AmriFla.com

Bird Atlantic slepi konec in njegove sorte

Mrtva črka je morski ptičar arktičnih zemljepisnih širinZaostanek (poudarek na prvem zlogu) je morski arktični ptič z nenavadnim videzom. V bistvu živijo na obalah Atlantika in Arktičnega oceana. V pareni sezoni je njihov kljun obarvan svetlo oranžno in postanejo nenavadno lepi.

Ptica se imenuje "slepi konec" zaradi velike okrogle glave in kratkega kljuna. In prav tako se imenujejo kot lignje ali morski klovn.

Obstajajo tri vrste apatitov:

 • Bird Stump - sekalec - velika ptica, ki tehta do en kilogram. Razdeljeni so na pacifiški obali. Preklopi predvsem na Japonsko. Tudi mrtvi konci se razprostirajo na bregovih Beringovega morja.
 • Atlantski zastoj - prebivalec Arktičnega in Arktičnega oceana. Manjša velikost kot nevihtna - sovraži in nekoliko drugačna v barvi glave.
 • Pacifični Dead End - prebivalec severnih obal Tihi ocean. Ptica tehta do pol kilograma, poje ribe in morske kozice.

Opis ptice

Njihova barva je zelo zanimiva. Izgleda kot menih v riti. Oči te ptice se zdijo trikotne, ker obstajajo oblike okoli oči, ki dajejo tako vizualni učinek.

Mrtva plošča - odličen plavalec in potapljač, preživijo večino svojega življenja na vodiVelikost teh ptic ni velika. Dolžina njihovega telesa je navadno ne več kot petintrideset centimetrov, teža pa ne presega pol kilograma. Moški, ki so nekoliko večji od žensk. Roke tega čednega človeka so svetlo oranžne s plavalnimi membranami.

Te ptice se zelo hitro premikajo na kopnem, pa tudi odličen potop pod vodo in ne sme dihati za eno minuto.

Glavna značilnost ptice ptičev je njihov nenavaden trikotni kljun. V obdobju vzreje kljun teh ptic postane popolnoma oranžen in služi za privabljanje partnerjev.

Habitat

Večina blokatorjev je na voljo na obali Severne Amerike in Islandije. Včasih živijo tudi v arktičnem krogu.

Večino dneva je mrtev konec ptice na vodi.

To je posamezne ptice in redko živijo v parih.

Napajanje

Mrtvi konci lovijo ribe in kozice, medtem ko se lahko potopijo do globine 60 cmKot vse morske ptice, Atlantik mrtvi konec raje ribe. V bistvu so gerbils, kapelin ali kozica.
Med obedom se te atlantske ptice potopijo pod vodo in vrsto s pomočjo kril, tačke pa se uporabljajo kot krmilo. Zastoj ulovi ribe in jo poje, ne da bi se pojavil na površini. Dan je ena ptica potrebnih tri sto gramov rib, to je približno petdeset majhnih rib.

Reprodukcija

Spomladi, ko se sneg malo zacenja, se Atlantski mrtvi konci začnejo vrniti v kraje, kjer so se rodili. Popravite gnezda ali zgradite nove. Mrtvi konci so zelo se pogosto vrnejo na isti kraj razmnoževanja. Zgradite gnezda v jare, ki kopljejo s tačkami in kljunom v slojih šote. Na dnu luknje je obložena s slamo ali travo.

Med parjenčevim obdobjem samci prinašajo majhne ribe ženskam kot dvojenko.

Ženska iz atlantskega zastoja le eno jajce, ki lovijo oba starša.

Po treh mesecih valilnih odprtin. Starši hranijo piščance do desetkrat dnevno. V času, ena ptica prinaša do dvajset rib.

V starosti desetih dni piščanci pridobijo perje. Nestlings letijo iz gnezda šest mesecev po rojstvu.

Konec sovražnikov Atlantika se konča

Najpogosteje jih lovijo ptice plen, kot so:

 • Glavni sovražniki mrtvih koncev so galebi, jedo so jajca, piščanci in včasih odrasliSokol
 • Skua
 • Hawk
 • Galeb
 • Orlan

Čaplje večinoma jedo jajca s piščanci, včasih pa ne motijo ​​jesti odraslega mrtvega konca.

Ljudje za te ptice niso grozni, ker njihovi meso redko uporablja človek.

Ta ptica je navedena v Rdeči knjigi in zaščitena z zakonom. V zadnjem času se je prebivalstvo Ipatijcev precej zmanjšalo in, glede na napovedi znanstvenikov, bo še vedno upadalo.

Zanimiva dejstva

 • Ko se temperatura v oceanu dvigne, se majhne ribe premaknejo proti severu, zato ptice ostanejo brez hrane.
 • Atlantski mrtvi konci lahko pijejo slano vodo in se dobro počutijo na morju. Lahko so na vodi večino dneva. Ipatka stalno tepi, da se ne zamrzne.
 • Mrtvaški skoraj ves čas preživijo v oceanu, na kopnem, ki ga izberejo za kratek časTe ptice so čudoviti potapljači, ki se lahko potopijo do globine 60 metrov. Pod vodo uporabljajo krila in tace za premikanje.
 • Na kopnem so ptice samo za čas razmnoževanja in vzreje piščancev, preostali čas pa je, da so v odprtem oceanu. Obstaja dovolj hrane in njihova debela prevlečena perja sploh ne trpijo, da bi bili v vodi v vodi.
 • Te ptice letijo s hitrostjo osemdeset kilometrov na uro. Hitro premikajo svoja krila.
 • Ko hodijo po tleh, izgledajo precej komično. Telo drži pokonci in se pri sprehodu prevrne. Še bolj zabavno so ptice, ki poskušajo pristati na vodi. Nenehno mahajo svoja krila in pritiskajo svoje tace naprej. Zelo pogosto, sesalci samo flop na vodi.
 • Ipatki lepo vzletijo iz vode. Preden greste v zrak, teče nekaj sekund na vodi.
 • Imajo neverjetno sposobnost ribarjenja, tudi če so že zbrali popoln kljun rib. Na nebo ulovi glave vseh ujetih ribjih jezikov, ostali pa visijo od kljuna. Tako lahko ulovi do petdeset rib v enem ulovu.
 • Te ptice gradijo gnezda na istem mestu in vse svoje življenjske partnerje z istim partnerjem.
 • Če bi ena ptica nekaj prestrašila in letela v zrak, bi to storila vsa kolonija ptic. Pomirili se bodo le, če bodo prepričani, da jim nič ne grozi.
 • Cul-de-sacs živijo v kolonijah, medtem ko se par oblikuje v času reje gnezdenjaTo je nacionalni simbol Newfoundlanda.
 • Življenjska doba teh ptic traja dvajset let.
 • Največji sovražnik zapora je atlantski galeb, ki zelo pogosto napade gnezdo in poje jajca ali mlade piščance.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com