AmriFla.com

Vse o pigmatskem pomeranskem špicu

Pigmy pomeransko pomerjanskoPigmy pomeransko pomerjansko

zelo podobna zveni junakinja mnogih risank - luknja majhna sestra lisice. Ta pasma psov se nanaša na dekorativno. Nekateri kinologi verjamejo, da je Pomeranski pomerjanec vrsta Nemcev, drugi pa so prepričani, da je to posebna pasma.

Dejstvo je, da se ta pasma lahko zamenjuje z nemškim, vendar je razlika mehka volna Pomeranskega špica in kratek gobec.

So zelo pomanjšani, se imenujejo zvergshpitsami in majhni, v skrajnih primerih - srednji.

Vse o Špicu

Pasma prihaja iz Pomeranije, območja v Nemčiji. S tega območja in imena teh psov je šlo. Leta 1870, ko je Spitz padel v Anglijo, so začeli izkopavati pasmo gnezdo. Te pritlikavi dojenčki so tako lepa in elegantna, ki je imel velik vpliv na rejci po vsem svetu s tem Spitz in začel spreminjati v drugih državah, da se približajo idealu.

Videz

Dog Škrat Pomeranec ŠpicGlava in gobec Špica nosita podobo lisici, lobanje je okrogle oblike, ušesa pa so majhna in niso široka narazen. Telo ni dolgo, prsni koš je globok, rebra rahlo zaokrožena. Barva sorte, Lahko najdete belo, črno, črno in modro rjavo, modro, smetano, oranžno, rjavo, rjavo-temno, rdečo s črno, čokolado in celo bikolorjem.

Višina špica v grebenu se giblje od osemnajst do dvaindvajset centimetrov, lahko teža doseže 3,5 kilogramov.

Življenjska doba ščuka je približno petnajst let. Delež telesa je 1: 1, dolg do višine.

Nos blizu spica, okrogel, majhen in čren

Nakup mladička pomeranskega špica

Pas pasme Dwarf Pomeransko PomeranskoTa pasma je zelo primerna za stanovanja, ki so v mestu. Škrlatni pomeranec vam bo velik prijatelj, lahko pa tudi neizkušeni psi začnejo. Toda izbira mladička je treba sprejeti zelo resno.

Najprej morate zapomniti, da pravi, čistokrvni Špic ne kupujete v metroju ali na trgu. Psi, ki se tam prodajajo, so verjetno prekucni brez dokumentov, karte za mladičke pa so ponarejene po nakupu. Prodajalci na teh krajih vam ne bodo dali da je žival zdravo, da so mu dali zdravila iz helminthov in o navadah. In to lahko prinese veliko težav tistim, ki se želi kupiti mali prijatelj.

Poleg tega ni nobenega zagotovila, da mladiček ni hladen in da je res Špic, in ne samo kot on.

Iz tega razloga je ta čistokrven pomeranski špic mogoče kupiti samo v posebnih klubih, vzgajališčih ali rejcih. Toda tudi če se odločite kupiti psa v takšni ustanovi, se morate prepričati, stotih Vsi dokumenti na njem so v redu, poglejte rodovnik kuža in ga nato vzemite domov.

Potem se morate odločiti o spolu psa. In to bo osebna odločitev lastnika. Toda ne pozabite, deklica bo imela toploto dvakrat na leto, v tem obdobju jo morate paziti in jo zaščititi pred kabli, lahko pohvali tudi malo pohištvo. In če vaši načrti vključujejo nadaljnje potomce, potem morate biti psihično pripravljeni. Za lastnika to obdobje bo zelo težko, boste morali biti rezervirani za moč in potrpljenje. Toda psica lahko živi normalno življenje brez mladičkov, in sodbo, ki bo vplivala na zdravje, nezdravih: bolezni in sta lahko predmet porodu in samice in samice ne rodi.

Toda ne pozabite, da se Spica dekle lahko navadijo na pladenj in ne večkrat hodite ven na ulici. Ampak s kablom je težje, saj mu je treba dvigniti svojo tačko. Poleg tega, če prideš na obisk z moškim, lahko označi stanovanje svojih prijateljev ali sorodnikov.

Zunaj so fantje lahko lepše in učinkovitejše, vendar se težko usposabljajo in izobražujejo. Dekleta so bolj skladna in potrebujejo veliko manj pozornosti. Poleg tega, ko kabel diši na vročino, lahko pobegne od lastnika.

Puppy lahko vzamete domov po dveh mesecih. Toda bodite prepričani, da že jedo trdno hrano in to naredi sam. Lahko kupite psa in starejšega, da boste lahko videli svoje zunanje podatke in značaj. Mimogrede, se bo opazilo, da če pes ostane pri žlahtnitelju in se ne prodaja, to ne pomeni, da je slabo. Zelo pogosto, dobri mladički ostanejo zadnji. Ker, če ne prodajajo, bodo ostali pri žlahtnitelju.

Tudi v primeru pridobitve že odrasli špic ne boste imeli nobenih težav. Pes se bo hitro navadil na nove pogoje in vas prosim, ne manj kot mladiča. Glavna stvar je, da jo skrbno, božansko in ljubezen obkrožajo.
Pri nakupu zelo pazljivo preglejte psa.

