AmriFla.com

Vse, kar morate vedeti o pogovornih papagaji

Sposobnost papagaja za govorMnogi ljudje sanjajo, da imajo domačega papagaja. Ampak ne vsi, kljub temu pa to razumete, preden začnete pogovarjati (natančneje, spretno posnemajte govor govoreče osebe), mora hišnih živali veliko naučiti. Seveda je vse tukaj odvisno od pasme papiga, starosti, zdravja in fizičnega stanja pernatega prijatelja. Vsi ti dejavniki so zelo pomembni v primeru, da je lastnik ptice postavil svoj cilj, da učijo hišnega ljubljenčka.

Vsak predstavnik primerne pasme ne more sčasoma postati nadarjen znanstveno govoreč papagaj. Če se je lastnik ptice odločil, da porabi vso svojo energijo, kako naučiti papagaja, bi morali najprej ugotoviti, ali je to načelno mogoče. Če želite to narediti, morate natančno vedeti, kateri papagaji govorijo, in tudi morate vedeti, kakšno pasmo govori ptica ne bo mogla storiti.

Govori o papagaji pasme

Obstajajo različne pasme papagaji, od majhnih valovitih papagaja do velikih, trdnih kockatojev z velikim grebenom. Vse pasme ptic so popolnoma drugačne. Različne pasme se med seboj razlikujejo:

 • zunanjost;
 • posebnosti vedenja;
 • temperament;
 • raven intelektualnega razvoja;
 • okuse in želje.

Vsi papagaji imajo tudi različne učne sposobnosti. Nekdo se hitro začne pogovarjati in nekdo ne more reči poveljniku v svojem življenju na človeški način. Vse ptice se obnašajo drugače, drugače razmišljajo in seveda občutijo človeški govor drugače. Torej bodo tiste ptice, ki imajo manj razvite sluh in dojemanje človeškega govora, druge so enake, počasi obvladale človeški govor. In nasprotno, vse pasme, ki imajo odlično sluh, bodo takoj posnemali človeški govor in kmalu naučiti se ne govoriti slabše od mojstra.

Najboljši način učenja je reči:

Grega govori papigaMed tistimi pticami, ki dobro obvladajo imitacijo človeškega govora, obstajajo tudi različni posamezniki. Nekdo se uči hitreje govoriti, nekdo je počasnejši.

Poleg tega niso vse ptice enake ravni razumevanja človeškega govora. Nekateri papagaji pravkar simulira niz zvokov, odhajajo iz usta lastnika in nekatere ptice lahko asimilirajo pomen posameznih besednih zvez (na primer ukazov in klicev). Takšen čeden lahko že postane težka ptica, ponavlja besede lastnika, temveč nekakšnega sogovornika. Tako so vse ptice absolutne drugačni na intelektualni ravni, in tudi v njihovi sposobnosti, da ustrezno zaznavajo in reproducirajo človeški govor.

Najlažji spoznajte umetnost imitacije človeškega govora takšne pasme domačih papagotov, kot so:

 • vse znane valovite papige;
 • znani papagaji koktajlov, ki imajo zaradi prepoznavnega čepa na kroni svetlo prepoznaven videz;
 • modrozeleni amazon;
 • obkrožena indijska papiga.
Ptice teh vrst takoj odzove na klic lastnika, da bi obvladali človeški govor. Če hišne nenehno ukvarja že od zgodnjega otroštva, je kmalu spozna precej znosno in prepoznaven reprodukcijo človeškega govora in besedišča pernate študentsko starosti bo samo rasla. Predstavniki teh pasem imajo večjo sposobnost za učenje in zabavo do ljubljenega izvirnik njej. To je razlog, zakaj so predstavniki teh pasem najbolj priljubljena v trgovinah s hišnimi živalmi in mokrih trgih. Pridobiti trgovino za male živali, posebnost priporočeno. On mora imeti vse potrebne dokumenti in potrdilo o veterinarskem pregledu.

Papagaji s čopičemNakup parakeetov na ptičjih roarjih iz rok nezahtevnih, potem nihče ne more zagotoviti odsotnosti hudih bolezni v ptici. Nakup hišnih ptic na trgu perutnine iz zasebnih lastnikov je lahko nevarno, saj lahko papagaji, ki ne opravijo inšpekcijski veterinar izvesti resne nalezljive bolezni. V vsakem primeru Po nakupu nove hišne ptice morate pokazati zdravniku. Poleg standardnega zdravniškega pregleda bo veterinar zagotovo lahko priporočil učinkovito metodo poučevanja imitacije človeškega govora ptic.

