AmriFla.com

Ribolov v Vologdanski regiji: najboljša mesta za ribolov

Catching ščukaRibolov na območju Vologda je precej pogosta in zanimiva dejavnost. Za to področje so značilne tople zime in vroča poletja, zaradi česar je idealna za ribolov. Pogosto se ribiči pohvali velike periče in pike

, Ni težko jih ujeti na tem mestu. Območje Vologda se ponaša z velikim številom rek in jezer, ki so skoraj pakirane z ribami.

Jezera in reke Vologde

Vologda regija znana po velikosti jezera, kot tudi zaradi pomanjkanja vetra, tako da je ribolov postane bolj udobno, in zato produktivno. Največja in najbolj obiskana jezera so: Vozhe, Ezero in Kubenskoe. Običajno so ujete plenilskih rib, kot ostriž, ščuka in smuč. Veliko tudi v živo in mirne prebivalcev, na primer, rdečeoke, krapa, žalostna, Rudd, ampak ribiči raje Iščeprkati za plenilce. Najbolj priljubljena jezera v Vologdanski regiji:

 • Pike na ročiciVozhe. Vozhe je malo posebna voda, saj ima veliko površino (400 km2), hkrati pa majhno globino (od 2 do 5 m). Najbolj pogosta riba v tem jezeru je mrtev, ki v Vezhu ne bo težko ujeti. Priljubljeni kraji beljenja so usta majhnih tokov. Če želite uloviti to ribe, morate imeti ribiško palico, plavajočo se in plašč z majhnim kavljem. Najboljši čas leta za ulov nalepke je poletje.

 • Ezhezer. Jezero Ezero je znano po zimskem ribolovu. Nahaja se v središču gozda, zahvaljujoč temu, da na njem ni vetra. Nočni ribiči so praviloma v prijetnih lesenih hišah, ki so bile zgrajene ob rezervoarju, zlasti za ljubitelje ribolova. Kot ulov, roach, ostrige in ruff pogosto opravljajo. Pozimi se lahko ujamejo na kateri koli točki rezervoarja, saj bo stabilna hladna zima zagotovila zanesljiv in debel led okoli oboda jezera. Za ulov v topli sezoni ob obali je bil ustvarjen pristan, kjer se ribiški navijači ukvarjajo s predenjem in pridnenim ribolovom.
 • Kubenski. To jezero je morda edinstveno v Vologdanski regiji. Njegova edinstvenost leži v dejstvu, da je poleti ogromna, pozimi pa se zmanjša za približno 2-3 krat. Globoke poleti in pozimi se zelo razlikujeta: poleti je plitva (2 m), pozimi pa je zelo globoka (13 m). V Kubenskem jezeru je voda zelo čista, saj se je pojavila zaradi taljenja ledenika. Če je srečen, ribič lahko ujame Kuban Nelmo, ki ga ni mogoče najti nikjer drugje na svetu, razen Kubenskega jezera. Na drugi način se imenuje "Kubanska zlata ribica". Le nekaj ljudi se lahko pohvali z njenim ujetjem.

Reke v Vologdanski regiji so velike. Vso ozemlje odsekajo s svojimi vodami in hranijo velike rezervoarje. V vseh rekah v regiji živijo ribe, predvsem pa v velikih rekah. Najbolj obiskane reke so:

 • Ribolov na jezerih VologdeSukhona. Reka Sukhona se lahko pohvali s svojimi čudovitimi pokrajinami. Posebna vrsta daje desnemu bregu, ki je sestavljen iz velikega števila plasti bučke. Med vsemi rekami regije Sukhona je največja. Število mirne ribe so veliko večje, namesto plenilca. Najbolj pogosta vrsta, ki živi v reki, je ideja. Največkrat ribiči uspevajo ujeti majhne posameznike, ki tehtajo do 0,5 kg. Ribe, ki so večje v reki, niso manjše od majhne, ​​vendar jih je težje ujeti.
 • Mologa. Mologa je veliko pritok Volge. Idealen čas za ribolov je pomlad, saj v tem času ribe, ki naseljujejo reko, plavajo nazaj v Volgo. Reka se ponaša z vrsto ribjih vrst. To dokazujejo zapisi ribičev o zajemanju ščuka, zanderja, yazya ali laporja. Včasih lahko spoznate lipan, vendar je njegova številka v Mologi veliko manjša od drugih vrst.
 • Uhtomka. Kljub temu, da je ta reka zelo majhna (le 20 km), v njem je dovolj rib. Ribiči običajno dobijo rož, maline ali kraški krap. Reka se začne v gozdu in teče v Severno Dvino. Ker je celotna reka v gozdu, je okolju prijazna.Rezervoarji v regiji

Ne pozabite na rezervoarje Vologde. Največ rib se jih obravnava Sheksna in Rybinsk:

 • Ribolov na jezerihSheksna rezervoar. Ta rezervoar je na reki Sheksna. Rezervoar jezov je nastal pred približno 50 leti. V njej je dovolj rib, v živo so. Lokalni ribiči raje lovijo z obale, vendar ribolov z ladjo ni nič manj priljubljen. Blizu obale je tudi postaja z valjarnim čolnom, zato vam ni treba prinesti čolna.
 • Rybinsk rezervoar. Ta rezervoar velja za enega najboljših ribjih krajev v Rusiji. Poleti se ulovijo, kot pravilo, ščepec, pozimi - ščuka. V rezervoarju v velikem številu živijo skoraj vse vrste rib (ki živijo v Ruski federaciji). Najbolje je, da ujamete veliko ribe, ker v tem trenutku gre na dno in je lažje ujeti. Pogosto so primerki, ki tehtajo deset kilogramov ali več.

Kakšno orodje naj nosim?

Zaradi posebnosti rezervoarjev na območju Vologda je treba z umom pristopiti k izbiri orodja in opreme za ribolov:

 1. Ribolov na območju VologdaPri ribolovu v mokriščih je bolje uporabiti krmilno palico in ne plavajočo paličo. Zagotovil bo bolj oddaljeno vlivanje vabe in zmanjšal tveganje za trnke.
 2. Če ribič ujame na predilnici, potem je potrebno roko "nezatselekami" - posebne šobe, ki znatno zmanjšajo tveganje trnkov.
 3. Zaradi hitrega pretoka v rekah je plovec bolje vzeti malo težje kot za ribolov na drugih vodnih telesih.

Ribolov v Vologdah je zelo zanimiv in produktiven, glavna stvar je, da se odločimo za rezervoar in orodje z umom.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com