AmriFla.com

Značilnosti ribolova v Republiki Mari El

Značilnosti ribolova v Mari ElMari El republika privablja ribiče iz vse Rusije. To je posledica obilja vodnih teles. Reka Volga teče vzdolž njenega ozemlja. Regija deli na dva dela. Približno 170 drugih rek teče vzdolž ozemlja Mari El. Število jezer v regiji ni mogoče šteti, saj njihovo število nenehno narašča. Zato je ribolov v Mari El tako zanimiv in produktiven.

Ribolov na rekah

Veliko rek teče na ozemlju republike. Seveda niso vsi zanimivi za ribiče. Ljubitelji ribolova pogosteje pošiljamo v naslednje reke:

  • Volga.
  • Podružnica.
  • Ned.
  • Vetluga.
  • Biti bolan.

Vse te reke, z izjemo Ileti, imajo v zimskem času stabilen ledeni pokrov, zato so primerni za poletni in zimski ribolov. Največji interes ribičev povzročajo Vetluga in Volga. To je zato, ker je v njih mogoče ujeti največje osebke. Znano je, da na teh obrežjih obstaja veliko primernih pristopov k obali. Tam lahko ribarite z različnimi orodji.

Ljubitelji reke so najpogosteje poslani v Kielmar in Volga regijah. Tam so bili ujeti največji primerki. V rekah živijo naslednje vrste:

  • krap;
  • bream;
  • ostriž;
  • perutnina;
  • ščuka.

Nekateri ribiči radi na območju Cheboksaryjevega rezervoarja, ki se nahaja v bližini Kozmodemyansk. Pogosto prihajajo velika podjetja, da se dobro zabavajo. Tam ne morete le ribe, temveč se sprostite tudi na plaži. V tej regiji republike je zelo lepa narava. Voda v reki je zelo čista, zato je veliko različnih rib. Bolje ga je ujeti zgodaj zjutraj. V tem času lahko opazite dobro grizenje.

Znana jezera Mari El

Kako se pripraviti na ribolovV južnem delu republike se med ribiči nahaja znamenito jezero Yalchik. Nanaša se na kraške rezervoarje. Skupna površina jezera presega 160 hektarjev. Na bregovih se razprostira zelo lep iglav gozd, tako da ne morete le ribe, ampak tudi počivati ​​s celotno družino. Jezero je znano med prebivalci regije zaradi čiste in tople vode. Na njegovih obalah so sanatoriji in rekreacijski centri. Veliko ribičev prihaja nekaj dni.

Znano je, da so v jezeru našel Yalchik naslednje vrste rib: ščuka, ostriž, rdečeoka, orade in koreselj. Ribiči pogosteje kot ne uporabljajo konvencionalne plavajoče palice, medtem ko lovijo mirne ribe. Ljubitelji plenilcev uporabljajo spinninge. Dober lepilo je na voljo pri uporabi vabe. Najpogosteje ribiči naredijo mešanico parjenega zrnja in črvov. Olja, kosi testa in deževniki veljajo za dobre vabe.

V bližini jezera Yoshkar-Ola Lake Palenoye se nahaja. Nahaja se le 45 kilometrov od mesta. Voda je zelo čista in topla. Jezero je priljubljeno med ljubitelji poletnega ribolova. Najpogosteje tam najdete kredo, prepelico, roach in kocke. Nekateri srečni ljudje uspevajo ujeti ščuka in ostrige.
Rezervoarji na območju Mari ElSea Eye Lake privablja ribiče iz vse države. Nahaja se v regiji Volga. Znano je, da je nastalo pred več kot dvajset tisoč leti. Jezero je privlačno ne le za ribiče, ampak tudi za potapljače. Ta kraj je edini rezervoar na območju, katerega globina presega 40 metrov. V letu 2014 so potapljači izvedli pregled jezera. Ugotovili so, da je največja globina 39 metrov.

Ribiči pravijo, da je v jezeru veliko rib. Živi krap, len, ostriž, roach, mračna, ščuka in loja. Ljubitelji Pike pogosto uporabljajo nalepko kot vabo. Te vrste ujamejo to vrsto z bučko, prežvečeno s testom iz notranjosti. Ljubitelji miroljubnih rib uporabljajo čreve in koščke testa kot vabo.

50 km od Yoshkar-Ola se nahaja jezero Bolshoi Martyn. Šteje se za spomenik narave, zato lovec pozorno spremlja obnašanje ribičev. Dovoljen je samo amaterski ribolov. Glavna težava je, da so banke pokrite z burno vegetacijo, zato lahko ribarite s čolna ali splava. Pogosteje kot ne, ščuka je ulov ribičev. Dobro se ugrizi v tem ribniku. Nekateri ljubimci gredo domov z ulovom lenga ali ostrige.

Mesta za plačani ribolov

Kako izbrati kraj za ribolovMnoge ljubitelje ribolova so poslane v bazo "Topla reka". Nahaja se v bližini sotočja reke Vetluga in Volge. Poleti večina ribičev uporablja predenje, vendar so navdušeni nad vozili. Inštruktorji so pripravljeni poučevati opletenost ribolova vsem prihajajočim. Ribiči lahko poleti ujamejo som, asp, šunke, smuči ali ščuka. V januarju se odpre sezona lovskih plenilcev. V tem mesecu lahko ujamete zelo velike ščuke in ostrige.

Stroški ribolova v rekreacijskem centru so nizki. Za 12 ur ribolova je potrebno plačati 1000 rubljev. Če je teža ulova večja od 5 kilogramov, potem moramo plačati dodatno. Kilogram vseh rib je vreden 150 rubljev. Po potrebi si lahko izposodite ribiško palico. Za 3 ure morate plačati 100 rubljev. Najem ledene sekiro ali ribiški stolček stane 150 rubljev. Nekateri ribiči pridejo nekaj dni. Življenjski stroški so 2 tisoč na dan.

Ribolov v rezervoarjih Mari ElKmetovanje postrvi velja za najbolj priljubljeno ribiško mesto za prebivalce Yoshkar-Ola. Nahaja se 25 kilometrov od mesta, v bližini vasi Krasnooktyabrsky. V rekreacijskem centru ne morete le ribe, temveč tudi preživeti čas s svojo družino. Poleti lahko ribarite od 8 do 20 ur, pozimi od 8 do 17 ur. V rezervoarjih živijo naslednje vrste rib: postrv, smuči, krapa, ščuka in ostrige.

Cena turneje je 200 rubljev. Vendar pa morate plačati depozit v višini 2 tisoč rubljev. Vrne se, če ribič ne ujame ene ribe. Vsaka ulovljena riba se plača v skladu s cenikom. Kilogram postrvi je ocenjen na 550 rubljev, kilogram krapa na 250 rubljev. Vendar pa obstajajo pravila za ulov trofeja primerkov. Če ribič ujame ribe, ki tehtajo več kot 5 kilogramov, mora nujno poklicati skrbnika. Ne odstranite ribe iz vode ali odstranite kaveljca.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com