AmriFla.com

Morsko os je najbolj strupena meduza na svetu

Habitat morske oseMorsko os je prišla iz strelišča Kubomeduz. Ta žival se šteje kot redka in najbolj nevarna meduza na svetu za človeka. V vodnih prostorih oceanov in morij obstaja veliko različnih vrst meduz. Ampak, po pravici je najbolj strupena morja osa.

Meduza je dobila ime, ker ga je zarezala kot navadna os, le strup morske zveri je veliko močnejši. Če pride v živi organizem, potem skoraj ni možnosti za odrešitev. Če potapljač nehote naleti na paket morskih meduz, ne more iti na kopno.

Kdo je morska osa?

V prostoru oceana se srečate z velikim številom najnevarnejših in najrazličnejših živali, ki do konca niso bile preučene. Eden od njih je morsko os. Spada v razred kubomeduza. Posebnost tega plenilca je, da je skoraj nemogoče videti. Morska meduza se ne prilegajo neopaženim in ujamejo bitje, ki je v njej padlo. V ljudeh te zveri so jo imenovali "nevidna smrt".

Tisti, ki so videli morsko meduzo, niso govorili o tej bitji kot pošasti. V primerjavi s svojimi brati so te meduzine sorazmerno majhne. V svoji obliki so podobni kocki. V povprečju, premer telesa ne presega 5 centimetrov. Obstajajo posamezniki, katerega kupola doseže 25 centimetrov. Toda tak primer lahko najdemo izredno redko.

Narobe najbolj strupenih meduz na svetu so njene lovke. Povprečna dolžina pope je eno in pol metra. Največje število lahko doseže 60 kosov. Če morja osa zavije svojo žrtev okrog vseh svojih udov, se smrtnemu izidu ne more izogniti. S pomočjo posebnih žlez, se v vsakem kraku proizvaja zelo močan strup. Na morski osi strup je večkrat močnejši od kake.

Kje lahko najdem morsko oljoDruga značilnost tega morskega bitja, ki ga vsi znanstveniki sveta še ne morejo rešiti, je, zakaj najbolj strupena meduza potrebujejo oči, če nima možganov. Ali lahko vidi?

Z rezultati raziskav je znano, da na tem morju živali res imajo oči. Obstaja jih kar štiriindvajset. Vizualni organi so razdeljeni v 4 skupine. Vsaka skupina ima 6 oči.

Habitat morske osi meduze

Večina ljudi verjame, da lahko meduz v celoti uživajo vsa vodna telesa. Toda ta izjava je napačna. Edini habitat za morsko os je Avstralija. Morski prebivalci raje odločajo za svoje severne obale, v vodah, katerih razmeroma majhna globina in številne korale.

Življenje najbolj strupenih meduz

Ni skrivnost, da je najbolj nevarna meduza na svetu je zelo aktiven in agresiven lovec. Morski lov na oso v nepomični obliki. Žrtev je samo, da se dotakne njenih nevidnih udov, takoj ko močan tok strupa prodre v plen. Treba je omeniti, da meduze večkrat napadajo svoj plen. Tako žrtev umre veliko hitreje. Strup tega plenilca se šteje za zelo močan. To vpliva na živčni sistem in vpliva na srce in kožo.

Kakšna je nevarnost strup morske miši?V svoji prehrani so majhne ribe in raki. S stiskanjem plesa se medaljica potegne v svoj stožec s pomočjo lovcev, kjer žrtev mirno prebavi.

Glavno mesto za pridelavo hrane je na obalnih območjih. V prostem času plenilci ostanejo stran od obale. Pogosto se zgodi, da zaradi močne nevihte te živali vrgajo na obalo, kjer je velika množica ljudi.

Reprodukcija

Reprodukcija se pojavi v morski osi, kot pri vseh predstavnikih te družine. Najprej so postavljena jajca, iz katerih se pojavijo majhne ličinke. Takoj po videzu se držijo dna in tvorijo en sam polip. Reprodukcija polipov se opravi s potapljanjem.
Po tem, ko je majhna meduzina odšla iz polipa, je pripravljena na samostojno življenje in takoj išče hrano. Ker se morsko bitje, ki se je pojavilo na svetu, je zapustilo polip, se umira in nenadoma umre.

Je oseba, ki jo napada na morsko osjo?

Strupena meduza predstavlja ogromno nevarnost za človeštvo. Kljub temu glavni predmet za lov, ona uporablja le tisto, kar se lahko jedo. Oseba ni navedena na seznamu jedi z morsko vedro. Ko se sreča z osebo, se meduz odpira. Oseba prikrije samo osebo, če je trk neizogiben. V bistvu se ta potapljač sooča z potapljači.

Po večkratni živalski pojavi telo prejema ogromno količino strupa.

Učinek strupa na telo se kaže v več fazah:

 • pordelost očiščenega območja kože;
 • mesto opeklin se začne nabrekniti;
 • omotica;
 • intenzivna toplota;
 • Možen srčni zastoj.

Kaj lahko povzroči strup morske osiSmrtonosni izid lahko nastane takoj ali po dveh dneh. Vse je odvisno od tega, kako se v organizem vbrizga strup meduz.

Ta plenilec plava zelo hitro. Zaradi svoje hitrosti lahko strupeno meduzino med koralami popolnoma premika. Ta plenilec je mogoč le v plitvih globinah. Običajno so morske osne nočne. Čez dan se skrivajo na dnu, toda takoj, ko sonce začne iti, plavajo na površje.

Turistična informacijska kartica

Za počitek v kraju, kjer obstaja veliko tveganje, da se srečate s temi plenilci, morajo turisti slediti nekaj nasvetov:

 1. Treba je vedeti, da ko jo srečate z meduzami morate skrbno obiti. Njene hlačke se lahko raztegnejo precej dolge razdalje.
 2. Potopite v večjo globino, je bolje da se ročno ne dotikajte ničesar.
 3. Po neurju ni priporočljivo vstopiti v vodo. Verjetnost stika z ostanki lovke je visoka.

Če se je navsezadnje srečal z vodo, potem bi moral biti:

 • Temeljito sperite z veliko slane vode;
 • zdravljenje rane s kisom ali močno alkoholno pijačo;
 • zelo previdno odstranite ostanke papeža iz rane.

Po končanih postopkih je potrebno nujno poiskati pomoč kvalificiranega zdravstvenega osebja.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com