AmriFla.com

Kako dolgo traja mačka za mačko in kako je določena?

Kako dolgo traja estrus za mačke?Murmuring fuzzy živi v skoraj vsaki družini, vendar večina lastnikov izbere za vlogo domačih moških hišnih ljubljenčkov. Razlog za to je reden lov na mačke, ki ga spremlja neznosno vedenje.

Mačka mačka je naravni proces, ki določa pripravljenost živali za parjenje. Za zdravo žensko se mora prvi spolni lov začeti v starosti 10-13 mesecev. Pomembno je razumeti, da lahko v tem obdobju živalizira le živali. Če je mačka pretekla veliko prej ali nasprotno, ne kaže spolne aktivnosti pri starosti nad eno in pol starosti, ima žival očitne hormonske nepravilnosti. Veterinarji verjamejo, da takšne zasvojenosti pri mačkah so podedovali, zato je treba živali z očitnimi odstopanji od norme odstraniti iz vzrejne sterilizacije.

Prezreti estrus v mački in ne dovoli mačkam, da se ji približajo, je tudi nezaželeno. To lahko povzroči gnojne bolezni spolnega sistema pitome, ki se nato izločijo le s kirurškim posegom. Za ohranitev reda živčnega sistema lastnika živali in same živali je bolje, da ne počakamo na samega samega začetka, pri prvih znakih estrusa pa se odzove na situacijo. Če moškega hišnega ljubljenčka ni načrtovan za rejo, ga je treba sterilizirati v mlajši starosti. V primeru plemenske mačke, ki naj bi prinesla potomce, je treba tudi nekaj mesecev pred načrtovanim parenjem poiskati mačko.

Kako dolgo traja estrus za mačke?

Trajanje estrusja pri mačkahNorma za trajanje estrusa v ženskih mačeh je obdobje 5-7 dni. Ponavadi prvih 2-3 dni je hišni ljubljenček preprosto laskati lastniku, ki zahteva večjo pozornost, če pa v teh dneh ne zagotovi mačk, potem bo ves čas mačka glasno vihala in se bo sam poklicala sama. Nizkotni zvoki živali proizvajajo 24 ur, kar vpliva na živčni položaj vseh, ki živijo z živaljo v eni hiši.

Da bi preprečili takšne razmere, je treba vnaprej skrbeti in vzeti potencialnega spolnega partnerja z mačko, s katero se mačka lahko poveže s prvimi znaki začetka lovljenja. To še posebej velja za pedigreirane čistokrvne predstavnike mačk, katerih vrednost potrjujejo številni dokumenti, včasih pa tudi razstave.

Kdaj hiše najpogostejša mačka "za dušo" in lastniki nimajo želje, da bi kasneje razumeli s svojimi mladiči in preživeli nočne jokove med estrusom, najbolje je sterilizirati hišnega ljubljenčka še pred prvim spolnim lovom.

Ko mačke začnejo prvo toploto

Da bi dobili zdravo potomce, mora biti mačka popolnoma oblikovana in zdrava do dobave. To je doseženo pri majhnih mačkah v starosti enega leta, tako da pletena mora biti žival ne prej kot 10 mesecev (nosečnost traja 65 dni). Če je mačji prvi estrus se je začelo pred to dobo, zato ni zaželeno, da ga pletimo za pridobitev potomcev:

  1. Prvič, ženska še ni pripravljena za materinstvo in mačkam ne bo mogla zagotoviti potrebne oskrbe.
  2. Drugič, njeno telo še ni popolnoma oblikovano, da bi rodilo zdrave mladiče.

Če je prva toplota mačka se je začela pred dovoljenim obdobjem, potem bi morali lastniki razmišljati o njegovi vrednosti, kajti takšno nagnjenje bodo podedovali vsi njegovi potomci. Kadar je žival pomembna za lastnika tudi pri kršitvah v telesu, je treba zgodnji estrus pitome, ki se pripravlja na nadaljnjo vzrejo pasme, ublažiti s posebnimi pripravki, ki normalizirajo hormonsko ozadje živali.

