° C so usodne za njihovo življenjsko dobo in zmogljivost. Še posebej pomembno je, da se med polnjenjem ne dopuščajo pregrevanja - naprave v prvi generaciji bi lahko eksplodirale v tem načinu. V sodobnih pametnih telefonih, če so proizvajalci izdelali sistem za nadzor kakovosti, to ne bi smelo biti problem.

Kot drugi previdnostni ukrep morate poskrbeti, da uporabljate samo originalni polnilnik. To bo zagotovilo, da je optimizirano za varno delovanje in učinkovito vzdrževanje akumulatorja. Uporaba polnilnika, ki je priložen telefonu, je najboljši pogoj za dobro stanje akumulatorja.

Litij-ionske baterije

Če je potrebno, shraniti pametni telefon brez službe več kot mesec dni, pa je potrebno, da se pripravijo na to takole: Plačilo za približno 50% in zagotoviti, da na mestu skladiščenja sobni temperaturi in direktni sončni svetlobi.

Na kratko, vsa osnovna pravila za polnjenje sodobnega telefona je mogoče zmanjšati na seznam:

  • ne dovolite popolnega odvajanja in popolnega odvajanja;
  • da telefon izključite iz polnilnika s 100% polnilno zmogljivostjo;
  • pri aktivnem delovanju uporabite možnost majhnih ciklov polnjenja in praznjenja (2-3 krat na dan).

Dokumentacija, ki spremlja napravo, mora vsebovati nasvete in priporočila za servisiranje določenega modela telefona. Nikoli ne bo odveč, če natančno preučite dodatna navodila za vzdrževanje akumulatorja. Te majhne stvari so lahko pomembne informacije za tiste, ki želijo podaljšati življenjsko dobo baterije, preden jo zamenjamo.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com