AmriFla.com

Afriški nojevi. Opis. Kje živi?

Opis videza afriškega nojaAfriški noja velja za največjo ptico na svetu in edini predstavnik reda nojev, družine nojev, roda nojev. Afriški noja je ptičji razred in podrazred ratitov.

Mednarodno ime afriškega noja od leta 1758 se šteje za Struthio camelus, Linnaeus.

Biološko ime te ptice iz grškega jezika je dobesedno prevedeno kot "vrabec-kamela".

To ime je nastala zaradi svojih značilnosti: noja, kot izrazno kot kamele očeh, z velikimi trepalnicami in didactylism okončine in prsni koruze. Ampak, v primerjavi z noj vrabec je verjetno, da bodo na voljo zaradi njegovih slabo razvite peruti.

Opis

Ali je noja ptica ali žival? Afriški noja velja za edinstven ptič po naravi, ki ne more leteti in nima kobilice. Ta ptica ima samo dva prsta na tahi, kar je tudi izjema za ostale predstavnike razreda ptic.

Noji so največji ptiči na našem planetu. Povprečna višina odraslega vzorca doseže 2,7 m, teža pa doseže 156 kg. Vendar pa povprečna teža noja praviloma niha okoli 50 kg. Prav tako je treba omeniti, da so moški veliko večji od samic.

Nojski okostnjak se ne šteje za pnevmatsko, razen da je le izjema. Zaključki sramnih kosti so zrasli v obliki zaprtega medenina, kar je tudi zelo neobičajno za druge vrste ptic.

Afriške noje se razlikujejo po svoji gostoti, močno podolgovat vratu, majhnem glavi sploščene oblike, ki se konča v ravnem, širokem in ravnem kljunu. Kljun ima rahel izrastek pohotnega tkiva. Posamezniki imajo velike oči, v zgornjem veku pa so dolge in debele trepalnice.

Kot že rečeno, je kobil teh predstavnikov razreda ptic popolnoma odsoten. Prsnica v afriških nojah je zelo slabo razvita. Na svoji površini lahko opazite tudi golo površino debele kože, ki je prsni koš. Ta koruza služi kot podpora, ko ptica leži na površini zemlje.

Kako izgledajo taceKot prednji kraki sta nerazvita krila, na katerih sta dva prsta in se konča z ostrimi kremplji. Za ptico so dolge, močne, mišične noge, na katerih sta tudi dva prsta. Na enem izmed njih je vrsta kopita, ki deluje med zagonom.

Afriški noja ima ohlapne in curly perje. Perje so enakomerno porazdeljene po celotnem telesu. Na glavi, vratu in nogah ni perja, namesto njih je koža na teh območjih prekrita z mehkim in kratkim puhom. Perje ptic imajo primitivno strukturo: obrobe skoraj ne držijo drug drugega in ne tvorijo oboževalca. Afriški noja ima zelo lepe perje in veliko jih je:

 • 16 vztrajnikov iz prvega reda;
 • 20 vztrajnikov z drugim redom;
 • 50-60 krmarja.Moški iz ženske je zelo enostavno razlikovati. Perje odraslega moškega je črno, razen repa in kril, ki so pobarvana belo. Samke so bolj domače. Njihov perja je sivo-rjava odtenek, krila in rep izgledata umazano.

Kaj jedo?

Nojava se lahko imenuje vsejedrske ptice. Kljub dejstvu, da obrok mladih posameznikov sestavlja večinoma živalska hrana, odrasle ptice več uporabljajo vegetacijo. Njihova glavna prehrana je sestavljena iz:

 • Zelišča;
 • Shoots;
 • Rastlinska semena;
 • Cvetovi;
 • Oljke;
 • Sadje.

Vendar odrasli noji ne smejo zavreči različnih živali:

 • Locusts;
 • Kuščarji;
 • Majhni glodalci;
 • Zmanjšana v obliki podhranjenosti plenilcev.

Kaj jedo afriški nohtiPtice nimajo kaj žvečiti hrano, tako da se izboljša prebavo, ki jih uporabljajo pesek, kamenčke in drobci, črepinje iz plastike, kovine, in celo nohte. Treba je omeniti, da se posamezniki lahko še nekaj dni in hitro. Kot kamel, lahko ti posamezniki živijo dlje časa brez vode. Živali bo dovolj tekočine, ki se uporabljajo od zelene mase rastlin. Ko imajo noji dostop do vode, so veliko in z veseljem jo pijejo. Z velikim veseljem smo radi te ptice in plavati.

Kje živijo ostreži?

In kje živi živi in ​​kakšen je njihov življenjski slog? Te ptice živijo v Afriki. Ptice se izogibajo mokrih gozdov in raje odprto travnato prostor ali polpuščavskim, ki se nahaja severno in južno od ekvatorialnega gozda.

