AmriFla.com

Shark mako - najhitrejši morski pes na svetu

Mako črni-morski morski pesMako morski pes pripada družini Seldevs. Od svojih kolegov se razlikuje v precej velikih velikostih. Na drugi način se imenuje tudi bonito, ki se kot črni morski pes pretvori. Po mnenju znanstvenikov lahko sklepamo, da so bili predniki tega morskega psa vrsta Isurus hastilus. Ta vrsta je bila zelo redka. Njegovi predstavniki so bili dolgi več kot 6 metrov, njihova povprečna teža pa je bila 3 tone. Predniki morskega morskega ali morskega morskega prašiča so obstajali v času kreda.

Opis

Mako velja za zelo nevarnega plenilca v zvezi z ljudmi, saj je za to vrsto značilna povečana agresija. Tudi če je riba polna, bo brez žrtve napadla njeno žrtev. Ima zelo velike in smrtonosne čeljusti. Zaradi hitre hitrosti gibanja, Mako Shark velja za enega najnevarnejših plenilcev morja.

Morski psi so razdeljeni na več vrst:

  • kratko fino;
  • dolgočasen.

Morski psi so nevarne vrsteKakšna je tista, ki povzroča večjo nevarnost za ljudi? Predatorji so skoraj enaki v strukturi. Očitna razlika je le v velikosti plavuti. Posamezniki te pasme lahko dosežejo 4 metre v dolžino in istočasno stehtamo 500 kilogramov. Ženske so veliko večje kot moški. Največji ujetnik je bil dolg več kot 4 metre in stehtal približno tono. Ta incident se je zgodil leta 1973. Do zdaj nihče ne ve točne življenjske dobe te vrste. Po mnenju znanstvenikov, morski pes morskega psa živijo ne več kot 25 let.

Oblika telesa je predstavljena v obliki cilindra. Površina trebuha je bela. Hrbet je temno modre barve. Obstaja prepričanje, da je barva odvisna od starosti morskega psa. Starejša je, temnejša. Morski psi imajo temen koničast gobec. Za mlade osebe je značilna prisotnost temne točke na koncu gobca. Sčasoma ta točka izgine. Pero, ki se nahaja na hrbtu, ima drugačno velikost. Večje je pred sprednjimi, za mano je manj. Plavuti v prsnem predelu so srednje velikosti. Zakrivljeni zadnji zobci omogočajo, da se najhitrejši plenilec trdno drži svojega plena.

Reprodukcija

Reprodukcija črno-prsih morskih psovMako morski pes je viviparous ribe. Ženska je pripravljena na oploditev v trenutku, ko njihovo telo doseže 2,7 metra. Pri moških se puberteta pojavi pri dolžini telesa 1,9 metra. Nosečnost traja 15 mesecev. Proizvodnja hranilnih snovi zarodkov izvajajo prisotnost jajčec v maternici, ki jih moški ne oplodijo. Mako morski pes je sposoben razmnoževati do 18 mladih, katerih dolžina telesa je približno 70 centimetrov. Takoj po rojstvu je mladič pripravljen za samostojno življenje. S parjenjem rib enkrat v 2 letih.

Kje živijo?

Glavni habitat je voda tropskih morij. Glavna mesta bivanja so:

  • Atlantsko območje;
  • Indo-pacifiški regiji;
  • Pacifiški regiji.

Habitat teh plenilcev je zelo obsežen. Južni del se nahaja v regiji Argentine, severni del pa je v meji Nove Škotske. Shark mako se redko nahaja v vodi, katere temperatura je manjša od 16 stopinj. V bistvu je mako v vodah, kjer plava njena najljubša sladkarije mečarica, in poskuša ostati na površini vode. Največja globina, do katere se ribe spuščajo, je 150 metrov.

Hitrost napada
Hitrost napadov Mako Shark AttackZaradi poenostavljene oblike telesa se mako razvija hitrost med napadom na svojo žrtev na 60 km / h. Ona lahko skoči iz vode na 6 metrov. Glede na take priložnosti, mako po pravici se šteje za najnevarnejšega morskega plenilca. Poleg oblike telesa ima krožni sistem morskega psa pomembno vlogo pri razvoju hitrosti napada. Vse njene mišice so prežete z velikim številom majhnih kapilare, ki jih ogreje odlično krvni obtok rib. To vam omogoča hitro sklepanje mišic in večjo hitrost.

Ta funkcija močno vpliva na utrujenost zaradi porabe velikega števila energetskih virov. Zato Ribe so stalno v stanju lakote in ne bo zamudil nobene priložnosti za napad na žrtev, še posebej, če gre za mečarico.

Napad na ljudi

Ribiči, ki so ujeli makoKot je že omenjeno, se mako šteje za nevarnega plenilca vode. Kljub temu redko napada osebo. V bistvu je napad posledica krivde osebe, ki zaradi svoje neprevidnosti plava preblizu morskega psa. V zadnjih 20 letih je bilo storjenih 42 napadov na ljudi. Značilno je, da je večina tega števila ribičev, ki so bili napadeni med poskusom ulova mako.

Napajanje

Prehrana tega plenilca je v glavnem sestavljena iz velikih rib. Kot smo že omenili, je njihova najljubša zabava mečarica. Velikosti dveh rib so skoraj enake, toda mako ga ne ustavi in ​​vedno doseže svoj cilj.

Napad morske psi je prednostno od spodaj, da bi oškodovan žrtev z ostrimi zobmi za zadnjimi plavuti. Tukaj se konča hrbtenica in pomembni sklepi se nahajajo v življenju. Tako napadalec paralizira svojo žrtev, tako da je popolnoma nemočen. V takih okoliščinah se žrtev ne more upreti plenilcu in postane večerja.

Blackfish se lahko šteje za najnevarnejšega plenilca. Zaradi svoje hitre napade zagon, in to pospeševanje do 60 km / h, v samo nekaj sekundah, in močne čeljusti, morski pes mako ne pušča nobene možnosti za njegovo žrtev pobegniti.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com