AmriFla.com

Valoviti papiga: skrb, vsebina, obrok

Opis valovitega papigaValoviti papig pripada vrsti papiga in je edini predstavnik valovitih ptic. Odkupi nevodno papagaja, najprej morate odločiti o namenu svojega bivanja v hiši. Lahko deluje preprosto kot najljubši hišni ljubljenček, ki bo postal odličen prijatelj ali pa bi njegov namen lahko bil nadaljnji vzreja teh ptic.

To je iz tega merila in bo odvisno nego za valovito papagaja.

Kako izbrati pernate prijatelje

Večina ljudi, ki se bodo odločili za nakup budgie, popolnoma ne vedo, kaj je treba iskati pred nakupom, in kako ohraniti svojega ljubljenčka v prihodnosti. Da bi pernati prijatelj odraščal zdravo in veselo, je treba to vprašanje obravnavati podrobneje.

Kako izbrati valoviti papiga?

Stroški z največjo resnost obravnava to vprašanje. Najboljše je, da kupite budgerigarja pri specializiranem žlahtnitelju in ne na trgu ptic. To bo dalo priložnost, da preuči kraj, kjer živijo valoviti papagaji. Poleg tega je na takem mestu tveganje za pridobitev bolne ptice veliko manj kot na trgu.

Ptico je treba pregledati vizualno. Zdrava oseba je aktivna z jasnimi očmi, perje je sijajna in se ne zmeša v različnih smereh. Vsaka tačka mora biti 4 prsta. Dva izmed njih sta pred tacno, dva zadaj. Sick budgie običajno sedi negibno, ga ne zanima, kaj se dogaja okoli njega, naborki perja, in območje okoli kloake lahko zamazan s tekočim iztrebkov.

Optimalno starost za pridobitev perutnine je obdobje od 2 do 4 mesece. V tem obdobju se valoviti papagaji hitro navadijo na osebo in kraj, kjer živi ptica, kar bo v veliki meri poenostavilo proces nadaljnjega vzdrževanja.

Določanje starosti

Da bi se izognili goljufanju prodajalca o starosti ptice, je treba samostojno ugotoviti, koliko je stara valovita papiga. Za to obstaja nekaj simptomi:

 1. Vse piščance, ki niso starejše od dveh mesecev, imajo črno mesto na območju kljuna. Ta madež izgine s časom.
 2. Pri posameznikih, ki niso starejši od 3 mesecev, je na glavi prisoten vzorec z "valovitim" vzorcem.
 3. Začetek od 3 mesecev se prvi utrjuje pri posameznikih, zaradi česar se na glavi valovite papige pojavi kapica rumene ali bele barve. Ta postopek spremembe pride do starosti 5 mesecev.
 4. Kokoši iz valovitega papigaPiščančja očesa absolutno črna barva. Po 5 mesecih začne iris oči postati lažji odtenek.
 5. Pike v grlu pri mladih posameznikih imajo polkrožno obliko z nejasnimi obrisi. Posamezniki, ki so čez 6 mesecev prestopili starostno mejo, imajo značilno jasno črno barvo.
 6. Mladi vzorci voska roza odtenek. Takoj ko papiga vrti stara 4 mesece, pri moških je območje nad kljunom postane modro in pri ženskah postane bež. Pri 9 mesecih pri ženskah ta del postane rjav.
 7. Perje na repu vseh mladih budgijev so veliko krajše kot pri odraslih posameznikih.

Treba je opozoriti, da ta merila niso primerna za barvite ptice, katerih celotna barva je vedno bela ali rumena. Pri takih posameznikih so oči vedno črne in kljun je lahka.

Določanje spola valovite papige

Popke lahko ločite po spolu glede na barvo voska. Medtem ko so ptice še vedno mlade, je v obeh spolih voska svetlo-lila. Po 4 mesecih površina nad kljunom samcev dobi modro barvo, medtem ko pri ženskah ta del kljuna postane bež. Toda po puberteti, in to je starost 9 mesecev, pri ženskah vosek začne temnejši do rjave barve.

Nega in vsebina valovitega papiga, izbira doma za valoviti papagaji

Za uspešna vsebina valovitega papiga doma je potrebna ne samo za razpoložljivost kakovostne krme, temveč tudi za pravilno namestitev celice.

Kako izbrati lokacijo celice?

