AmriFla.com

Značilnosti antene povezave s televizijo

Priključitev antene na televizorPravilna povezava antene s televizorjem omogoča neprekinjeno delovanje na vseh kanalih. Obstaja več vrst sprejemnih naprav, ki se razlikujejo po povezavah: zunanji, notranji in satelitski. Prva dva sta namenjena za sprejem prizemne prizemne televizije in radiodifuzije.

Povezovanje antene

Način povezave je odvisen od vrste sprejemnika valov. Satelitska povezava se na primer izvede z brezvodnimi brezklepetnimi priključki F:

  • Kako narediti antenoNežno obrišite zunanji ovoj kabla (RG 6 ali RG 59) na razdalji približno 15 milimetrov.
  • Odstranite konce pletenice in ga izklopite. Enako je treba narediti s folijo.
  • Konico osrednjega jedra vozite tako, da štrli na razdaljo do 10 mm.
  • Zanesljivo privijte spojnike.
  • Izrežite osrednje jedro. Iztegniti mora robove konektorja največ 2 milimetra.
  • Kabel pritrdite na konektorje s skrčno cevjo ali dvema plastema električnega traku in nato uporabite tesnilo.

Priključek se lahko izvede s pomočjo ustreznih estrihov. V bližini mora antene ostajajo zaloge, ki so potrebne, da se lahko obrnejo njeno ogledalo, ko kaže na satelitu. ga varno privijte priključke na pretvornik ( "glavo") in satelitski sprejemnik ali TV s pogojnim dostopom modul sledi, lahko zdaj nastavitve za njihovo izvedbo.

Povezava zunanjih talnih sprejemnikov poteka tudi s priključkom tipa F. Ta način je zdaj najpogostejši. Kabel mora biti pripravljen (glejte zgoraj). Priključite priključke na priključek na sami anteni in na vtikač, ki bo vstavljen v televizor. Za zaščito pred negativnimi učinki je potrebno zapečatiti vse priključke, kot tudi kraj vhoda kabla v prostor.

Natančna metoda povezave je odvisna od zasnove sprejemne naprave. Prav tako je treba uskladiti s kablom in televizijo. To bo doseženo Najboljša kakovost slike in preprečevanje težav pri sprejemu signala.

Praktični nasveti

Funkcije povezovanja napraveDoločiti je treba lokacijo antene. To bo določilo dolžino kabla. Za postavitev znotraj stavbe v steno je potrebno vrtati luknjo z naklonom proti ulici, tako da deževnica ne more vstopiti v notranjost. Tesnjenje se izvaja s tesnilnim materialom, ki je najbolj primeren za specifične klimatske in delovne pogoje.
Način povezave antene s televizorjem je odvisen od vrste. Kable ne postavljajte v bližini električnih žic in naprav, kot so transformatorji, računalniki, energetsko varčne svetilke. V nasprotnem primeru bo prišlo do močnih motenj pri sprejemu analognih kanalov. Žice antene ne smejo biti izpostavljene fizičnim napetostim, pretiranim udarcem in zvijanjem.

Izbira kablov

Odvisno od tega, kako učinkovito se signal prenese na televizor. Najpogostejše blagovne znamke so zdaj:

  • Kako pravilno priključiti antenoDomači - RK-75. Je visokofrekvenčni kabel koaksialnega tipa. Ščitnik in osrednji prevodnik sta izdelana iz bakra, debelina je približno 1 mm. Na vrhu je kabel pokrit s plastično ovojnico črne barve. Uporablja se za prenos televizijskih in radijskih signalov v merilnikih in dekimeterih. Satelitske antene za povezavo ni priporočljivo zaradi visoke oslabitve, kar lahko oslabi signal na frekvencah, ki se uporabljajo v tem primeru.
  • Uvoženi RG-6 kabel in RG-59 je značilen po tem, da poleg bakrene pletenice kot ščit prevodnik štrli aluminijasto folijo. To omogoča uporabo takega kabla za povezavo ne samo z zemeljskimi, temveč tudi s satelitskimi anteni. Ima visoko pasovno širino in nizko oslabitev.
  • Oba kabla imajo specifično impedanco 75 ohmov.

Vrste sprejemnih naprav

Kako povezati antenoZunanje antene se uporabljajo za sprejem prizemne analogne in digitalne televizijsko oddajanje in v območju od 30 do 120 kilometrov od oddajnika ali repetitor. Različni modeli. Za izboljšanje sprejema šibkih signalov so lahko opremljeni z ojačevalniki.

Notranja antena se uporabljajo za sprejemanje signalov na majhni razdalji od oddajnikov, na primer v velikem naselju. Lahko je tudi opremljen z ojačevalniki. Ta značilnost je, da se za povezavo s televizorjem uporablja poseben dvožilni kabel z ustreznim vtičem in uporom valov 300 ohmov.

Satelitske antene so konstrukcija ogledala parabolične oblike, podobne plošči, pretvorniku in oklepajih. Namestijo se na stene hiš. Na severni polobli so usmerjeni na jug. Kot njihovega vrtenja je odvisen od zemljepisne dolžine kraja in nagiba kota - od širine.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com