AmriFla.com

Ptič pogoltne. Kako izgleda in kaj jeste

Opis ptice požiraZaradi dolgega človeškega poznavanja s pogoltami so se pojavili številni miti in legende. Ljudje so verjeli, da prisotnost teh ptic ščiti domače živali pred boleznimi in psovci ter stavbami pred požarom. Po vraževerju so te ptice dobra znamenja za tiste, ki so na morju. To je verjetno posledica dejstva, da so pogače kopenske ptice, tako da njihov videz pove mornarjem, bližino obale.

V devetnajstem stoletju ga je Jean Desbouvri poskušal ukrotiti in usposobiti za uporabo kot post ptice. Mu je uspelo ohraniti migracijskega nagon pri mladih pticah in da bi francoska vlada izvesti začetno testiranje, vendar nadaljnji poskusi so zastala, kot lastovka še ne bi ujetnike in samo mate v divjini.

Ptič pogoltne

Pogoltnite, so družina (z velikim številom vrst) v skupini pastirskih ptic. Živijo po vsem svetu na vseh kontinentih, razen na Antarktiki. Zelo so prilagojeni hranjenju na letenju, imajo poseben videz. V 19 rodov je približno 83 vrst, z največjo raznolikostjo v Afriki. Te ptice se pojavljajo tudi na številnih oceanskih otokih. Evropske in severnoameriške vrste so selitvene ptice, nasprotno, zahodne in južnoafriške vrste ne selijo.

Ena najpogostejših vrst v Evraziji je mestni pogolt ali lijaka. Mesto pogoltne je selitvena vrsta in leti v Afriko in Azijo za zimo.

Opis

Kaj jedo pogoltneSwallows imajo evolucionarno konzervativna oblika telesa, ki se razlikuje od drugih ptic v vrstnem redu prehodnih. Pripeljali so se, da so lovili žuželke med letom, zato imajo tanko, poenostavljeno telo in dolga pikčasta krila, ki zagotavljajo večjo manevrsko sposobnost. oblika telesa zagotavlja zelo učinkovito polet- na 49-72% pod stopnjo presnove lastovic letom, kot enakovredne passerines enake velikosti.

Dolžina telesa variira od 10 do 24 cm in teža od 10 do 60 g. Krila so dolga, naokrogljena in imajo devet primarnih peres. Rep je globoko ločen, kar povečuje manevriranje.

Noge kratke. Prilagojeni so za sajenje, ne pa za hojo, saj so sprednji delci delno povezani na dnu. Te ptice so sposobne sprehajati in celo tekati, vendar to počnejo, hoblati hojo.

Najpogostejši perje mestnih in podeželskih pogolt - sijajna temno modra. Vrste, ki živijo v vrtovih ali živijo v suhih ali gorskih območjih, imajo pogosto mat rjave barve. Tla imajo omejen spolni dimorfizem ali pomanjkanje spolnega dimorfizma in daljše zunanje hudičje perje pri odraslih moških so verjetno najpogostejša razlika.

Distribucija in habitat

Lasulje imajo na svetovni kozmopolitski širini na vseh kontinentih razen Antarktike.

Ta družina uporablja širok razpon habitatov in je odvisna od letečih žuželk, ki jih najdemo v vseh odprtih habitatih, vključno z:

 • travniki;
 • odprt gozd;
 • savana, močvirja;
 • mangrov in grmov;
 • od morja do visokogorja.

Veliko vrst živi v umetnih pokrajinah, vključno s kmetijskimi zemljišči in celo mestnimi območji. Spremembe v rabi zemljišč so tudi privedle do dejstva, da so nekatere vrste razširile svoje območje. Najbolj impresiven primer je požiranje, ki je v 20. stoletju koloniziralo Novo Zelandijo in je zdaj običajna ptica za to državo.

Vrste, ki živijo v zmernem območju migrirajo pozimi. Obstaja več tropskih vrst, ki so delni migranti ali krajše migracije.

Vedenje

Moški izberejo mesto gnezda, in nato privabiti žensko, uporabo, pesem in let. Velikost ozemlja se razlikuje glede na vrsto, pri kolonialnih gnezditvenih pticah območje je majhno. Zunaj paritvene sezone lahko nekatere vrste oblikujejo velike črede. To naj bi zagotovilo zaščito pred pticami plena. Nesocialne vrste ne tvorijo jate, piščanci pa lahko ostanejo s starši nekaj časa po vzrejni sezoni.

