AmriFla.com

Ribolov na Yenisei v različnih letnih časih

Velika rekaYenisei velja za najbolj polno tekočo reko v Rusiji. Njegova dolžina presega 4 tisoč kilometrov. V reki lahko najdemo več deset vrst rib. Nekateri od njih živijo po celotni reki, medtem ko se drugi lahko ujamejo na nekaterih območjih. Ribolov je zelo priljubljen v teh krajih. Prebivalci evropskega dela Rusije gredo tudi v Yenisei za ribolov.

Geografske značilnosti

Yenisei se začne v mestu Kyzyl. Vir je na višini 600 metrov nad morsko gladino. Na začetku toka je reka gorata. Na mestu od vira do sotočja Angare globina ne presega 12 metrov. Plaže na tem območju so zelo hribovite, zato je skoraj nemogoče loviti z obale. Ljubitelji ribolova uporabljajo čolne. Govorijo o močnem toku, ki lahko sprejme čoln nekaj metrov.

Po sotočju reke Angare postane širši in tišji. To je posledica dejstva, da reka teče po ravnem terenu. Spreminjajo se tudi obrisi bank. Desni breg je značilen po hribih. Levi breg se šteje za ravno. Da ga ribiči najpogosteje izberejo.

Glavne vrste rib

Ribolov na rekiV Yeniseju živi nekaj deset vrst rib. V zgornjem delu reke najdete naslednje vrste: smetišče, ruševje, ščuka, ide, minnow, jesetra, sterlet, taimen. V spodnjem toku vrst sestava se širi. Tam lahko ujate tudi lipan, nelma, muxun, burbot, peled, rustikalna in omul. Najbolj priljubljenost med ribiči uživa šota. Nekaterim ribičem je uspelo ujeti posameznike, ki tehtajo več kot 12 kilogramov. Ta ulov je zagotovljen v pritokih reke:

 • Severna Sosva.
 • Conda.
 • Bedia.

Znano je, da reka po reki reagira drugače na vabo. Zato je ribičem priporočljivo, da z njimi vzamete več vrst vabe. Torej, najpogosteje se ugrižejo ščuke na lovilce lososa in velike vabe.

Odmik živi skoraj po reki. V pritokih so posamezniki velikih velikosti. Glavna težava pri lovu te vrste je, da so bolečine lepila zelo šibke. Zato večina ribičev uporablja čolne in čolne. Veliki posamezniki so primerni za predenje.

Burbot in omul veljajo za zelo dragocene vrste. Za njih morajo prihajati ribiči iz osrednje Rusije. Vendar se sreča ne nasmehne vsem ribičem. Dobro lepilo teh vrst je mogoče opaziti le jeseni.

Zimski ribolov

Nekateri ljudje gredo v Yenisei pozimi. Ribolov v tem trenutku ima več funkcij:

 • Dober ribolov je na voljo le v primeru uporabe jokerja in mormyshka.
 • Bolje je izbrati odseke reke, voda, v kateri se ne zamrzne do januarja. Ribe tam vodijo jesenski način življenja in bolje je, da peckate.
 • Večina ulova pozimi bo sestavljena iz majhnih rib.
 • V zimskem času, drvar, bela ribica, ostriž in burbot dobro grizejo.Izkušeni ribiči vedo, da je pozimi treba skrbno pristopiti k izbiri kraja. Če je reka zelo mrzla, je bolje, da ne gre na led. Ribe enostavno ne morejo dvigniti na površino. Na Yeniseyju so zelo priljubljene vodilne storitve, ki spodbujajo, kje točno je vredno ujeti.

Poletni ribolov

Catching ščukaPoleti se aktivnost ribe dramatično povečuje. V tem obdobju je ulov lahko zelo velik, če je pravilno izbrana oprema. Ljubitelji miroljubnih rib pogosto uporabljajo palice za pridneni ribolov. S pomočjo tega lahko ujamete naslednje vrste:

 • kraški krap;
 • krap;
 • ide;
 • bream;
 • sterlet;
 • roach.

Nekateri ribiči uporabljajo ribolov za vabe. Verjamejo, da bo na sredini reke več rib, vendar to ni tako. Ribe bodo veliko na tistih mestih, kjer je potrebna hrana. Zato mnogi ribiči uporabljajo vabo.

V zadnjih letih se je število ribičev, ki uporabljajo krmilnike, povečalo. Trdijo, da lahko ulovite veliko rib v kratkem času. Ljubitelji hranilcev vedno uporabljajo več vrst vabe, da privabijo različne vrste rib.

Aktivnost plenilskih rib se prav tako povečuje poleti. Ribe, ki prihajajo iz drstenja, zelo aktivno požirajo vabo. Največji ulov je zagotovljen zjutraj. V tem času so še posebej aktivne ščuka, ostriž, lenok in lipan. Večina ribičev uporablja predenje in plavajočo paličo. Kot vabo lahko vzamete deževnike, majhne ribe in piščanca.

Jesenski ribolov

V jeseni je voda postala bolj polna vode močne deževnice. V tem času se ribe začnejo pripravljati na prezimovanje. Aktivno maši maščobe in dobro požre vabo. Čas žetve se spremeni jeseni. Številni plenilci se pogosteje pojavljajo na površini čez dan. Oktobra ljubitelji burbota in lipana gredo na Yenisei. Te vrste se ujamejo na poseben pribor "baldu", ki ga sami lovijo ribiči.

Pomladni ribolov

Ko led izgine, se riba začne pripravljati na drstenje. Led na Yenisei se začne taliti v različnih časih. V marcu je večina pritokov popolnoma prekrita z ledom, zato se lahko v tem času ujamejo samo roach ali ruff. Aprila se led začne počivati, zato je dostop do ledu težak zaradi prepovedi reševalca. V drugi polovici meseca amaterji začenjajo potovati na obrežje reke. V tem času lahko ujameš ščuka, roba, križevca in križevega krapa. Maja je večina vrst poslana na kopno, zato je dovoljen samo ribolov z ribiškimi palicami.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com