AmriFla.com

Značilnosti čebiške ptice, pingvini

Opis ptice ChibisChibis ali koplje je ptica, velika kot majhen golob s kratkim kljunom in sorazmerno širokimi krili. Te ptice pripadajo številnim navadnim cepičem, družini lišaj. Njihov obstoj v razponu ne povzroča strahu in ne zahteva posebnih ukrepov.

Chibis ima glasen glas in žalosten jok. Tiho obdobje petje ptic precej melodično, ampak v sili, da si glasen alarm zveni kot "za katere" ali "katere ste." Ti zvoki lahko uničijo neodločnega nasprotnika. Zato ime teh ptic.

Opis

Chibis je ptica iz skupine kladiv. Zunanji podatki:

  1. Kadar prebiva ptičica ChibisaV obliki teh ptic so najbolj opazne skoraj kvadratne krila. Njihova velikost je 21,5-23,75 cm.
  2. Barva hrbta ima kovinsko-zelenkasto, vijolično in bronasto sijaj.
  3. Perutnina prsi črna, trebuha, bokov in glavo belye- več kot polovica rep perje čisto beli, rdeči zadnji coverts.
  4. Na glavi chibis je greben podolgovatih ozkih peres.
  5. Poleti je "možnost" goiter in grlo ptice črna, pozimi prevladujejo bele perje.
  6. Njegove oči so temno rjave, kljun je čren, njegove rdeče noge so štiri prstne.

V parjenju je dolg čevelj Moški in vrh glave so črni s kovinskim sijajem, vrat je belkast. Barva preostalih delov telesa je magenta, kovinska zelena in baker. V ženski je kovinski sijaj šibek, greben je krajši.

Zaradi svetlega perja ptice je enostaven plen za lovca. Toda to vrsto odlikuje ekstremna "volatilnost". V zraku se ptica lahko odtrga od skoraj nobenega preganjanja.

Habitat

Chibis je običajen od Pacifika do Atlantika.

Ta vrsta ptic je večinoma selivske ptice. Na kraju gnezdenja pridejo zelo zgodaj, in se usede na travnatih močvirjih in vlažnih travnikih, v regiji, pokritem z redkim grmičevjem.

Nenadno hlajenje pogosto povzroči ptice, da letijo nazaj na jug. Chibis premaga velike razdalje, da se v nekaj dneh, ko postane toplejše, vrnejo.

V državah CIS so te ptice najdene v dolini Syr Darya, vzhodno od Kaspijskega morja, v regiji Teli-Kul in v Turkmenistanu.

Prehrana in aktivnost

Chibis se prehranjuje samo z živalsko hrano. Lahko je:

  • žuželke;
  • ličinke;
  • majhne polže;
  • deževniki.

Krmni ptičji čebeliTe ptice-pagalitsy prinašajo določene prednosti kmetijstvo, uničevanje škodljivcev.

Aktivni so čez dan. Živijo v ločenih parov ali majhnih redkih kolonij. Toda tudi v primeru kolonij ima vsak par svoj lasten položaj.

Pojav nezaželenega gosta povzroča mešanico v pakiranju. Ptice s prebadanjem, glasnimi jokami in raznimi žalimi intonacijami začnejo krožiti nad sovražnikom in se približujejo njemu dovolj blizu.
Običajno moški ščitijo svojo spletno stran, ženske se pridružijo samo, če se vsiljivec približa bližnjemu gnezdu. V tem primeru chibis popolnoma razlikuje stopnjo nevarnosti. Ješ sovražnik pes, moški ali vrana - letijo in kričijo. Če goshawk-goshawk leti nad njimi, ne bo noben chibis vstal v zrak. Ptice postajajo nevidne. Izravnavajo se na tleh, da rešijo svoje življenje.

Reprodukcija

Vrnitev iz prezimovanja takoj po taljenju snega, chibis razpade v parov, ki zasedajo gnezditvena območja.

Moški, zahvaljujoč širokim krilom, V zraku so zelo kompleksni piroete pri parjenju. Pljuvajo in prehajajo z ene strani na drugo. Na tleh moški, ki se trudijo, kot ženske, hodijo pred njimi in kopajo luknje v tleh, od katerih lahko eden kasneje postane gnezdo.

Chibis ima gnezdo na tleh ali na nizkem hribovju. To je jama, obložena s suho travo. V različnih gnezdah je leglo drugačno. Gnezdo je lahko obilno podloženo ali popolnoma brez legla.

Zidarstvo je običajno sestavljeno iz 4 jajc. Nasizhivaet jajca za mesec, večinoma ženske, moški ga občasno zamenja.

Novo rojeni piščanci imajo pokroviteljsko barvo, zaradi česar so prikriti v okoliški vegetaciji.

Večina jelenov zapusti polja in travnike v bogati hrani, bolj mokrih mestih. Na krilu se mladi čibi dvigujejo v starosti 5 tednov.

V zadnjih poletnih dneh se ptice zbirajo v številnih jatah in najprej prečkajo soseske, nato pa odletijo do zimskih razlogov.

Chibis in moški

Kako izgleda ptičica Chibisa?Na prisotnost človeka so čibidi popolnoma dopustni. Prostovoljno naseljujejo kmetijska zemljišča, uredi gnezda na poljih in travnikih, ki jih človek aktivno uporablja.

Ko ptice videli, da ljudje, ki prihajajo v gnezdo, so vzlet, kričal in poskuša, da se potopite v "gost", vendar ne zapustijo gnezdo.

Na žalost, ki se nahaja na poljih gnezda Chibis pogosto umrejo v kmetijskem delu in oranju. V zadnjih letih se je opustošenje polj privedlo do zmanjšanja števila lapwings, ki so izgubile svoje najljubše gnezdišča, kot travnike in polja poraščena z grmovjem in travo je previsoka.

Danes so slovanski ljudje ljubili Chibis. Prepovedano jih je ubiti in uničiti gnezda. Obstaja stara legenda o neprimernih vdovih in materah, ki so se spremenile v jokovni čibi.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com