Najpogosteje veterinarji za to uporabljajo homeopatska zdravila. Običajno se uporabljajo pri zgodnjem spolnem lovu žensk in v njihovi popolni odsotnosti pri odraslih živalih. Drog odpravlja vse kršitve spolne želje zaradi normalizacije hormonskega ozadja.

Dolgotrajna atrakcija
Pogoji estrus pri mačkahČe je mačji estrus traja dlje kot običajno obdobje 7 dni, potem homeopatska zdravila ne bodo pomagale. Včasih, ko mačka vstopi v stanje estrusa in se ne more izogniti, zaradi česar njeno nemirno vedenje traja več kot 10 dni. V takšnih primerih mora lastnik odločiti o parjenju ženske ali kastracije. Le to bo vodilo učenca iz daljšega stanja privlačnosti.

Ko je estrus že zdavnaj odšel

Nekateri predstavniki mačjega temperamenta ne dovoljujejo, da bi lastniki počivali od stalnih neugodnosti, povezanih s pogostimi vročinami in neskončnimi klici moških, medtem ko so v drugih stvari popolnoma drugačne. Veliko plemenskih žensk kamnine, ki so posebej kupljene za nadaljnjo vzrejo, preprosto ne želijo pokazati zanimanja za nasprotni spol. Ko se mačka dolgo časa ne pojavi, estrus ali med njenimi spolnimi znamenji traja več let, potem je treba živali pomagati. Mačke je mogoče pritegniti s pomočjo posebnih veterinarskih zdravil, vendar le v skrajnih primerih. Med njimi so najpogosteje uporabljeni:

  • vitamin E;
  • Katosal;
  • Gamavit;
  • Ovariovit;
  • Ovarium Compositum;
  • Ortilin.

Običajno se veterinarjem svetujemo, da začnete z bolj naravnimi metodami klicanja spolnega pogona. Za to, pitomitsu, v kateri je potrebno povzročiti estrus, so postavljeni skupaj z drugimi ženskimi mačkami, ki imajo v aktivni fazi spolne partnerske klice. V naravi mačke pogosto tekoče hkrati, tako da lahko spolni lov enega od predstavnikov v drugi privzame podobno atrakcijo.

Če nima prijateljev mačk, nato pa pokličete estrus, lahko uporabite spolno mature mačko. Vonj moškega lahko aktivira instinkt mačk na razmnoževanje in povzroči nastanek vročine. Koliko časa lahko traja ta proces, je odvisno od same živali.

Znaki estrusa v mački

SomObičajno žival začne nastopiti nenavadno vedenje pred samim začetkom toplote. To se kaže v večji pozornosti lastnika in božanstev. Hišni začenja zahtevati stalne kapi, pozornost od osebe in postane zelo kapricičen. Dogaja se, da mačke nenehno skrbijo za hišo in mravlje, kot da nekdo išče nekoga. Koliko točnih dni lahko To obdobje ni znano, vse je odvisno od posameznih značilnosti pitome. V vsakem primeru lastniki ne bodo začeli estrus.

V času aktiviranja spolnega lova se ženske začenjajo zelo obudljivo obnašati. Ti se raztezajo na tleh, ottopyrivaya svojo rit, in glasno kliče za mačke Vraten globoke in zelo glasni zvoki. V tem obdobju mačke neprestano trzajo proti različnim površinam, zavirajo in kričejo. Za njihov klic ali vonj lahko pride ulične mačke, in ona pitomitsy v vsakem trenutku lahko pobegniti z njimi, zato je potrebno, da ga pozorno spremljati.

Med seksualno privlačnostjo živali pojdite na različne trike, da je mate in je pomembno, da lastnik prepreči nezaželeno vezavo z vsemi sredstvi. Hišni ljubljenčki so zaklenjeni v sobe, vezani in celo oblečeni v oblačila, tako da mačke ne morejo doseči samic. V tem času je celotna odgovornost za zasnovo kakovostnih potomcev le na lastniku.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com