AmriFla.com

Oka in drugi privlačni rezervoarji za ribolov v regiji Ryazan

Kateri so najboljši kraji za ribolov?Le nekaj ur vožnje od glavnega mesta Rusije, Moskva je slikovita Ryazanska regija, znana po nepozabnih naravnih pogledih in impresivnih zunanjih krajih. Ljubitelji ribolova v regiji Ryazan bodo našli veliko krajev za mirna srečanja z ribiško palico na rekah in ribnikih v regiji.

Glavni rezervoarji v Ryazanski regiji

Glavna vodna arterija v regiji je reka Oka in njeni pritoki. V regiji Ryazan so na voljo tudi 2800 jezer in štiri rezervoarje, ki so na voljo za ribolov. V regiji se nahaja približno 80 vrst rib, od katerih jih je 30 komercialnih. Tretjina ulova komercialnih rib je šopek.

Po podatkih portala ribiškega kluba "Fion", v regiji Ryazan Naslednji ribniki veljajo za najbolj privlačne za ribolov:

 • reka Oka;
 • reka Pronya;
 • ribnik Rog;
 • reka Ranova;
 • reka Tsna;
 • rezervoar Novomichurinskaya GRES.

Za povečanje staležev rib v lokalnih rezervoarjih se opravi skladiščenje. Zaradi tega je bilo deloma mogoče obnoviti populacije sterletov, somov, krapa in jegulje.

Ribolov na reki Oki

Kako izbrati kraj za ribolovNa Oki v regiji amaterski ribiči lovijo ščuka, šunka, asp, smetišče, ščepec, ščepec. Največja vodna arterija v regiji je privlačna za zimski ribolov: V nasprotju z majhnimi rekami, v katerih se ribe pogosto "zadušijo" pozimi, obstajajo globoka vodna mesta za udobno prezimovanje rib. Z začetkom pomladi se ribe, ki se preobrnejo v Oki, vrnejo v majhne rezervoarje rečne struge.

Vodna arterija teče skozi več ribiških in lovskih kmetij, na ozemlju katerih ribiči ustvarili najbolj udobne pogoje za rekreacijo:

 1. Lovsko posestvo Seletskoye. Reka teče vzdolž južne strani kmetije. Tukaj so ščuka, šunka, smrkavec, ostriž, ščepec na koščici, klobuk.
 2. Lovska kmetija "Kiritskoe". Na območju gospodarstva so Oka in Pronya, na njihovih poplavnih ravnicah obstaja nekaj precej velikih jezer - Nikitskoye, Kresty, Sadovoe, Pirogovskoe. V vodi so šopki, ščuka, idi, sterlet, Čehon, klobuk, asp, roach, ostriž.

Na reki Pronya

Prony skupaj z Oko je glavna turistična destinacija za amaterske ribiče. Poleg raznovrstnih vrst rib je rezervoar praktično na vseh mestih, primernih za vhod v avtomobile. Srednji in spodnji tok reke sta posebej dobro znani. V rezervoarju se nahajajo ščepec, asp, ščuka, ščuka, ostriž, som, lubenica, rdečo, rdečkasto, gudgeon.
Najbolj znane počitniške točke na kraju Prone so naslednje:

 1. Plačan ribolov v regiji RyazanRibolovna in lovna baza "Major Pronin". Podnožje je oddaljeno en in pol kilometra od sotočja rezervoarja v Oki. Kraj je priljubljen tako za zimski kot za poletni ribolov. V reki se ujamejo ščuka, ščepec, smrad, som, roach, šunka, asp in krap.
 2. Rezervoar Novomichurinskaya GRES. Polovica rezervoarja je podvržena temperaturnemu vplivu izpustnih voda GRES-a, tako da temperatura vode ne pade pod 6-8 ° C celo pozimi. V rezervoarju se nahajajo ščepec, asp, ščuka, šunka, smrekovec, križev krašek, ostriž, krap, soma kanala in drugi. Vsako leto na rezervoarju se ribe izvajajo s srebrnim krapom ter bele in črne kupide.
 3. Najbolj obetavna mesta za ribolov na reki Pronya so spodnji tok rezervoarja. V bazenih se pogosto ujamejo plenilske ribe (za predenje).

Na drugih rezervoarjih v regiji

V regiji Ryazan je veliko ribnikov in manjših rek, primeren za ribolov:

 1. Kako ribariti na rezervoarjih regije RyazanReka Ranova. Majhen pritok reke Pronya je bil znan po smradu - včasih so naleteli na posameznike s težo do 1 kg. Reka je zelo priročna, da pride tja, saj je v bližini avtoceste. V globokih jamah je rezervoar in šop.
 2. Reka Tsna. Kljub dejstvu, da je rezervoar prenehal pluti in aktivno zaraščati, reka aktivno laja ruff, ostriž, kraški krap, ščuka. Malo višje gorvodno polje je majhna hidroelektrarna na reki, kraj, kjer se šteje, da je ugoden za ribolov.
 3. Lovno-ribiška kmetija "Ivanovo". Zemljišče se nahaja na območju reke Pra, ki je levi pritok Oke. Kmetija ima osem hiš za obiskovalce. Na rezervoarju ujamejo rotan, ruff, ostriž, ščuka, kroker, ide, šop, roach.

Katere ribe najdemo v rezervoarjih v Ryazanski regijiRibolov v Ryazan in regiji je že dolgo znan po številčnosti produkcije - lokalni in obiskujejo ribiči lahko vedno računate za lov ščuke, orade, klen, ide, v ribnikih v velikih količinah vodilsya krapa. V zadnjih letih je na področju ribolovnih virov močno izčrpani zaradi divjega lova, povezanih z ribolovom: o vodah v velikih količinah uporabljajo električne palice in mreže.

Ribolov na rezervoarjih Rjažanske regije lahko prinese veliko zadovoljstva ljubiteljem te vrste rekreacije.

Kljub močnemu izčrpanju ribiških virov v regiji lahko počitek prinese pravim ljubiteljem ribolova številne prijetne trenutke in spomine. Z zadostno študijo najprimernejših krajev za ribolov se lahko celo najbolj neizkušeni ribiči vrnejo domov s prijetnim ulovom.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com