AmriFla.com

Pasma psov kraljevska pudlica: videz, narava

Kraljeve pudlice in njihov značajRoyal (standardna, velika) pudlica je največja raznolikost te skupine kamnin. Njeno ime je bilo nezaslišano. Pred več stoletji so te rodovske hišne ljubljenčke v svojih palačah posadili francoski kralji in kraljice in jih izkoristili za lov na vodne ptice. Za razmnoževanje kraljevskih pudelj z ljudmi je bilo prepovedano in kaznovano s smrtjo. Za danes so predstavniki te pasme zelo priljubljeni ne le zaradi svojih lovskih sposobnosti.

Psa kraljevske pudle na sprehoduVelika pudlica ima visoko raven inteligence in spadajo v zlahka naučene pasme. Celo začetnik jih lahko usposobi. Domiselni pes lahko zapomni do 250 človeških besed in gest in se preprosto nauči osnovnih ukazov in nestandardnih trikov. Poleg tega se v uradnem razvrstitvi najpametnejših in najplemenitejših psov Kraljevi pudlci po pravem položaju zavzamejo za drugo mesto.

Kljub plemenitemu poreklu, hišni ljubljenčki niso dekorativni psi in imajo odlične servisne sposobnosti. Zaradi teh velikih pudelj se uporabljajo za servisiranje na mejah in carinah.

Poleg tega bodo Royal Poodles postali polni člani družine. Predstavnike te pasme lahko imenujemo družinski psi, saj se zelo dobro srečujejo z otroki vseh starosti in z drugimi hišnimi ljubljenčki.

Zgodovina porekla pasme

Kraljevi pudoli različnih volnenih ostružkovNekateri strokovnjaki kažejo, da so kraljevi pudri prišli na ozemlje Evrope iz Grčije. Toda, ker so psi šli skozi resno in dovolj dolgo selekcijsko delo, je ta predpostavka zelo vprašljiva.

Da bi izboljšali delovne lastnosti velikih pudlov, so jih rejci prešli s španci in drugimi lovskimi psi. Največji prispevek k razvoju te pasme so dali francoski in nemški rejci. Nemci so že dolgo časa tekmovali s Francozi za pravico do posedovanja te pasme psov, ker je po pravilih pokroviteljstva Mednarodne kinološke federacije dodeljena le ena od držav. Sčasoma so rejci iz Nemčije podlegli nasprotnikom in opis pasme, ki so jo ustvarili strokovnjaki iz Francije, so vpisali v mednarodni register.

Poodle odlične frizure modernoDo danes standard pasme ostaja nespremenjen in tako imenovan "Corded" pudlica. Kljub temu je bila moda za vezanje sredi prejšnjega stoletja.

Do danes so Royal Poodles vse bolj Uporablja se kot družabniki in dekorativni psi. Kljub temu so sodobni psi popolnoma primerni kot službeni psi in niso izgubili svojih sposobnosti. Lahko spremljajo svoje mojstre na lovu z ustreznim usposabljanjem in celo sodelujejo na različnih tekmovanjih, vključno s športom.

Opis pasme: videz, barva

Strudirano kraljevo pudlico teče ob travoPo uradni opis Royal pudelj pasme za razplod so dovoljeni le posameznike, katerih višina se giblje od 45 do 58 cm. Ta standard omogoča tudi koder s povečanjem do 62 cm, ampak živali so samodejno izločeni v proizvodnji nizke kakovosti potomcev. Teža koder sega od 18 do 30 kg.

Royal Poodles so harmonično sestavljeni in imajo močno, vendar ne težko hrbtenico. Standard vam omogoča, da izrežete hišne ljubljenčke ali vrvice, ki se redko uporabljajo v zadnjem času.

Proces razporejanja kraljevske pudleMehka volna predstavnika te pasme je lahko povezana s pletenimi vrvicami. Zahteve za barvo plašča ostanejo nespremenjene tudi od datuma odobritve uradnega standarda. Barva mora biti monofonična. Barva dlake je lahko naslednja:

 • črna;
 • snežno bela;
 • srebrna (siva);
 • marelice;
 • čokolada (brez rdečkaste sence).

Možno je zmanjšati kravasti lasje hišnega ljubljenčka. Najbolj priljubljeni odbitki so Royal Poodles:

 • Brown Pudl na sprehodulev (kratkoprsti hrbet, manšete na nogah, glava in telo, pokrita z lasmi);
 • Angleščina (podobno kot prejšnja, vendar okrašena s tačkami v obliki kroglic ali zožitev);
 • moderno (volna se razreže samo na gobec in roke tacov).

Standard je veljaven 3 možnosti dolžine volne velika pudlica: podolgovate, srednje in kratke.

Znak in značilnosti usposabljanja

Bele in črne kraljeve pudle sedijo v vrsticahRazkošen in aristokratski pes, ki ga ponavadi predstavljajo v ponosnih postavah v portretih zelo aktivna, radovedna in mobilna. Mladički velikega pudla se lahko naučijo in kopijo vedenja ne samo za druge pse, temveč tudi za ljudi. Usposabljanje osnovnih skupin se lahko začne od prvega dne bivanja mladiča v novi hiši. Dovolj je, da nekajkrat ponovite ukaz, tako da se bo mladenič to spomnil.

Ker so kraljevski pudri zelo pametni in pametni, jih lahko poučujejo v vsaki disciplini. Domači hišni ljubljenček brez napora, s pravilnim pristopom k usposabljanju, bo obvladal potek zaščitne straže (ZKS).