Najboljši kraj, kjer bo kletka nahaja, je lahki del sobe. Na okenski polici ni priporočljivo namestiti kletke, ker je osnova prizadeta valovitim papagajom. Kljub temu je za valovite parakeets bistveno pomembna prisotnost dnevne svetlobe: poleti najmanj 12 ur pozimi od 10 ur. Zato je v hladnih časih leta, ko je svetlobni dan precej kratek, gostitelji dodatno osvetliti kletko. Na domačo najljubšo, ki se je hitro navadila na svojega gospodarja, je treba postaviti kletko na raven človeške rasti.

Izbira celic

Da bi kompetentno izbrali celico, je treba upoštevati naslednja merila:

 1. Kletka za papigoObrazec. Najbolj ugodna oblika celice je pravokotnik. Vrh celice mora biti ravno. V celicah s to obliko ptic je veliko lažje premikati, zlasti ker je veliko lažje obesiti gugalnico in igrače na ravno strop.
 2. Velikost. To merilo je v celoti odvisno od števila populacij in njihove velikosti. Velikost kletke mora biti takšna, da lahko papiga prosto razširi svoja krila in leti iz ene verige na drugo.
 3. Lokacija vejic. Horizontalna smer se šteje za optimalno razporeditev vejic. Na takšnih vejah bo ptice veliko lažje premikati po stenah kletke.
 4. Varnost. Vsi papagaji radi premikajo na dnu kletke. Zato je za lastno varnost nujno, da je dno trdno in ne iz vejic. Če dno ni trdno, lahko valoviti papagaj ujame drogo in jo poškoduje.

Oprema za kletke

hranilnikiPopotnikom se počutijo udobne v svojem stanovanju, zato je potrebno postaviti vsaj dve pergami različnih premerov, pivcev, hranilcev in različnih igrač.
Vse perke morajo biti nameščene tako, da lahko papiga brez letenja prepelje ena proti drugi.

Pijanec morajo biti iz stekla ali porcelana. V takih lubenicah voda ostane sveža veliko dlje. Vsak dan naj pijače opere v vroči vodi. Za čiščenje lahko uporabite soda, ki jo morate temeljito sprati in obrisati posodo s suho krpo.

Minimalno mora biti dva hranilniki. V enem bo na voljo suha hrana, v drugem sadju in zelenjavi.

Še posebej v vročih poletnih dneh se morate kopati v kletki. Voda v bazenu ne sme biti preveč hladna ali vroča. Ko je ptica osvežila v kopeli, jo je treba odstraniti iz kletke.

Če je v kletki samo ena papiga, je treba v zgornjem delu kletke postaviti majhno ogledalo. To pomaga valoviti papagaji ne počutijo osamljene.

Valoviti papiga: skrb, vsebina in obrok

V prehrani teh ptic vključuje veliko število različnih vrst sadja, zelenjave in gnojenja.

Žita Mešanice sestavljajo oves, lan in proso. To zmes je najbolje kupiti v zapečateni embalaži, na površini katere je prozorno področje. To bo pomagalo vizualno oceniti kakovost kupljenega blaga.

Popki vitamina so večinoma pridobljeni iz sadja, zelenjave in različnih jagodičja. Zelo so všeč žvečenje korenje, zelje in kumare. Kot je za sadje, jabolka, pomaranče in breskve so idealni. Jagode, ki so del prehrane valovitega papiga, predstavljajo robide in maline. Vendar pa od jagode papagaji tudi ne bo odnehala.

Ti papagaji postajajo aktivni in sijajni z zdravjem, jih je treba dati kot minerali za hrano top dressing. Organski vrh preliv je lahko kreda ali pesek. Te snovi so napolnjene s kalcijem, kar je potrebno za telo ptic.

Hrana za papigeV prvih dneh po pridobitvi mora biti ptica ločena od drugih ptic, če sploh obstaja.

Sprememba položaja lahko povzroči stresne razmere za ptico. Zato se šteje, da je glavno pravilo skrbi za hišnega ljubljenčka zaščito pred zunanjimi dražilnimi dejavniki. Takšni dejavniki vključujejo glasne zvoke. V nobenem primeru ne more dvigniti glas papige. Ko se pogovarjate z njim, bi morali svoj glas čim bolj nežni. Ni vam treba poskušati vzeti svojega hišnega ljubljenčka s silo. To bo samo poslabšalo stanje, proces prilagajanja pa se bo dolgo podaljšal. Toda, takoj ko je ta pregrada premagana, lahko začnete naučiti vašo ptico pogovor.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com