AmriFla.com

Skupna perutnina: opis iz fotografije, v kateri živi

Pika pticeTa majhen elegantni ptič je bil poimenovan po tankem glasu. Zvoki, ki jih objavlja pika, so zelo podobni squeakom. Spada v skupino passerines, družina pikykhovs. Njene dimenzije so tako majhne, ​​da je včasih težko opaziti ptico. Sprva se giblje spiralno navzgor in navzdol po drevesu, kjer dneve konca išče hrošče, pajke in ličinke žuželk.

Velikost telesa miniaturne ptice je le dvanajst centimetrov, njegova teža komaj dosega enajst gramov.

Raje vodi vsakodnevno življenje. Ponoči, pikasi praviloma prenočijo s svojo čredo in dnevno poiščejo hrano v svojem drevesu. Ti otroci živijo približno sedem let, dvakrat letno, pri čemer se jajca polagajo v količini petih ali šestih kosov.

Perutnina pika

Pikas oblikujejo družino pikchukhov, ki vključuje še pet vrst ptic.

Posebnosti ščuka

 • Kako se pika hraniMajhna velikost, ki je dvanajst centimetrov in tehta približno deset gramov.
 • Siva barva ptice služi kot preobleka, ščiti jo pred sovražniki.
 • Kljun je zakrivljen, polmesec. S svojo pomočjo pika obdeluje vsako luknjo na površini drevesa.
 • Ptica je zelo žična in hitra, stalno se giblje.
 • Stegno je sivo bele barve, rdečelica pa je vidna v bližini repa.
 • Perje na repju so trd in dolge. S svojo pomočjo ptica dobro drži na drevesnem prtljažniku.

Habitat

Na evropskem ozemlju lahko spoznate dve vrsti iz družine pikas. To je pika skupne in kratke ušesa. Navznoter jih je težko razlikovati, tudi pri natančnem pregledu. Toda te ptice imajo drugačno petje, po katerih se te vrste delijo.

Na Himalaji obstajajo tri sorte hrane, od katerih je Hodgsonova ščuka že dolgo izolirana kot ločena vrsta. Zunaj se te ptice razlikujejo po nekaterih značilnostih. Tako je nepalska pika zelo lahka in rjava pika ima temno barvo grla in iste strani. Himalajska vrsta je bolj pestra. Ni značilna barva, značilna za vse vrste.

Ameriške in evropske ptice so enake.

Ta ptica raje urejeni način življenja. Občasno pikas šeta v pakete na terenu in se poskuša ne premakniti veliko na velike razdalje. V Rusiji jih lahko najdemo povsod, kjer rastejo drevesa. Niso prisotni samo v stopinjah in na Far Farju.

Redna pika - najpogostejša vrsta iz družine hrane. Živi v vseh gozdovih zmernega podnebja s severa Irske in konča z Japonsko. Te ptice niso selitvene. Le tisti, ki živijo na severu, lahko jeseni letijo v južnejše regije. In tudi pikas, ki živijo v gorskih gozdovih pozimi, se lahko spustijo.

Kaj se hrani

Običajna prehrana teh ptic sestoji iz:

 • lubje;
 • pajki;
 • ličinke;
 • jajca žuželk in mladičev;
 • semena rastlin.

Reprodukcija pikaRazpon skupnega pika že govori o svojih gastronomskih naklonitvah. V gozdu na drevesih ptica išče dneve z ostrim kljunom žuželk iz drevesnega lubja. Najpogosteje ga vidimo na pobočjih reka in jezer. In tudi v zapuščenih vrtovih in iglavastih gozdovih.

Zelo je zanimivo, da si iztisnete krmo. S pomočjo močnega repa leži na celem telesu in izvrže žuželke iz razpok. Za razliko od žolna, ki čaka žrtev, da pride ven, pika naredi veliko bolj učinkovito in hitreje.