Royal Poodle Little PuppySocializacija mora biti pravočasna, sicer bo kuža postala agresivna in nesocialna. Kadar je treba psa na svežem zraku psa skrbno spremljati, in bolje je, da ne spuščate povodca, dokler ne izvede poveljevanja o pozivu. Lovske sposobnosti v kombinaciji z vznemirjenostjo in radovednostjo lahko privedejo do nepričakovanega uhajanja hišnega ljubljenčka.

Koder je neoporečen občutek za vonj in lahko najdejo svojo pot domov sami, ampak so v velikem mestu so čakale na veliko nevarnosti, zato je najbolje, da izgleda dobro za njega med sprehode brez povodca, da bi preprečili tragedije v prihodnje.
Otrok, ki je dopolnil starost 12 let, lahko zaupate usposabljanju Royal Poodle. Prekleti psi, na vse druge stvari, so odlični manipulatorji in lahko "twist vrvi" od otrok.

Skrb in vzdrževanje Royal Poodle

Poletje frizure za pudlicoKraljevi pudlji, katerih usposabljanje in usposabljanje ne povzroča težav tudi za začetnike, precej zapletena pri oskrbi. Posebno pozornost pri oskrbi Royal Poodle bo treba nameniti njegovim luksuznim curly lasam. Dlaka kraljevske pudle, ne glede na barvo, je zelo specifična. Tekstura tega ni posebej mehka in vendar ne toga, je zmedena. Privlačni kodri zaščitijo krzno pred močnim zapletom.

Aktivni in radovedni hišni ljubljenčki ljubezen, da se zalijemo v blatu in pobijemo v lužah, zato je priporočljivo, da vnaprej kupite pudlico, da zaščitite svoje krzno pred kontaminacijo.

Kljub dejstvu, da volna hišnih ljubljenčkov, če ni podlaka, ni nagnjena k molji, se mora z njim še zmešati. Zaželjeno redno pospravljate hišnega ljubljenčka, ki se ukvarjajo s storitvami strokovnega partnerja, tako da je skrb za njegovo krzno čim manjše. Poenostavljena oskrba in posebna obleka za pse.

Potrebujem hišnega ljubljenčka redne in dolge sprehode na svežem zraku, ne glede na kraj pridržanja. Hodenje kraljevske pudlice je nujno ne le, da se spoprime z naravno potrebo, temveč tudi sesati energijo. Ob prisotnosti prostega časa je zaželeno sodelovati s športnikom.

Kraljeva pudlica v stanovanjuMimogrede vsebina velike pudle: predstavnik te pasme je mogoče vložiti v mestnem stanovanju ali v domovini. Zaželeno je, da je stanovanje prostorno, ker dekorativni hišni ljubljenčki te pasme ne morejo imeti dovolj skromnih dimenzij in potrebujejo veliko prostega prostora.

Kopanje hišnega ljubljenčka je treba opraviti po potrebi, vendar je treba upoštevati, da so pogosti vodni postopki škodljivi za dlake psa. Ušesa predstavnika te pasme je treba redno pregledovati za onesnaževalce, če je potrebno, z antibakterijsko raztopino. V odsotnosti nagnjenosti k pojavu otitisa se ušesa psa očistijo z bombažnimi blazinicami, namočenimi v otroško olje ali vodi pri sobni temperaturi.

Kraljeva pudlica z zobno ščetkoOčetje oči je treba redno pregledovati ne le zaradi prisotnosti kontaminantov, temveč tudi zaradi prisotnosti najmanjših simptom vnetja in zamegljenosti leče. Nekateri predstavniki te pasme imajo obilico solzenja in taki psi morajo vsak dan obrišati veke.

Zobje hišnih ljubljenčkov je mogoče vsak dan pregledati za lise, žetone in razpoke. Kremplji so dolgo časa abrazirani na naravne načine.

Hranjenje

Fotografija kraljevske pudle hraneLahko hranite Royal Poodle naravna hrana ali industrijska krma, ne da bi jih mešali pod nobenimi pogoji. Industrijska krma za predstavnika te pasme hkrati mora biti vsaj superpremium razred. Za člane te pasme je najbolj primerna prehrana, ki temelji na uravnoteženi prehrani. Lastniki snežno belih pudlov bodo za svoje hišne ljubljenčke morali kupiti specialno hrano za pse z barvo belega plašča.

Puppy Royal pudl prvih nekaj dni po njeni pridobitvi mora hraniti hrana, ki jo je jedel v vrtcu od žlahtnitelja. Ko izberete naravno hrano, morate hraniti hišnega ljubljenčka z dodatki vitaminov, da nadomestijo svojo pomanjkljivost.

Zdravje

Povprečna pričakovana življenjska doba predstavnikov te pasme je 12-15 let. Royal pudlice veljajo za dolgotrajne in tudi če obstajajo prirojene patologije ali kakršne koli bolezni, hišne živali živijo do 10-12 let.

Velika pudlica ima več zdravo zdravje, v nasprotju s svojimi pritlikavimi sorodniki, kljub temu pa je še vedno nagnjena k nekaterim pasmičnim boleznim in dednim boleznim. Najpogosteje predstavniki te pasme trpijo naslednje bolezni:

 • Preventivni pregled psa veterinarjadiabetes (sladkor in brez sladkorja);
 • alergijska reakcija na nekatera živila;
 • epilepsija;
 • težave s kardiovaskularnim sistemom;
 • oftalmične bolezni (atrofija mrežnice, povečano solzenje);
 • prirojena gluhost;
 • mediaitis otitisa;
 • občutljivost na ugrize nekaterih žuželk;
 • zgodnja izguba las in nasičenost barve.

Preventivni pregledi pri veterinarju so potrebni za psa 1-krat na leto.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com