AmriFla.com

Imena skupnih majhnih pasem psov in njihovih značilnosti

Imena majhnih pasem psov"Mali pes - do starosti mladička" - pravi nacionalni pregovor. Dejansko bodo majhne pasme psov dobra izbira za hrambo v stanovanju ali majhni hiši, jih je enostavno vzeti z njimi, poleg tega pa je v nekaterih situacijah več kot primerno. In majhni psi, praviloma postanejo čudoviti prijatelji otrok.

Vendar je vsaka škrlatna pasma edinstvena, ima svoje značilnosti, dostojanstvo in značaj. Zelo pomembno je, da izberete majhen pes za značaj in življenjski slog lastnika, sicer bo skupno življenje obeh psov in osebe prineslo ne veselje, ampak nekatere motnje. Kako se ne bi zmotili, ko ste izbrali pasmo pasjega psa?

V prispevku so predstavljeni opisi in fotografije glavnih pasem majhnih psov, ki se dobro srečujejo z lastniki tudi v majhnem stanovanju:

 • Chihuahua rjave barveaffenpinscher;
 • Pomeranski špic;
 • čezmejni terier;
 • tom-pudlica;
 • čihuahua;
 • Pekinec;
 • papillon;
 • Ruski barvni lapdog.

Affenpinscher

Black dog affenpinscherTo je majhna lovska pasma psov. Če pogledaš na fotografijo Affenpinscherja, je zlahka videti, da je ta pes podoben majhnemu razkrajšanemu gospodinja iz otroške risanke, vrnjen v daljni 17. stoletju. Njegova temperamenta je kot videz: to je živahen, razigran pes, ki bo z vijugom pozdravil lastnika z dela. Mausoleum affenpincera spominja na majhno opico, za ime te pasme v nemščini pomeni "opica terier".

Ta pasma se z drugimi psi vedno ne strinja dobro, in še toliko bolj mačk, vendar s pravilnim pristopom, ki ga je mogoče pritegniti, je mogoče dopustiti drugim domačim hišnim ljubljenčkom. Lastnik mora poskrbeti tudi za igrače, ki jim je namenjeno: z majhnim številom jih bo pes igral s pohištvom ali čevlji. Poleg tega je pes preprosto Potrebne so dolge aktivne sprehode, skupaj z novimi vtisi: tudi pomanjkanje aktivnosti v apartmaju je lahko vzrok "škode".

Psi te pasme morajo zgodaj "izhajati v svetlobo" z zaporednim treniranjem, drugače bo preprečevanje nemirnih pasjih pasij zelo težavno. Od mladičkov mora lastnik pokazati svojo prednost. Hvale in spodbude so najboljši načini vzgajanja te pasme, saj ljubitelji družine rade svoje lastnike prijateljev.

Pomeranski špic

Lovely rdečelaska Pomeransko pomorjanskoTo palčko se nanaša na dekorativno. Pomeranets je čudovit prijateljski pes, ki bo postal pravi spremljevalec za svojega gospodarja. Debelo, lepo krzno ne pusti niti skeptikov ravnodušnega, in očarljiva "leva" goba daje temu čudežu poseben čar. Seveda, takšna lepota zahteva dnevno nego: psa je treba česati večkrat na teden in pri molji - vsak dan, tako da mrtvo podplat ne pokvari videza špica. Podobno kot obraz lisice z pozornim inteligentnim videzom dopolnjuje glamurozno podobo. Komunikacijski, poslušen, prijazen pes je zelo priljubljen pri slavnih osebah.

Pomeranski Spitz je kot nalašč za vodenje v majhnem stanovanju ali v prostorni hiši - to je hitro prilagaja življenjskim razmeram. To je zelo pametna pasma in jo je mogoče enostavno usposobiti. Ne boj se, da bi kupil majhnega otroka kot darilo - lahko ste prepričani, da bodo otroci in pomeranec postali najboljši prijatelji.

Border Terrier

Border Terrier se nasmehneNanaša se na majhne lovske pasme psov, ki imajo precej težko krzno, dolge tace in majhno višino v grebenu. Psi tega patulja zahtevajo veliko pozornosti, tako čudovito so všeč za veliko prijazno družino z otroki. V nasprotju s tem, lenivci in homebody ni potrebno izbrati meje terier kot hišne: brez ustreznega izobraževanja je obnašanje tega psa usmerjen k reševanju in propad "vsi po vrsti".

