AmriFla.com

Ptični orel: kako izgleda in kaj se hrani

Kaj jedo krmoOrlovi so kralji ptic. Od nekdaj med vsemi pernati orlovi se štejejo za najbolj pogumne, močne in plemenite. Danes je v svetu živalstva približno 40 vrst, ki so razdeljene na več rodov družine hawk. Najbližji sorodniki orlov so harfije, orli in drobci.

Pojava orlov

Skoraj vsi predstavniki vrst se razlikujejo v velikosti. Dolžina nekaterih posameznikov lahko doseže 90-95 cm, samice pa so veliko bolj impresivne kot moški. Teža orla je od 3 do 7 kg. Masa predstavnikov majhnih vrst je manjša.

Glavne značilnosti

Videoposnetek orla:

 1. Kako izgleda orelTelo velike, mišičje dobro razvito. Noge močne in dolge, prsti na njih dosežejo prste.
 2. Vrat je mišičast in trmast, glava je kompaktna. Očesno oko ni aktivno, razvit vrat pa kompenzira to pomanjkljivost.
 3. Kljun in kremplji so impresivni, katerih konci so upognjeni. Te lastnosti omogočajo, da je orel resnični plenilec. Vse življenje krempljev in kljun rastejo, ptica med svojim življenjem ostane.
 4. Krila so dolga in široka, njihova stopnja doseže 2,5 metra. Ta razpon pomaga dolgo časa na visokih razdaljah od zemlje (več kot 700 metrov).
 5. Rep ni dolg, ozek. Vsaka vrsta ima svoj poseben rep. Torej, za nekatere orlove je svoboden, klinast, vendar v grebenih in grebenskih orlah sestoji iz svežnja perja.

Vizija je zelo ostra, zahvaljujoč njemu, lahko na velikih razdaljah išče plen. Na primer, zlati orel lahko videl zajca na razdalji do 2 km. Periferna vizija omogoča pregled ozemlja 12 kvadratnih kilometrov. Oralno zaslišanje je potrebno za komunikacijo z drugimi posamezniki, a občutek za vonj je zelo slabo razvit.

Letenje ptice spremlja močna in globoka krila. Tudi s močnimi sunki vetra lahko orel uspeva obvladati zračne tokove in potopiti s hitrostjo do 330 km na uro.

Koliko otokov živi? Povprečna pričakovana življenjska doba je 30 let, vendar lahko posamezniki velikih vrst živijo do 45-50 let.

Barva

Barva orlov je razdeljena na dve vrsti - enobarvni in kontrastni. Večina vrst ptic je pobarvana v monokromatični barvi, na primer rjava, rdeča, črna. Pogosto monofonična barva se razredči s pragovi ali pikami na krilih.

Nekateri orli imajo kontrastno barvo. Torej, v boju, hawk in krone ore, vrh in glava sta temen, dno pa je lažje. Krila in trebuh sta razredčeni s črtami in pikami. Nekatere ptice imajo na svojih glavah snop dolgih perja.

Življenski stil orla

Eagles HabitatKljub moči in moči, Orlovi so zelo ranljiva povezava v ekološki verigi. V naravi imajo le malo sovražnikov. Orel umre med bojem z drugim posameznikom ali z volkom. Za njih je veliko bolj nevarno lakota. Pri iskanju velikega plena ptice pogosto migrirajo iz zmernega pasu na jug. Sčasoma velike živali izginejo iz rastline, odpre se devica in običajno hrano za njih postane težko izločiti.

Poleg tega, koliko orlov umre pod električnimi vodniki, z namestitvijo ohišja na drogu. Danes so evropske vrste na robu izumrtja, mnogi so navedeni v Rdečih knjigah različnih držav.

Kraj bivanja

Razdelitveno območje ptic zelo raznolika in kraj bivanja odvisna od vrste. Skoraj vsi predstavniki vrst raje držijo daleč stran od ljudi, v gorah ali pol odprtih pokrajin.

Razširjeni so posamezniki iz roda realnih orlov. Raje subtropsko in zmerno podnebje. Torej, lahko jih srečate:

 • na severozahodu od Škotske do Kazahstana;
 • na jugovzhodu Mongolije v Indijo.Raje se strinjam v stopnicah, gorah in polpusnicah, ki mejijo na brezalkozne ravnice. Orlovi, ki živijo v Afriki (grebeni, glavniki, krone), živijo v redkih gozdovih in savanah.

Zlati orel, ki živi v Rusiji (na jugu Primorja in na severu Kavkaza), se želi gnezditi v cono nedostopnih gozdov, avstralski zlati orel pa se počuti v velikih gozdovih Gvineje. Orelsko pokopališče raje živi stepe Ukrajine in Kazahstana, gozdov Španije, Romunije in Češke republike. Orlov lahko najdemo na Kitajskem in v Iranu, Grčiji in Nemčiji, na Madžarskem in v Slovaškem.

Napajanje

Ti plenilci živijo v parih. Če želite najti hrano, se ves čas gibljejo v zraku, iščejo plen v zraku in na tleh. Ko pride do ekstrakcije, hitro padejo navzdol, vlečejo svoje tace in grabijo žrtev z ostrimi kremplji. Nadalje, plenilec omamne žrtev s pomočjo močnih udarcev s kljunom.

Zelo pogosto je plen orla velikih živali:

 • Pojava orlovlisice in gazele;
 • volkovi in ​​srnjadi;
 • antelope in opice.

