AmriFla.com

Škotski terier ali Blot pes

Škotski terierVsi vemo eno najlepših pasem psov - Škotski terierji

. Spominjajo nas kot eno od zvestih in aktivnih pasem, vendar seveda za nepozaben rep, podoben korenčku. Ta pasma ima posebno ljubezen do človeka in dobro zadrževanje, čeprav so živali zelo aktivne, hkrati pa zelo poslušne. Za to se lahko imenujejo pravi gospodje. Zelo pogosto se imenujejo tudi škotski terierji Škotski terierji.

Škotski terier

Opis pasme

Opis psov pasme Škotski terierŠkotski terier je res neverjetna pasma.

  • Majhna rast, njihove tace so kratke, glava pa ima podolgovate oblike, zaradi česar so resnično resnični lovci. Oblika telesa kaže, da so psi prilagojeni, da se plezajo. Pogosto jih uporabljajo pri lovu na živali. Posamezniki so zelo aktivni in pogumni, lov se ne boji živali, ki jih presegajo po velikosti, neustrašno pripravljeni sodelovati v bitki, vedno pripravljeni. Resnično, vse to govori za njihovo nezamenljivost.
  • V bistvu se uporabljajo za lov na badgerje, saj jazz živi v vrtincih, vloga kapitana plezanja v bregovih in lovca za badgerje je primerna za to pasmo.
  • Povprečna je višina psa približno 27 cm, masa okoli 9 kg. Njihovo krzno je močno telo, debelo in trdo. Najpogostejša barva psov je črna, vendar so tudi pasme pšenične barve. Žilavost volne kaže, da je bila ta pasma gojena v hudih podnebjih, zelo dobro ohranja toploto in je vodoodporna.

Značilnosti volne tudi to kažejo Škotske terierje se lahko uporabljajo pri lovu na raca, saj debel in vodotesen plašč naredi pesu resnično vodo.

Pogoji vzdrževanja in nege

Vsebina in skrb za škotskega terierjaTreba je omeniti, da so škotski terierji zelo neodvisni, ne potrebujejo posebnih pogojev za vzdrževanje.

Zelo pogosto se ta pasma vzame iz naslednjih razlogov:

  • Je enostavno krmiti;
  • lahko ostanejo doma in se ne bojijo, da bodo stvari škodovale, ker so poslušne svojim mojstrom.
  • zelo igriva z otroki.

Vendar pa zaradi dolgega plašča posamezniki zahtevajo posebno skrb za sebe, poleg tega pa težave dodaja valovita oblika volne in njena togost, podloga pa je pogosto zakrita. Lastniki pasme morajo upoštevati, da ga je treba skrbeti vsak dan.

Škotski terierji imajo posebno ljubezen do otrok. Ljubezen igranja z otroki močno veže pse, hodi naprej in nazaj, spi poleg otrok. Te živali so zelo primerne za družine z otroki, saj bodo otroci resnični zvesti in ljubeči prijatelji. In če imate preveč aktivnega otroka, vam ta pasma ustreza dvojnemu, ker bo energija otroka usmerjena v aktivne igre s psom.

Na sprehodih pri lastnikih so nepozabni vtisi, škotski terierji čutijo veliko strast do gladesov. Takoj, ko pridejo na čistino, so jih zamenjali, kakor da se v očeh prebudi iskra takšne dejavnosti, ki jo ne morete ustaviti in ga ne odstranite iz ušes. Pogosto po takšnih sprehajih hišni ljubljenčki postanejo blatni in jih je treba skrbno očistiti iz umazanije.

Škotski terierji so zelo družabni z drugimi psi. Drugi psi doživljajo igrivost in radovednost. Ampak ne smemo pozabiti, da so živali siledžne, in ne skrbijo velikost psa, ne glede na to, ali so ovčarji ali dobermani, morajo še vedno pokazati pogum. Za razliko od drugih pasem psov, Scotch Terriers ne kažejo jezo in agresije, ampak lahko tudi rastejo. Mimogrede, psi zelo poskušajo pokazati svoj pomen lastnikom, pa tudi ljubezni in naklonjenosti. In če morate biti stražar, bodo hišni ljubljenčki v celoti pripravljeni te zaščititi.
Prav tako morate slediti prehrani psi, izračunajte pravilno prehrano, ker je pasma nagnjena k raku. Hrano je treba nasičiti z vitamini in organskimi. Na splošno je bila pasma umaknjena kot stražar, toda pridobljena spretnost pri plezanju z vrvicami je privedla do nekaterih sprememb v telesu.

Škotski terierji so odlični za različne prireditve, saj je zaradi nenavadnega videza in veselja pravi psa, primernega za dušo. Zelo radi sodelujejo v javnosti in se ne bojijo velike množice ljudi, bo nasprotno vsem prijazna. Težko se usposabljajo in izvajajo ukaze, težke težave pri vzgoji ne bodo prikazane. To pojasnjuje, da škotski terierji nenehno nastopajo na tekmovanjih med psi in nagradami.

Večina ljudi, ki so pridobili to pasmo, se z njo vedno držijo. To govori o priljubljenosti.

Malo zgodovine o blotu

Pogoji za vsebino škotskega terierjaEvidence o škotskih terierjih so dated 16 stoletij. Vendar pa se je kot taka zgodovina pasme začela v XIX stoletju. Vendar je linija pasme opisana kot najstarejša na Škotskem, kar znova govori o svojem zgodnjem obstoju. Pasma je bila namenjena za zaščito skladišč z živili pred napadom podgan. Močne čeljusti so jih naredile resnično nadlogo za podgane, ki bi lahko pri podganah povzročile smrtne rane. Škotski terierji so bili vedno na dolžnosti in odpeljali podgane iz skladišča, kot pa veliko prispevali k zgodovini Škotske

. Pred tem se je ta pasma razlikovala od moderne, saj je potekalo nekaj procesov križanja z drugimi pasmi. V končnem rezultatu je bila najboljša pasma prikazana in prikazana na showu. Najboljši standard je bil izpeljan leta 1880.

Prvotno je bila njihova priljubljenost nepomembna, saj se je verjel, da se njihova prekomerna dejavnost ni mogla združiti, da raste doma. Toda to mnenje je bila velika napaka, ker so Scotch-terriers poslušni in rezervirani glede na lastnike. Sčasoma se je njihova priljubljenost začela močno povečevati, pasme pa so začele rasti pri prodaji v Združenem kraljestvu in Ameriki. V zadnji državi je bila ta pasma velika vznemirjenost, ker so vsi hoteli imeti tako lepe ljudi kot škotski terier. Njihova priljubljenost potrjuje dejstvo, da so lastniki škotskih terierjev ameriški predsedniki in številne znane osebnosti.

V Rusiji je ta pasma začela popularizirati že od 20. stoletja, saj je bil leta 1920 Vladimir Mayakovsky, ki je znani pisatelj in pesnik, imel škotski terier. In že v 30-ih, v spremstvu slavnega klovna svinčnika (Mikhail Nikolayevich Rumyantsev), je bil pes z imenom Blot. In od tega trenutka je pasma postala znana v Sovjetski zvezi, zahvaljujoč velikemu prispevku klovnov svinčnika in njegovega zvestega spremljevalca.

Trenutno so škotski terierji razdeljeni po vsem svetu, kupljeni za življenje doma in za lov.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com