AmriFla.com

Kako določiti starost valovitega papiga: kaj iskati

Načini poznavanja starosti valovitega papigaVeliko hišnih ljubimcev želi vedeti, kako določiti starost papiga ob nakupu, da ne bi naključno kupili odraslih ptic, ki jih bo težko urejati in naučiti zabavnega pogovora.

Obstaja več načinov, s katerimi lahko preprosto ugotovite starost papige, o čemer bo razloženo spodaj.

Kako vedeti starost valovitega papiga

Izkušeni zoolozi opozarjajo, da je nakup odrasle ptice preobremenjen z dejstvom, da bo težko urejati in možne zdravstvene težave. Ker trgovci z živalmi navadno hranijo živali z najpogostejšo in poceni krmo, papiga, ki je tam živel dostojen del svojega življenja, preprosto ni popolnoma zdravo. Taki posamezniki so običajno težko preiti na nov sistem oskrbe z električno energijo, poleg tega pa niso pripravljeni prilagoditi novim razmeram življenja, na novo okolje, kar vse prinaša veliko težav lastniku. Toda za določitev starosti budgie ni tako težko.

Kljun ptice in perja glave

S kljunom lahko določite starost ptice na eno leto:

  • v starosti od 0 do 1 meseca papagaji imajo na vrhu kljuna zatemnitev;
  • od 1 meseca je papagaj kljun pokrit z majhnimi temnimi peclji.

Nasveti o tem, kako enostavno je poznati starost valovitega papigaNato poglejte vosek (spominja na izliv na dnu ptičjega kljuna): pri mladih je običajno lažja kot pri odraslih (mimogrede, pri ženskah je nežno rožnato, pri moških pa nežno modro). Barva furnirja se nanaša tudi na puberteto: če ženka postane rjava v barvi, potem lahko že vzame piščance.

S starostjo tudi ptičji kljun postane temnejši in gostejši, včasih je opazen videz temnih razvez.

Prva molta teh ptic je približno 2-3 mesece življenja in do te točke perje na glavi ptice spominjajo na rahlo nerazumljiv zamegljen vzorec. Toda po prvi utripi se glava papige postopoma pokrije z novim perjem enobarvne barve in s tem oblikuje nekakšen pokrovček. Če so v trgovini za hišne živali taki posamezniki, katerih glava je že v celoti prekrita s takim perjem, potem zagotovo imajo več kot pol leta.

Bik papiga

Pri starosti od 0 do 3 mesecev se budgie budgije zdijo zelo majhne in kratke. To se zgodi zato, ker rep zelo mladih posameznikov je še vedno zelo kratka. Neprimerni posamezniki so praviloma videti majhni zaradi dejstva, da imajo namesto običajnega repa eno kratko perje. Če je rep repa bolj trdna, potem je že odrasla.

V povprečju je dolžina odraslega budžeta 17 cm - 20 cm Medtem ko je dolžina mladega teleta precej manjša.
Toda izkušeni rejci opozarjajo, da se nikoli ne zanašajte samo na videz in dolgim ​​repom, ker se včasih celo pri odraslih ptic je lahko kratka in redka zaradi bolezni ali stresa.

Oko papiga

Še en zanesljiv način za določitev starosti papiga je pogledati v njegove oči in preveriti, ali so okoli črnega drevesa beli obroči:

  • S kakšnimi znaki lahko ugotovite starost valovitega papigaVsi mladi posamezniki, moški in ženske, imajo absolutno črne oči brez kakršnih koli platišč. Ponavadi ostanejo tako, dokler niso stare 4 mesece;
  • po prvi molti (in se pojavlja skoraj v 4. mesecu), obstaja tudi spolno zorenje ptice in v tem obdobju je se pojavi tanki beli obroč okoli črnega zenice. Postopoma, s starostjo, se bo ta okras razširil in že v starosti bo papiga imelo skoraj bele oči z majhno črno piko v sredini.

Določite starost perja in tace

Še vedno so majhni valoviti papagaji neenakomeren rafalni perje. Ponavadi ostanejo tako zelo hitro in po dveh mesecih življenja začnejo pridobivati ​​bolj ali manj enakomerno perje po celem teletu.

Pozor, prosim! Pogosto v trgovini za hišne ljubljenčke se lahko oseba prodaja papiga s slabim perjem, ki ga upravičuje s svojo "mlado" starostjo. Tukaj morate biti previdni in pozorni na druge starostne znake ptice. Dogaja se, da ne vestni prodajalci dajo jasno znamenje bolnega hišnega ljubljenčka za njegovo "nezrelo" starost.

Za noge papige lahko ugotovite, ali je mlada žival ali odrasla oseba. Običajno pri mladih pticah je koža na tackah gladka in nežna in luske na njej ležijo ravno in gosto drug drugemu. S starostjo se koža začne zoževati.

Prav tako je vredno ogledati stanje kože, zaradi prisotnosti razpok, prask in drugih poškodb. Zelo pogosto ptica ni tako stara, kako nezdrava.

Ko je starost težje opredeliti

Obstajajo tudi nestandardni primeri, ko je starost ptice res težko določiti. Na primer v primerih s papagaji-albino ali Lutinosom. Če je v hišni trgovini pritegnila ta punca, je skorajda nemogoče določiti njegovo starost. Edina stvar, ki ostaja, je razmisliti o kakovosti kože na tacah in perju kot celoto.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com