AmriFla.com

Sesalec ali ribe - morski pes, vprašanje za mnoge zanimive

Ribji morski pesVrsta je približno 420-450 milijonov let. Za tako dolgo časa je bilo veliko legend in legend o morskem plenilcu. Strašna žival je začela podrobno preučevati med rusko vojno med bitki v indijskem in pacifiškem oceanu.

Od najmanjših do velikanov je 400 različnih vrst. V tem primeru so lahko jasno nasprotni drug drugemu. Zahvaljujoč hollywoodskim filmom vemo o krvavi žetvi te živali in o sposobnosti, da vonj krvi za miljo. Toda v resnici so vrste morskih psov zelo malo raziskane. In niso vsi agresivni.

Morski pes je sesalec ali riba

Perfect HunterSesalci so živali, ki svoje mleko hranijo z mlekom. In naš hudournik tega ne počne in poleg tega tudi diha škrge. Morski pes je riba.

Morski pes je najbolj zapleten in edinstven organizem. Skozi leta se je prilagajala spreminjajočim se življenjskim razmeram postala popoln lovec. Odlično sluh, pogled, vonj in velikost postanejo resnično super stvar. Med študijo strokovnjakov te vrste je bila ugotovljena podobnost med kostmi in živalmi.

Glavne razlike med ribami in sesalci

  • Riba nimajo mleka. Sesalci hranijo mladiči z mlekom.
  • Skrb za potomce. Plenilec ustvarja genetsko močne potomce, ki jih ni potrebno skrbeti in usposobiti za spretnost pri nabiranju hrane. Majhna nevihta morja lahko lovi in ​​razlikuje sovražnike od prijateljev.
  • Morski pes je skoraj vedno buden.
  • Največ čutnih organov.

Habitati morskih psov so solinske vode morij. Obstajajo sorte svežih morskih psov. Poglobljeno se redko spuščajo globlje od dveh tisoč metrov.

Anatomija in fiziologija podvodnega plenilca

Hitri predatorski morski pesPosebna struktura odlikuje morski pes številnih prebivalcev morij in oceanov. V okostju tega posameznika ni kosti. Zamenjajo jih hrustanec. Zaradi visoke vsebnosti kalcija v telesu morskega psa je hrustanec precej močan.

Oblika telesa, kot je torpedo, govori o hitrih podatkih o ribah. Hitrost je približno 8 km / h. V prizadevanju za plen lahko dosežejo in 19 km / uro. Najhitrejši morski pes - mako razvija hitrost 50 km / h.

Glava je precej velika. Lobanja je hrbtenica. Na vsaki strani so orbite in med njimi so možgani. Lestvice so v obliki romb s hrbtenico na koncu. Površina je podobna brusnemu papirju.

Usta je široka. Usta se nahajajo v spodnjem delu glave. Čeljusti so opremljene z več vrstami zob. Padajo, ko se obrabe in rastejo v naslednji vrsti zob. Ena izmed najbolj zobnih rib. Struktura in oblika vsakega podvrsta je drugačna. V globoki vodi so ravne z neenakomerno površino. Ostri in dolgi plenilci. Pri največjih posameznikih so velike, široke in z zrezki. Plankton ima majhne in male 3-5 mm.

Žlebice so nameščene za glavo. Kisik pride skozi prehod vode skozi škrge.
Krhko morski pesPlavajoči mehurček omogoča ribam, da ostanejo na površini vode. Morski psi nimajo. Vzgojo nudijo velika jetra, plavuti in hrustljavi skelet. Nenehno so v gibanju, da bi lahko dihali, zato praktično ne spijo. Strokovnjaki menijo, da nekatere vrste morskih psov spijo kot delfini, gledajo sceno z eno oko.

Zadnje plavut ima svoje značilne lastnosti. Simetrična ali asimetrična. Večina plavuti ima asimetrično obliko, ki večinoma gleda navzgor.

Številni eksperimenti strokovnjakov so potrdili občutljivost morskih psov na vonje. Vonj plenilca proizvaja hrano, najde partnerja. Najpogosteje reagirajo na vonj krvi in ​​nemirno vedenje plena. Pri obdelavi informacij je vključenih 14% možganov. Vonj ulovi ne samo v vodi, temveč tudi v zraku. Da bi to naredil, dvigne gobec na površino vode. Raztopljeni vonj krvi v razmerju 1: 1.000.000.

Pogled. Struktura očesa ima določene lastnosti, ki vam omogočajo, da vidite na slabo osvetljenih mestih. Druga značilnost strukture je utripajoča vek, ki ščiti oko. Vek se zaključi med napadi na žrtev. Morski psi brez vekic med napadom zavijejo v oči.

Notranje uho omogoča nekaterim vrstam morskih psov, da slišijo infrasound. In tudi služi ravnotežju.

Ekskluzivna lastnost je električni sprejem. Omogoča navigacijo po terenu. Sposobnost prepoznavanja električnih in magnetnih signalov omogoča hitro in natančno iskanje hrane in komuniciranje z lastno vrsto.

Reprodukcija

Čeprav je morski pes riba, se ne pojavlja kot večina rib. Tri vrste potomcev so razdeljene:

  • Viviparous. Razvoj zarodka poteka znotraj telesa. Obstajajo popolnoma neodvisna bitja.
  • Oviparous. Zapluje več jajc, ki so pakirani v kapsule, ki lahko dolgo časa podpirajo življenje zarodka.
  • Dajanje jajčec. Utrujenost v telesu.

Posebnost potomstva je prilagodljivost življenja od prvih dni obstoja.

Prehrana je odvisna od habitata in raznolikosti živali. Večina jih je mesojedna bitja ali omnivore. Hrana je ribe, raki, sesalci ali plankton. Po odličnem obroku ne jedo dolgo časa.

Pričakovana življenjska doba znanstvenikov znaša povprečno 20 ali 30 let. Najdaljše preživele pikčastih morskih psov živijo do 100 let.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com