Obmejni terierji ni primerna za vsebino v verigi: zelo aktivni in prijazni. Njihovo glasno lajanje je pogosteje kot ne znak agresije, ampak radosti in veselja.

Border terrier glava blizuPsi te pasme se vedno ne dobro delajo z drugimi živalmi. Če se lahko s sočasno nastanitvijo z mejno mačko še vedno prilagodi, bodo majhne živali in ptice nedvoumno zaznane kot potencialni plen.

Kot vsi terierji, meje so zelo trmast. Problem bo rešil le trdnost in doslednost pri vzgoji in usposabljanju. Ljubeči in zvesti, občutljivi na čustva gostitelja, najboljša motivacija za mejnike bo pohvalo in odobritev.

Toy Pudl

Toy-pudel sediTo je resnično eden najbolj očarljivih majhnih psov. Z lahkoto si je mogoče prinesti na trening, ki se lahko prilagodi naravi in ​​razpoloženju lastnika, ta pameten in trdo delo pogosto dela v cirkusu in opravlja različne trike.

Toy Pudl - lep prijatelj tako za hitre otroke, kot za odrasle ljudi. Absolutno neagresivno, bo vesel, če pride v "družbo" drugih živali, ki živijo v stanovanju ali hiši. Vendar pa preveč groba ali, nasprotno, nepopustljiv odnos do predstavnika te pasme lahko povzroči vzajemno hrupnost in neposlušnost pri delu psa.

Če pogledamo fotografijo igrače pudlice, ne morejo nehati občudovati. Curly sijoče krzno, pameten videz, viseče mehke "velor" ušesa nehoteno pritegnejo pozornost drugih. Še bolj presenetljivo hipoalergena volna. Glavna stvar za lastnika psa je, da je ta razkošje čisto in ne pustite, da se oblikujeta kocka, ki je ni mogoče česati.

Chihuahua

Chihuahua v škatliTi psi so najmanjši na svetu. Pasma pripada dekorativnemu, tako Idealno za bivanje v majhnih apartmajih. Lahka in živahna, z nekoliko koničastim gobcem in smešnimi velikimi ušesi, čihuahua spominja na pravo raketo, ki vedno stremi proč.

Mehki in prijazni, ti otroci se odlično srečujejo z otroci, zelo radi pozornosti in naklonjenosti. Oni resnično monogamen: ko bodo postali vezani na svojega gospodarja, bodo zvesto do konca svojega življenja.

Chihuahua sprehodiTa pasma ima odlično reakcijo, ki skupaj z mobilnostjo omogoča, da se ne trudite v težave. To je zaradi pes aktivnost lastnik šele potreba, da se pozorno spremlja: srečanje fenomenalno velike pasme posledico skače lajanje in hiter tempo iz Chihuahua, ki lahko povzroči težave, do smrti.
Za treniranje tega malega psa potrebujemo že od zgodnjega otroštva, nato pa postane poslušno in dobro vzgojeno. Chihuahua ne more prenašati dolge osamljenosti: postane agresivno in začne igrati pranke.

Jorkširski terier

Cute Yorkshire terierTo je ena najpogostejših pasem majhnih psov med lastniki celega sveta. Lastniki dolgih ravnih las, elegantni in sladki. Vendar je narava Yorkja hujša: kot vsak terier, on branilec svojega ozemlja, trmast in neodvisen.

Prihodnji Yorki lastniki morajo biti pripravljeni, da:

 • jih ni mogoče enostavno navajati na stranišče;
 • pes pogosto hodi glasno;
 • predstavniki te pasme so zelo prehrambeni v hrani;
 • Ni nujno, da začnete v Yorku, če so v družini majhni otroci.

Terrier-kuža teče vzdolž traveS pravilnim izobraževanjem jorka ta mali kuža lahko daste vrsto veselih minut ko komunicira z njo, postane pravi prijatelj in odličen "informator" o pristopu tujcev. Poleg tega so predstavniki te pasme zelo občutljivi na čustveno stanje gostitelja, so sposobni sprejeti vsako razpoloženje osebe, medtem ko razumejo svoje mesto v družini.

