AmriFla.com

Ribolov - kakšne vrste dragocenih posameznikov obstajajo

Sorte komercialnih ribSkoraj vsi rezervoarji na planetu naseljujejo različne ribe. Obstaja več kot dvajset tisoč sort. Lahko živijo v morski slani vodi in v sveži vodi. Večina jih je tako imenovane komercialne ribe. Od komercialnih vrst posameznikov pridobijo proizvodi, ki so dragoceni za ljudi: hrana, zdravila, hrana za hišne ljubljenčke, gnojila na terenu in druge izdelke, ki so potrebni v industriji. Obstajajo tri glavne kategorije komercialnih rib:

 • sladka voda;
 • prehodi;
 • morje.

Sladkovodne ribe

Sladkovodni predstavniki ribiške industrije so ribe, ki živijo v sladkih vodah, to je v ribnikih, rekah in jezerih. Posebej dragoceni predstavniki so vrste krapa, ostriž in som. Njihov delež v svetovnem ulovu je približno enajst odstotkov. Nekatere največje sladkovodne vrste so:

 • reka je kitajski psefurus, ki segajo v dolžino sedmih metrov in tehta do 1000 kilogramov.
 • Amur kaluga, ki se nanaša na jesetraste vrste. Dolžina lahko doseže malo manj kot kitajski psef, to je približno šest in pol kilogramov.
 • Evropski som, ki raste na 5 metrov in drugi.

Treba je opozoriti, da se nekateri sladkovodni prebivalci rezervoarjev umetno prehranjujejo. Takšna vzreja je podvržena postrvi, sazanu, krapu, telopiji, krapu in drugim.

Prehodni in polprepustni predstavniki komercialnih rib

Vrednost komercialnih ribTekoče ribe so skupina rib, ki vodijo nomadsko življenje in lahko potujejo zelo velike razdalje. To pomeni, da rastejo in hranijo v morski vodi, in za reprodukcijo plujejo v rečno vodo. Lahko prečkajo razdalje do več tisoč kilometrov.

Poleti tranzitne ribe so tudi posamezniki, ki prečkajo morja do rek, a ne odhajajo daleč od nje.

Ribe so zelo dragocene. Tudi ti posamezniki imajo poseben okus, ker v telesu kopičijo veliko maščob. Takšna rezerva je potrebna, da lahko zlahka dosežejo drstišča, ki včasih plujejo dolgo časa. Običajno se nanaša na prehitevajoče ribe:

 • večina jesetrov;
 • sorte lososa;
 • različne vrste sleda.

Iz polprehodnih sort rib je običajno razlikovati nekatere vrste krapov in krapov. To je ščuka, vobla, rudd itd.
Posebno dragoceni od komercialnih prehodnih in pol migracijskih rib so predstavniki družine lososa in jesetra. Jetra je cenjena ne le za njihovo okusno maščobo, temveč tudi za črni kaviar. Ta pasma je znana že dolgo časa in je vedno veljal za hrano plemičev. Za preprosto osebo je bilo skoraj nemogoče.

Od lososa lahko ločite losose, roza lososa, ketu in bele ribe svojih predstavnikov. Imajo odlične okusne lastnosti mesnih izdelkov, kar je precej maščob. Prav tako so zelo cenjeni za rdeči kaviar. Na drstišča svoje predstavnike gredo skozi ogromne poti, ki se spuščajo iz morskega dneva v reke. Zato se v tem obdobju običajno ujamejo predvsem na vhodu v reke, na poti do plemenskih površin.

Morski predstavniki dragocenih komercialnih rib

Komercialne morske ribe so največja skupina. Vključuje več kot 80% njihovih predstavnikov. Najbolj dragoceni med njimi živijo v severnem morju. Med njimi so sled, iverica, trska, morski bas, pa tudi žive vrste, šura, sardoni in drugi. Od teh predstavnikov se razlikuje tudi več skupin:

 • pelagične vrste - ki živijo v zgornjih plasteh vode;
 • dno, ki drži blizu morskega dna.

Komercialne ribeTipična pelagična vrsta reprezentativna - ta sled. Ima modro-vijolično hrbet, srebrni trebuh in stran. Njena hrana je sestavljena predvsem iz planktona. Najpogostejši sled je Atlantski in pacifiški sled. Zunaj so zelo podobni, čeprav so biološko popolnoma dve različni vrsti.

Druga pomembna vrsta morske dragocene komercialne ribe so vrste trsk, katerih glavni predstavnik je trska. Cod je plenilec, ki pripada spodnjemu tipu. Leži na dnu rezervoarjev. Kot sled, je Atlantik in Pacifik, ki je zelo podoben po videzu, vendar ima povsem drugačen način življenja. Obrezovanje mesa ni preveč maščob. Vsebnost maščobe v njej je le 1%. Posebej cenjena je jetra trske, v kateri se nabira vsa preostala maščoba. Vsebuje veliko količino vitamina A, kar je potrebno za človeško telo.

Nič manj dragocene komercialne ribe so plavajoče sorte morskega življenja. Njihov videz je precej nenavaden: ravna ploščata trupa in dve sosednji očesi. Priznane so tudi morske verige in številne druge komercialne vrste podvodnega sveta.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com