AmriFla.com

Odstranjevanje krempljev pri mačkah in mačkah

Kako odstraniti kremplje pri mačkahKremplje živali - predvsem orožje, zato mnogi lastniki pogosto dobijo od njih veliko število težav, ki segajo od raztrganih ozadij in konča z opraskanimi rokami. Po tem se v svojih mislih zavzema ideja, da se jih znebi, in gredo k veterinarju, ki bo lahko odstranil mačje kremplje. Ta članek je bil ustvarjen, da bi se lastnik seznanil s to operacijo in njenimi alternativami.

Situacije, v katerih je zaželeno, da odstranijo kremplje mačk in mačk

Odstranjevanje krempljev mačke - dragi in zapleteni procesi, torej preden se odločite za njegovo izvedbo, se je treba seznaniti s situacijami, ko je to res potrebno:

 1. Ko žival živi doma. Če mačka pogosto zapusti dom, potem brez krempljev, bo ranljiva za druge živali, tudi mačke in pse. In tudi, je vredno razmisliti, da bo z navdušenjem poskušal dvigniti drevo, ki bi lahko tudi škodovalo.
 2. Ko je žival mlad in odstranitev krempljev v mački ne povzroča posebnih težav s treniranjem hoje ali obnovo poškodovanih tkiv. Mače bo lažje prilagoditi in se naučiti hoditi brez krempljev, ker nima časa, da bi se navadil na hojo s kremplji. Poleg tega ima mlada žival hitrejša ozdravitev, zato bo moral hoditi manj z obrabljenimi nogami.
 3. Po drugi strani pa je odstranitev krempljev zelo mlade mačke premajhna, ker se ni res naučila hoditi in njeni kremplji so mehki in ne morejo škodovati.
 4. Če obstaja možnost, da povzroči veliko škodo mački. Obstajajo zelo aktivne mačke, ki po svoji naravi radi hitijo na karkoli, bodisi pohištvo, zavese, okončine lastnikov in podobno. V tem primeru je mačje tace mehka ena od redkih možnosti, ki lahko pomagajo.
 5. Odsotnost kontraindikacij. Če obstajajo kakršne koli kontraindikacije, večina veterinarjev ne bo izvajala operacije, če pa se ujame brezvestnega zdravnika, ki opravi operacijo za dodatno pristojbino, se ne strinja. Poleg dejstva, da bo mačka močno mučena, lahko samo operacija povzroči smrt.

Alternativa odstranitvi krempljev pri mačkah

Za kaj odstraniti krempljeOdstranjevanje krempljev mačke ni vedno edina možnost. Če je prišla ideja za uporabo te metode, je treba posvetiti pozornost alternativni, cenejši in varnejši možnosti -

Antifiti - plastične ali silikonske kremplje, ki so obrabljene navadne in pritrjene s posebnim neškodljivim lepilom. Običajno takšna zaščitna oprema ne povzroča nobene škode, in če ima mačka še vedno nekaj neugodja, jih je mogoče kadar koli odstraniti.

Ta možnost bo popolnoma zaščitila pohištvo in ljudi, pri čemer bo mačka lahko še naprej osterila kremplje in normalno hodila.

Koliko je operacija za odstranjevanje krempljev pri mačkah

Stroški te operacije so zelo odvisni od regije, kje boste to storili:

 • v Moskvi - povprečno 4000 rubljev;
 • v Saratov, operacija bo stala dva krat manj kot v Moskvi - 2000 rubljev;
 • v Omsku za to storitev bo moral dati 2000 rubljev za 4 tace in 1400 za 2;
 • v Yekaterinburg bo treba plačati od 2000 rubljev;
 • v Tveru od 1800 do 2100 rubljev;
 • in v Barnaulu je cena za štiri tace v povprečju 2200 rubljev.

Kaj lahko povzroči delovanje odstranjevanja krempljev pri mačkah?

Zakaj odstraniti krempljePosledice operacije so lahko zelo različne, zato je preden se odločite za operacijo, je vredno zagotoviti, da boste pripravljeni na njih.

Glavna posledica operacije je mogoče poklicati težave z zdravjem mačke. Vnetje in motnje motornih funkcij so ena najpogostejših posledic, ki nastanejo po takih operacijah.

Med operacijo lahko mačka izgubi veliko količino krvi, kar lahko povzroči smrt.
Po operaciji bo mačka lahko hodila šele naslednji dan. To pomeni, da bo dan brez prometa in bo moral hraniti lastnike.

14 dni po operaciji na tacah živali bodo povoji, ki bodo motili hojo. In tudi v procesu zdravljenja, bo mačka imela resne bolečine, kar bo prav tako povzročilo neugodje med gibanjem. V tem obdobju bo treba zagotoviti, da mačka ne more odstraniti medicinskega ovratnika, ki ščiti šive od ekstrakcije zoba živali.

Posledice se prestrašijo, če pa se je lastnik še vedno odločil za izvedbo operacije, mora vedeti, kako skrbeti za hišnega ljubljenčka po njej.

Skrb za mačko po operaciji

Po operaciji mora biti žival obdana s toplino in dobroto, da se lažje premakne od operacije.

Dogaja se, da veterinar predpisuje anestetik v kockah. Morali bodo opravljati svoje mojstre. Vsak dan morate obdelati šive na tackah. Postopek je težko zaradi potrebe po poškodovanju ljubljenega. Seveda ga lahko odpelješ k veterinarju, ki bo dal injekcije in ročaj šivov, to pa bo trajalo veliko časa in denarja.

Vedno morate spremljati stanje mačk po operaciji, ker lahko kadarkoli pride do zapletov v obliki krvavitve in zdravnika morate jemati s hišnim ljubljenčkom.

Cat Recovery Time

Odstranjevanje krempljev pri mačkahČas obnovitve za vsako žival posebej. V povprečju to traja 3-4 tedne. Mlajša je žival, hitreje se bo okrevala. Treba je omeniti, da je starejša žival, bolj izkušena in manj bo. Obdobje, ko bo žival živahen, bo prisoten ne glede na starost in bo moral čakati.

Glede na vse zgoraj navedeno mora vsak lastnik skleniti, ali naj izvede operacijo ali ne. Glavna stvar, ki si jo je treba zapomniti, je, da bo odločitev dokončna in nepreklicna. Morda, pred tem, je vredno poskušati zavarovati tace z mehkim protibalom, in če to ne pomaga ali je neučinkovito, potem se odločite za operacijo. Glavna stvar je poskušati zagotoviti, da je mačka srečna in zdravo.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com