 1. Kje kupiti mladička psa pasme Škotsko Pomeransko PomeranskoKuža mora biti zelo aktivna, vesela in agilna. Če je spal in ga zbudil, počakajte malo, dokler se ne pokaže.
 2. Preizkusite njegove zobe, morajo biti zdravi, brez ran in abscesov. Bodite pozorni na ugriz, mora biti v obliki škarje, vendar je prav tako dovoljeno ravno.
 3. Na ušesih ne sme biti črnih ali rdečih pik, očesno oko mora biti gladko, brez izlitkov in vonja. V nasprotnem primeru je lahko sarkoidoza, pršice ali lišaji.
 4. Na dlani ne sme biti prhljaja in ne sme biti obtičati skupaj, če je to prisotno, lahko kaže na helminths in kožne bolezni. Če so mladiči lase zelo debeli, je lahko majhen prhljaj - to je povrhnjica, ki piling.
 5. Koža mora biti čista - brez ran, plešnih madežev, otekline in izpuščaja. To so lahko vsi znaki bolezni.
 6. Previdno pregledajte trebuh, prepog in popka zaradi odsotnosti kile.
 7. Oči morajo biti brez vydeleny in opacifications, potrebno je, da so čisti, veseli in sijoči. Oči lahko v primeru velikega prehoda iz nosu v čelo rahlo puščajo.
 8. Še ena zastavica zdravja, je hladen nos in brez izpusta.
 9. Če so dlesni v mladičku lahki, je to lahko znak črvov ali težav s srcem. Jezik mora biti čisto in roza.
 10. Na hrbtu ne sme biti grba.
 11. Pas mora imeti veterinarski potni list, v katerem bodo zabeležene vse navade.

Ne pozabite, da bo mladiček potreboval čas, da se navadi na nove pogoje in ljudi, pa tudi vodo in krmo. Psi te pasme ne bodo ustrezali družinam z otroki in starejšimi ljudmi, saj radi lajajo in zelo zvočni.

Izobraževanje psov

Izobraževalni mladiček pomeranskega škratovega špicaPomeranski škrati ne všeč biti sami, potrebujejo družbo in pozornost lastnika. Poleg tega ne razumejo vedno, da so majhne in lahko napadajo velikega psa. Če imate v hiši še druge živali, se bo malček z njimi družil brez težav, vendar bo starejši pes želel prevladovati.

Znak

Pomeranski špic ima veselo in igrivost, zelo aktivni in energični, posvečeni svojemu gospodu in imajo čudovito uho. Precej je pokoren, tudi ko igra. Ti psi so zelo pametni in pametni, so dobri na treningu in razumljivi. Kljub dejstvu, da so psi zelo majhni, bodo vedno zaščitili svojega gospodarja in še vedno brezpogojno opravljajo vse njegove ukaze.

Skrbi

Pupak pasme Škrat Pomeransko pomeranskoČe ste dramatično spremenili krmljenje kuža, lahko povzroči razdraženost želodca, zato je lahko dehidracija, ki vodi v bolezen. Ko ste vzeli mladička, jo lahko prenesete v drugo krmo ne prej kot v dveh tednih.

Dajanje Špica lahko krmijo, ki ima vse potrebne minerale in vitamine. Če ste opustili krmo in prešli na naravni izdelek, potem ne pozabite, da je to, kar vam je koristno, zelo škodljivo za Špica.

Za oranžno, bo mono-dieta koristna, kar bo na enak način z uravnoteženo prehrano.

Bodite pozorni na krmo, ki jo daste. V njih verjetno ne manj kot petindvajset odstotkov beljakovin in zelenjave ter živali. Izberite hrano, ki vsebuje drobovje, jetra, meso, ribe in veliko vitaminov A in B.

Če ste se ustavili pri določenem viru, ga ne spreminjajte. Aditivi so potrebni le v primeru bolezni ali podhranjenosti. Ne dajte vitamina sami, se posvetujte z veterinarjem, sicer lahko poškodujete svojega hišnega ljubljenčka.

Krma v skladu z navodili, lahko je hranjenje eno, in morda več, odvisno od lastnika.

Od časa do časa lahko daste kuhano zelenjavo in sveže sadje, kuhano meso, kislo mleko in druge kisle mlečne izdelke. Ampak ne pozabite na te vidike:

 • Hrana mora biti na sobni temperaturi, vroča ali hladna - ni dovoljeno.
 • Voda mora biti kakovostna, ne kuhana.
 • Špica je strogo prepovedana svinjina, ker je zelo mastna.
 • Ne dajejte slanega, prekajenega in sladkarij.
 • Masti lahko škodijo, razen če je kislo zelje.

Špica se pogosto ne pere, zato morate redno stisniti. In tudi, da se ukvarjate z klopi in bolhami.

Igrače pesca morajo biti močne, tako da jih ni mogoče zatakniti. Ne igrajte s polietilenom, saj lahko kuža pogoltne kos in umre.

Poleg tega resno razmislite o izbiri ovratnice, potrebujete psa, tako da ga ne morete vzeti ali pa samo izstopiti iz njega. Če gredo hoditi z majhnim mladičkom, ga bolje vzemite ven in na ulici pustite, kjer je varno. Špic - neustrašen, lahko vrže na druge pse, tega ne smete dovoliti.

Zdravje in bolezni oranžne barve

Zdravje in bolezni oranžne barveZadnja inokulacija Majhen špic se opravi v dvanajstih tednih, nato pa ga je treba hraniti 3-tedenski karanten, šele potem lahko vzamete ego na ulico. Za mladička, ki nima bolezni, lahko navadiš. Naslednja navada se opravi čez eno leto in nato vsako leto. Preprečevanje črvov je treba storiti največ štirikrat letno.

Pogosti bolezni:

 • hipotiroidizem;
 • propad sapnika;
 • Atlanto - akipiitalna podubluxacija;
 • premestitev kneecap;
 • testikularni tumor;
 • kriptorhidizem.

Malo pogosto so psi lahko bolni:

 • katarakta;
 • atrofija mrežnice, ki napreduje;
 • enroflon;
 • sindrom šibkosti sinusnega vozla;
 • prirojena dislokacija komolca.
Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com