AmriFla.com

Odličen ribolov v Omsku in regiji

Ribolov v OmskuOmsk regija je znana med vsemi sibirskimi regijami za številne vodne vire. Na njenem ozemlju so reke, jezera in ribniki. Ljubitelji ribištva v Omskem in Omskem območju vedo, kje lahko ulovite nekaj kilogramov rib v dveh urah. V regiji lahko ribarite poleti in pozimi. V regiji zelo pogosto prihajajo ribiči iz bližnjih mest, da uživajo svoje hobije.

Ribolov na rekah

Najbolj znana in priljubljena reka v regiji je Irtysh. Odličen je tako za poletni kot zimski ribolov. Reke v skoraj vsakem vremenu so napolnjene z ribiči. Znano je, da reka naseljuje več kot 20 vrst rib. Organi v regiji so zaskrbljeni zaradi stanja bioresistov, zato je bila prepovedana žetev redkih vrst. V zadnjih nekaj letih je bilo v vodo izpuščenih nekaj deset tisoč mladih rib. Najpogosteje v reki so naslednje vrste:

 • roach;
 • krap;
 • Chebak;
 • bream;
 • kraški krap;
 • ščuka;
 • ostriž.

Ribiči vedo, da v reki najdete postrv, muxun in len, vendar je njihov ulov strogo prepovedan. Posebno dovoljenje se izda zelo redko, vendar le daje pravico do ulova takšne dragocene vrste. Zelo pogosto na tekmovanjih reke potekajo ribiči. Prihajajo v regijo iz vse Rusije. Na bregovih je veliko rekreacijskih centrov, ki privabljajo ljubitelje ribolova.

Irtysh ima veliko odličnih ribiških mest. Ljubitelji ribolova v regiji Omsk pogosto obiščejo vas Novoams. Obstajajo odlični pristopi k vodi. Ribe lahko lovite z obale in z ladje. Najboljše mesto na tem mestu je kraški krap. Ljubitelji plenilskih rib se odpravijo v naselje Krasnoyarka. Ujamejo velike ščuke in ostrige. Nekateri ribiči pridejo v vas za krape in krape. Ulov je mogoče kuhati na plaži. Tam so posebni objekti.

Reka Om je priljubljena tudi z ribiškimi navdušenci. Teče v Irtysh blizu Omske. Znano je, da v rezervoarju najdemo veliko krapov in krapov. Veliko ribičev se vrne domov s trofejnimi osebki. Najboljše mesto za ribolov je vas Kormilovka. Od tam je nemogoče zapustiti brez dobrega ulova.

Prihod Irtysh Achairke je znan po številnih plenilskih ribah. Skoraj vsa reka so ribiči, ki želijo ujeti ščuka ali ostrige. Velika ščuka se najpogosteje ujame v bližini vasi Lugovoe. Ulov rib na reki poteka tako s čolna kot z obale.

Tara privablja ribiče iz bližnjih predelov. Znano je, da je njena obala zelo močno poraščena s trstmi, tako da ni mogoče približati vode na vseh mestih. Ulov iz čolna je bolj priročen, saj je mogoče premikati vzdolž reke. Naselje Muromtsevo velja za eno najboljših krajev za ribolov na tej reki. Tam lahko ujameš lopar, ki tehta od enega do dva kilograma. Nekateri navijači prihajajo tam za pike in perke. Dobre so pri vabah. Miren ribji ugriz v reki je precej slabši, vendar nekateri ribiči odidejo domov z ulovom krapa in malim laporjem.

Jezero Omske regije

Nedaleč od Omske je jezero Shchuchye. Znana je med ribiči za obilico plenilskih rib. Tam lahko ujamete velike perke in ščuka.
Najpogosteje se ribolov izvaja na živo vabo. V enem dnevu lahko ujamete nekaj velikih primerkov.

V regiji Tevrizsky v regiji se nahaja jezero Ulugul. Zelo je priljubljena med ribiči zaradi obilice rib. V jezeru najdete naslednje vrste:

 • Ribolov v Omski in Omski regijiščuka;
 • roach;
 • kraški krap;
 • ostriž.

Ob vasi Kurganka je Danilovo jezero. Glavna značilnost tega rezervoarja je preglednost vode. Dno je mogoče videti praktično na vseh mestih, kljub dejstvu, da globina presega 17 metrov. V rezervoarju lahko ujameš krap, krap, ščuka in ostriž. Na bregovih ribnika raste bora, breza in opeze, tako da se v vročih dneh zelo prijetno sprostijo.

Ljubitelji krapa gredo na jezero Ik. Nahaja se v bližini vasi Kuterma. V rezervoarju je veliko veliko in majhnih posameznikov, tako da noben ribič ne bo ostal brez ulova. Širina jezera je 8 m, dolžina pa 12 m. V nekaj minutah se lahko zaobide.

Lake Tenis privablja ljubitelje plenilskih rib. Njegovo območje je več kot 100 kilometrov, zato obstaja veliko odličnih lokacij za ribolov. Znano je, da je v ribniku veliko poljščin. Povprečna teža posameznikov se giblje od 1 do 2 kg. Pike rastejo v jezeru do 15 kg. Seveda trofeji ne morejo priti vsakomur, lahko pa ulovite nekaj kilogramov ščuka na dan.

Plačan ribolov v regiji

Nekateri ljubitelji ribolova v Omskem raje plačajo rekreacijske centre. Obstajajo odlični pogoji za rekreacijo in ribolov. V Omsku je najbolj priljubljeno mesto baza "Klevoe jezero". Glavna prednost se lahko šteje za odlično lokacijo. Tam lahko pridete tudi z javnim prevozom. Na dnu lahko najamete gazebos in hiše. Nekateri ribiči prihajajo s svojimi družinami. V rezervoarju so naslednje vrste:

 • som;
 • Omsk ribolovščuka;
 • krap;
 • jesetra;
 • krap.

Obilico rib privablja ribiče, zato morate vnaprej rezervirati sedeže ob vikendih. Edina pomanjkljivost baze se lahko šteje za prepoved ulova z ladjo.

Bazna na jezeru Chertakly je priljubljena pri ribičih iz bližnjih območij. V ribniku lahko ribarite tako z obale kot z ladje. Ribiči najpogosteje gredo domov z ulovom plenilskih rib. V ribniku je veliko ostrižev, ščuka in canderja. Nekateri srečni ljudje ujamejo krap, vendar njihova teža ni prevelika.

Rekreacijski center "Kormilovskaya Balka" privablja ribiče ne le z obilico rib, temveč tudi s čudovito naravo. Pogosto se sprostite s svojo družino. Na obali so hiše, nekateri pa raje počivajo v šotorih. V umetnem rezervoarju lahko ulovite ostrige, ščuka in postrv. Stroški ribolova so majhni. Za eno osebo morate plačati 150 rubljev na dan. Za vsak kilogram rib morate plačati dodatno ob odhodu.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com