Talking Parrot: Kako govoriti z inteligentno ptico

Da bi papiga naučila govoriti čim hitreje, je treba upoštevati naslednje:

 • potrebno je začeti usposabljanje čim prej. Čim krajša je starost ptice, boljše bo učenje, spomin in sprejemljivost, pa tudi sluh. Skozi leta se spominjanje in zaslišanje ptic poslabšuje, zato je skorajda nemogoče učiti odrasle ptice, kako govoriti. Če se mladoletnika ne ukvarjate že v zgodnjih letih, se bo navadil, da bo komuniciral z neprijetnimi ostrimi zvoki, kar pa ni verjetno, da bi lastniku ptice zelo veseli.
 • Govoriti s hišnim ljubljencem bi moral biti miren, prijazen. Morate glasno in jasno izgovoriti besede.
 • Menijo, da je zaradi sluha funkcije papige najbolj zaznavajo zvok "P" in sikanje, tako dobro, če je ptica zvenečih imen, kot so Arkadi, Grisha, Gosha. Ženski lahko navedemo na primer, hruške, Arischa ali Irisha.
 • Strokovnjaki trdijo, da so najbolj dovzetni za človeški govor moški, zato je željo, da bi govoril ptica bolje, najprej pridobiti moške papagaja.
 • Večkrat morate ponoviti isto besedo za papiga. Točno tako kot pernati hišni ljubljenec se mora spomniti te besede in jo reproducirati.
 • Da bi papiga naučil kopirati ne samo govor gostitelja, ampak tudi govor drugih ljudi, lahko periodično vključuje različne zvočne posnetke. Mnogi papagaji, ljubitelji glasbe, se naučijo peti pesmi in reproducirajo svoje ljubitelje pernate glasbe z pravo intonacijo.
 • Papagaji ne zaznavajo hitrega govora. Govor je nujno počasen, sicer se ptica preprosto ne bo naučila novih besed.
 • Glavna stvar - med usposabljanjem ptic - sistem. Ptič je treba vsak dan obravnavati vsak dan, po možnosti ob istem času. Pozor: pred začetkom treninga je treba zagotoviti, da je hišni ljubljenec poln, zadovoljen, zdrav, v dobrih žganih pijačah. Če ptica kaže izrazito anksioznost ali izgleda bolna, zviti, je treba usposabljanje preložiti.
 • Takoj ko ptica izgubi zanimanje za pogovor, je treba pogovor prekiniti in hišni ljubimec počivati.

Talking Ptice: značilnosti učenja

Sposobnost poučiti papagajaDa bi papiga naučil govoriti, je zaželeno, da je bil v kletki sam. Če sta dve ptici ali več (še posebej ponavljajoči se parakeets), bodo v celoti koncentrirani drug na drugega, in nič ne bo prišlo iz usposabljanja. Ko je ptica v kletki sami, doživi pomanjkanje komunikacije in z veliko pripravljenostjo stopiti v stik z lastnikom.

Vse, kar poskuša papiga, se takoj spomni do konca svojega življenja. Hkrati pa ni znano, kdaj bo inteligentna ptica izdala tisto, kar se je glasno slišalo: to se lahko zgodi čez dan in v nekaj mesecih. Zato nikoli ni smiselno izgovoriti besed, kadar papiga ne želi, da bi lastnik slišal od ptice v prihodnosti.

Najboljši papagaji zaznavajo ljubeče besede - pritožbe. Na primer: "Gosh dobro", "Arkasha pameten", "Kesha baby". V nobenem primeru ne morete poklicati papiga "norca" ali drugih podobnih besed, ker ptica takoj uči te epitete in jih uporabi v povezavi z gostitelji in gosti.

Lepo ravnanje s papagajiZa uspešno poučevanje papagaja za pogovor mora lastnik čudežne ptice zagotovo pokazati potrpljenje, vztrajnost in pozornost do svojega pernatega hišnega ljubljenčka. Če je papagaja z ljubeznijo in naklonjenostjo, pogovarjati z njim, v mirnem, prijaznem tonu, bo trening kmalu obrodila sadove, in čudovita ptica vsak dan bo prosim lastnike z novimi besedami in morda celo fraze. Seveda, vse je odvisno od posamezne ptice, tako da v vsakem primeru, ne hitite stvari rit zagotovo govoriti.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com