Kaj hrani pogoltom

Večina del so žuželke insekticidne, lovijo žuželke, ki plujejo v zraku. Sestava proizvodnje v prehrani je odvisna od vrste in sezone leta. Posamezne vrste so lahko selektivne, ne ulovijo vsake žuželke okoli njih, temveč izbirajo večji plen. Prav tako se izogibajo nekaterim vrstam pridelave, zlasti takšnim žuželkam, kot so čebele in osa.

Kaj jedo pogoltne

Pogoltami v glavnem lovijo:

 • Način življenja gutljajevna hroščih;
 • muhe;
 • komarji;
 • muhe;
 • midges;
 • metulji;
 • skakavci itd.Včasih te ptice ujamejo pajke, ki plujejo po zraku v pavzi.

Poleg žuželk se včasih tudi nekaj vrst ujame sadja in drugih rastlin. V Afriki so bili zabeleženi primeri, ko so bile te ptice krmljene na drevesnih semenih.

Kadar se hranijo več vrst žuželk, bodo razdeljene na različne niše na podlagi višine od tal.

Reprodukcija

Kje se pogoltnejo živiNekatere vrste, kot so mestne lastovke gnezdo v votlinah obstoječih struktur, in druge vrste lukenj izkopali v mehko podlago, kot so peščene plaže. Blatne vtičnice Najpogostejši v starem in v Afriki. Mnoge jamske, obalne in kamninske vrste gnitja gnezdijo iz velikih kolonij. Sockets gradijo tako moški kot ženske.

V preteklih časih, uvedba umetnega kamna struktur, kot so skednji in mostov, je privedlo do obilice priročno gnezdišč po vsem svetu, ki je močno povečalo reprodukcijo nekaterih vrst.

Ptice, ki živijo v velikih kolonijah, se moramo boriti tako z ektoparaziti kot z določenim parazitizmom v gnezdu.

Parov teh ptic so monogamna, in par ne-selitvene vrste pogosto ostanejo v bližini gnezda območju vse leto, čeprav je gnezdi najbolj aktivno zaščititi le v času parjenja. Selitvene vrste se pogosto vrnejo v isto vzrejno cono in lahko izberejo isto mesto za gnezdenje.

Vsi pogoltniki ščitijo gnezdo pred plenilci. Na splošno je prispevek moških k starševski oskrbi najvišji od vseh prehodov.

Pogoltnite jajca, kot pravilo, belo, čeprav so nekateri blatni gnezdi pokrivni. Povprečna velikost zidu je od štiri do pet jajčec v zmernih regijah in dve do tri jajca v tropih. Določbe inkubacije so razdeljene v nekatere vrste, v drugih pa jajca inkubirajo izključno ženske. Med vrstami, pri katerih moški pomagajo pri inkubaciji, se prispevek razlikuje med vrstami, nekatere vrste, kot je skalnata pogoltova, delijo odgovornosti enako.

Tudi v vrstah, kjer moški ne inkubiramo jajc, lahko moški sedi na njih, ko ženska zapusti za zmanjšanje toplotnih izgub (to je drugačen od inkubacije, saj ne vključuje segrevanje jajce, ampak le, da se prepreči toplotne izgube).

Pravkar se je pojavil piščancev nimajo perja in celo puhov. Oči so zaprta in odprta po približno 10 dneh. Na splošno se piščancev pogoltno razvijejo v primerjavi z drugimi pticami.

Pogoltovanje petja

Lastovke lahko proizvajajo različne zvoke, ki se uporabljajo za izražanje čustev, za komunikacijo z drugimi lastovke iste vrste med dvorjenjem ali kot alarm, ko je plenilec na tem območju. Pesmi moških, povezanih s telesno pogojem, ptičje in predvidoma do ženske, ki se uporabljajo za presojo fizično stanje in pripravljenost za parjenje moških. Tipična pesem gutljajev je preprosta, včasih glasbena piskanja.

Odnosi z ljudmi

Lastovke dobrodošli ljudi zaradi njihove koristne vloge kot uničevalec insektov, in mesto je mogoče enostavno prilagoditi lastovke gnezdijo v in okoli človeških bivališč.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com