Lov na majhno igro (marmot, zajce, dihurje in druge) je za njega preprost in preprost. Ko plenilec dolgo ne more najti hrane, se spremeni v čistilno ptico.

Ko je orel ulovil igro, nato poskuša čim hitreje jesti na kraju samem. V enem primeru deli del plena - hranijo svoje piščance. Po obedu, orli pijejo veliko in dolgotrajno očistijo svoje perje.

Reprodukcija

Ti ptiči se enkrat letno pomnožijo. Posamezniki, ki živijo v južnih regijah, ležijo jajca pozimi, na severu - spomladi. Večinoma raje gnezdijo visoko na drevesih in skalah, redko na kopnem. Dogaja se, da orli ujamejo gnezda sokolov, jastrebov in vrana ter jih gradijo do njihove velikosti. Taka stanovanja par uporablja več let zapored, vsako leto, postavlja nove veje. Tako sčasoma gnezdo postane kot ogromna kupa vej.

V sklopki sta dve jajci. Jajca se inkubirajo 35-45 dni (odvisno od vrste). Vsa skrb za prihodnje potomce je na ramenih ženske. Moški v tem času nudi hrano. Po videzu piščancev se ženka za nekaj časa še malo segreje in nato postopoma lovi na lov.

Starši teh plenilcev so zelo ljubeči in ljubeči. Toda piščanci so, nasprotno, krvoločni. Od prvih dni življenja pridejo v konflikt za hrano. Močna kurba pogosto šibkejša in jo nato poje.

Mladi začnejo loviti neodvisno po prvem letu. Mladi posamezniki hodijo, dokler ne najdejo para. S 4-5 leti imajo orli puberteto. Lojalnost do druge polovice je shranjena do smrti.

Vrste orlov

Družina jastrebov sestavlja 70 rodov. V zameno pa vključujejo 14 poddružin. Sodobna klasifikacija razlikuje 17 glavnih vrst orlov, ki imajo med seboj razlike. Tukaj je nekaj od njih:

 1. Kaj jedo krmoZlati orel je največji orel na svetu, njegova teža pa lahko doseže do 7 kg. Dolžina telesa je 76-95 cm, razpon kril je 2-2,35 metrov. Zlati orli so razširjeni v Mehiki, Afriki, Aziji, v gorah evropskih držav, na otokih Sredozemskega morja. V Rusiji se ptica porazdeli iz Kamčatke v Priamurye.
 2. Hawk orel ima črno-rjavo hrbtno barvo in bel trebuh s prečnimi črtami temnega odtenka. Teža ptice je okoli 2,5 kg, dolžina telesa je 67-77 cm, dolžina kril je 46-56 cm in živi na jugu Evrope in v Afriki. V evropskih državah se vrste lovijo kot lovske ptice.
 3. Kamni orel živi v stepah in savannah jugozahodne Afrike, v Iranu in Indiji. Telesna masa moškega je 2 kg, ženske - 1,5-2,5 kg. Dolžina telesa je 63-73 cm, razpon kril 155-175 cm. Ptica zunaj je podobna stepskemu orlu. Ta vrsta se šteje, da izginja in je navedena v Rdeči knjigi Ruske federacije.
 4. Steppe orel. Odrasel ima temno rjavo barvo perja in rdečo piko na glavi. Dolžina telesa je 60-80 cm, razpon razpok 215-225 cm. Masa stepskega orla varira od 2,8 do 5 kg. Vrste so majhne in naseljujejo stepi osrednje in osrednje Azije. Vrste so navedene v Rdeči knjigi Ruske federacije.
 5. Grobišče je redka vrsta, izgleda kot zlati orel, z belimi epauletami na ramenih. Predstavniki vrst so zelo glasni, slišijo jih lahko na razdalji do 1 km. Telesna dolžina grobišča je 73-85 cm, razpon kril je 170-215 cm, težina plenilca je 2,7-4,7 kg. Želi rasti v gozdno-stepskih regijah Indije, Mongolije in Azije. To se dogaja v osrednjem delu Rusije.
 6. Orelov pritlikavec - predstavniki vrst so majhni do 1,3 kg, dolžina telesa ne presega 57 cm. Velikost in oblika telesa so podobni bobnarjem. Razpon kril je le 100-130 cm. Raje gnezdi v Sudanu, Egiptu, Libiji, Franciji, Grčiji in Turčiji. V Rusiji je razširjena v predmestjih Tambova in Tule, v Zvezni republiki Avstriji in na območju Altai. Preseli se v severno Afriko in na Bližnji vzhod.
 7. Silver Eagle. Ptica s krilnim razponom 127-160 cm in dolžino telesa 57-62 cm. Razdeljena je v državah južne Afrike.
 8. Majhen pikčast orel. Masa posameznika je 1,5-1,9 kg, dolžina telesa pa 63-66 cm. V Rusiji gnezdi v Novgorodu, Tuli, Leningradu in Moskvi. Toda vrsta je razširjena tudi v središču in na vzhodu Evrope. Želi se preseliti v države jugovzhodne Afrike.
 9. Veliki opazen orel. Teža ptice je 1,5-3 kg, dolžina telesa je 65-74 cm. Ta vrsta je temnejša in večja od majhne vrste. Razdeljeni v vzhodni Evropi, Rusiji, na Kitajskem, v Kazahstanu, Mongoliji. Preseli se v Iran, Indijo in Afriko.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com