Najbolj priljubljena hrana teh ptic so lubje hroščev. Za to se lahko pikas varno imenujemo zdravilci gozda. Od pomladi in konca jeseni te trpežne ptice uničijo veliko lesnih škodljivcev.

Iskanje ptice, bogate z žuželkami, se bo ptica spet vrnila k njej in jo pregledala od spodaj navzgor na vrh.
V zimskih mesecih, ko ni mogoče dobiti žuželk, ptice jedo sadje iglavcev ali različnih semen.

Ta ptica leti malo in na kratkih razdaljah, raje preživeti cel dan na drevesu, ki ti je všeč. Kljub dejstvu, da ptice raje prenočijo v pakiranjih, so pikas še vedno sami. Le s pojavom hladnega vremena so te ptice vidne v skupini. Kaj je vredno omeniti, so pogosto privezane v šole v zakloniščih in tesno skupaj z njimi, bežijo pred zmrzali.

Običajni pikha ima radi označiti svoje ozemlje in jo varno zaščititi pred drugimi pticami. Presenetljivo je, da se ne boji človeka in se na splošno razlikuje od neustreznosti do vseh živali in ptic.

Pozimi pika vstopi v stanje lenobe, vendar z začetkom pomladi postane spet izredno aktivna. Če vidimo hrano na poti ali cesti, jo razbije drevo in jo zgrabi, nato pa se vedno vrne v veje.

Zelo pogosto si lahko ogledate raztrgan in rahlo poškodovan rep tega miniaturnega ptiča. Dejstvo je, da zaradi stalne uporabe in rep, kot je znano, služi kot podpora za to, se perje zlomi in pade. Zato je perutnina zelo pogosto rep repa.

Reprodukcija

Kako je gnezdo gnezdoV času parjenja, ki se začne v marcu, moški postanejo zelo agresivni in pugnacious. Bore te škripljive ptice se lahko določi s križem, ki ga dvigajo borci.

Že v aprilu gradijo gnezda v votlini izbranega drevesa približno štirideset centimetrov in do trideset globokih. Omeniti velja, da so gnezdi včasih zelo nizki od tal.

Da bi zgradili gnezdo, Ptica traja do dva tedna časa. Vse naloge za gradnjo stanovanja za prihodnje piščance so ženske. Gradbeni material, kot se pogosto zgodi pri pticah, so vejice, mahovina, lišajevci, pajčevi in ​​lastna puhica. Trda pika ne krepi na dnu votline, temveč na steni. Tako gnezdo ne laže, ampak visi v votlini.

Že konec aprila lahko vidite jajca prve jajčne kocke. Samci so tiho za to obdobje. Jajca se običajno dobi do osem kosov. Običajno število je pet ali šest. Njihova barva je bela z rdečimi majhnimi pikami.

Včasih se začne zidava in kasneje v juniju. Odvisno je od vremenskih razmer na območju, kjer živijo ptice. Jajca so zelo majhna in skoraj brez akutnega konca.

Piščanci se pojavijo 15. In z velikim polaganjem je lahko več nejasnih jajc. V prvih urah življenja lahko gnezdijo piščanci v gnezdo. Moški in ženske, ki poskušajo hraniti svoje potomce, nenehno letijo s hrano.

Takoj, ko piščanci rastejo malo, se že poskušajo razširiti po drevesu, medtem ko se trdno držijo lubja. Ko se starši približajo, piščanci začnejo kričati in odpirati usta.

Ponavadi imajo dve obroki na leto. Ampak kot je bilo že rečeno vse bo odvisno od podnebja, v katerem živijo. Mlade piščance se ponavadi nastanijo v bližini svojih staršev. Začnejo s prvim letom življenja, piščanci v celoti izlijejo. To se zgodi konec poletja in traja do sredine septembra. Najprej se zamenja peresno pero in veliko je pozneje. In novo pero je ponavadi svetlejše od prejšnjega.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com