Živali praviloma živijo z organizacijo skupinskih družin, ki jih sestavljajo zrel moški, 4-5 žensk, pa tudi njihovi potomci. Pogosto število ene skupine doseže 30 posameznikov. Mlade živali, ki živijo na jugu, živijo v skupinah do 100 ptic.

Afriške noje pogosto delijo pašnike s čredami antilop ali zebrov, živali in ptice pa mirno obravnavajo. Skupaj potujejo po vročih savanah. Zaradi visoke rasti in odličnega videnja ptice takoj opazijo pristop plenilca in hitro uidejo. Dolžina enega koraka je 4 m. Hitrost noje doseže 70 km / h. Te živali lahko dramatično spremenijo smer njihovega gibanja, ne da bi zmanjšale hitrost. Mladi piščanci praktično niso slabši pri njihovi starši. V starosti enega meseca lahko dosežejo hitrost do 50 km / h.

Glavne vrste nojev

V času pleistocena in pliocenskih v svetu obstaja več vrst teh posameznikov, ki so živeli na Bližnjem vzhodu in v osrednji Aziji, Indiji in južnih regijah vzhodne Evrope. Pomanjkanje nadzora nad iztrebkom nojev je povzročilo močno zmanjšanje njihovega prebivalstva. Trenutno je edina vrsta 4 podvrste, ki živijo le v Afriki. Ti preživeli podvrsti vključujejo naslednje:

 • Običajno. Ta podvrsta se razlikuje od obstoječe plešne točke na glavi. To je največja podvrsta, katere rast doseže 2,7 m, teža pa doseže 156 kg. Okončine in vrat tega noja so naslikane v svetlo rdeči barvi. Lupina jajc ptic je pokrita s tanjšimi pornimi žarki, ki tvorijo vzorec, ki spominja na zvezdo. Ko so skupni noji prebivali na ozemlju od Etiopije in Ugande do Alžirije in Egipta. Ta podvrsta je trenutno mogoče najti le v več afriških državah: Kamerunu, Čadu, Senegalu in Srednjeafriški republiki;
 • Masai nojeva: opis videzaMasaysky. Ta podvrsta živi v vzhodni Afriki. V obdobju razmnoževanja vrat in okončine živali pridobijo svetlo rdeče barve. Ob istem času ima perje na teh delih telesa rožnate barve;
 • Somalski. Ta podvrsta se včasih obravnava kot ločena vrsta. Moški te vrste imajo enako plešavico na glavi, pa tudi posamezniki iz navadnega podvrsta. Vrat in okončine so sivo modre barve. Ženske imajo svetlo rjavo perje. Ta vrsta živi v južnih regijah Etiopije, v severovzhodni Keniji in v Somaliji. Ta vrsta raje živi sam ali v parih;
 • Južno. Ta podvrsta se odlikuje s sivkastim odtenkom perja na vratu in okončinah. Ptice živijo na jugozahodu Afrike. Podvrsta je mogoče najti v Namibiji, Zambiji, Zimbabveju, Angoli, Bocvani.

Zanimiva dejstva

 • Nojava perja se pogosto uporabljajo za izdelavo ventilatorjev, ventilatorjev in okraskov za oblačila. Priljubljenost noja perja je tako velika letno iz Afrike izvozi okoli 370 ton te surovine;
 • Sredi XIX. Stoletja so se v kmetijstvu začele uporabljati nojevi, ki je imela pomembno vlogo pri ohranjanju populacije ptic. Trenutno ima več kot 50 držav na svetu kmetije za vzrejo nojev, vključno s celo državami s hladnim podnebjem, na primer Švedsko. Glavni cilji plemenskih ptic so: ohranjanje populacije, pridobivanje drage kože, perja in okusno meso, ki je po svojem okusu zelo podobno govedu;
 • Perje v nojih, katerih starost je 2-3 let, se ne izvlečete, ampak lepo razrežemo. Ta postopek se ponovi 2-krat na leto;
 • Zanimiva dejstva o nojihPred tem so bili posamezniki uporabljeni kot prevozno sredstvo, jih izkoristiti za pas. Tudi so konjali na ptice;
 • Pobegnejo iz plenilca, noje pogosto opravljajo neobičajen trik - ptica pade na pesek, raztegne vrat. To daje vtis, da je žival nenadoma izginil;
 • Druga nenavadna sposobnost ptic - pogoltniti neužitne predmete. Pogosto v želodcu ptice najdete različne stvari: kovanci, krpe, ključi, krogle, žleze;
 • Peljal si lahko na konju. Te živali lahko zlahka nosijo odrasle osebe.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com