Pekinec

Puhast PekinecEna najstarejših majhnih pasem psov. Zabaven sploščen obraz naredi predstavnika te pasme edinstven in fascinanten. Razkošno krzno dodaja čar in iskreno rahlo očrnjene oči, se zdi, lahko izrazi vsa čustva, značilna za osebo.

Pravi pekinec miren in velik, neodvisno in odzivno. Hvala za njegov značaj, ta mali pes dobro soobstajajo z drugimi živalmi. Kot za otroke, Pekingese je mogoče začeti le, če otrok razume, kako ravnati s psom. Ta pasma ne bo prenašal tepiha na volni ali rep, in lahko branijo. Pekinke je resnično njegovemu gospodarju, vendar nikoli ne bo zlorabil človeka, ki bi zahteval naklonjenost ali igro.

Trmastost in ponos, ki je del tega pasmina, lahko povzroči težave pri usposabljanju, še posebej jih je težko navaditi v stranišče. Zelo pomembno za to pasmo zgodnja socializacija: niso navajeni, da bi videli veliko ljudi, ti psi so lahko agresivni.

Papillon

Trije papilloniOb pogledu na fotografijo te pasme, je nemogoče, da se oči: nenavadno izrazno, inteligentni oči, velike kosmate ušesa spominjajo na krila metuljev (od tod ime pasme), mehko krzna - vse to naredi Papillon očarljivo in sladko.

Najmlajša stvaritev: Predstavnik pritlikavih pasem psov postal zvest prijatelj za vsakega družinskega člana, se popolnoma prilega v vsak življenjski slog lastnikov, z enakim veseljem bo zabavala z otroci in prepričljivo leži na kavču z dedkom.

Papillonov gobec blizuPapillons popolnoma primerni za usposabljanje, ne pozabljajo le besede, temveč celo intonacijo lastnika. Vendar, Ne hranite jih skupaj z drugimi živalmi: ti psi so precej agresivni proti potencialnim tekmecem.

Aktivni in energični, ti mali psi so neverjetno pritrjeni na eno osebo. Tujim ljudem se ne uporabljajo takoj, čeprav so ponavadi zelo prijazni. Idealen za otroke, čeprav je bolje, da ne pustite zelo majhnih otrok blizu psa, obstaja velika možnost poškodbe tako psa kot otroka.

Ruski barvni lapdog

Simpatični ruski barvni lapdogiDolgoletna, inteligentna, lepa bolonjska postane pravi ljubimec celotne družine. Ta mali pes z pametnim obrazom in dolgimi, pametnimi ušesi ima zelo preprost temperament, rad igra z otroki in odraslimi. Predstavniki te pasme so tako vezana na lastnika, da je tudi kratka ločitev zelo težka in lahko celo zboli.

Ruski barvni lapdog se lahko imenuje idealen hišni ljubljenček: hitro se razume in se spomni ekipe, se srečuje z otroki in drugimi živalmi. Vendar ne kupujte tako majhnega psa za vse otroke, ker jih lahko poškodujejo.

LapdogKljub dolžini, Volna te pasme je hipoalergična in ne zahteva posebne nege. Če želite hišnega ljubljenčka dovolj dvakrat na teden (če želi lastnik, lahko pogosteje). Če je ljubimcu zagotovljena stalna čustvena komunikacija in ji daje pozornost, bo postala pravi prijatelj svojim mojstrom.

Očitno je, da imajo predstavniki različnih pasem piščančjih psov lastne edinstvene lastnosti. Kljub temu lahko ločimo več funkcij, ki so značilne za vse male pasme:

 • Sladki mali pes majhne pasmedružabnost;
 • zvestoba lastniku;
 • preprost živeč lik;
 • prijateljski odnos do drugih (z ustreznim vzgojo);
 • nagnjenost k poškodbam;
 • kompaktnost in estetika videza.

Kakšna pasma daje prednost - odločiti, seveda, bodoči lastnik. V vsakem primeru je treba spomniti, da žival, tudi majhen, ni igrača. Zato po svoji izbiri morate prevzeti odgovornost in razumeti, da "smo odgovorni za tiste, ki so jih prikrili."

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com