AmriFla.com

Šar (laskir): opis rib in značilnosti lovljenja

Carp (lasquire)Redfin ali lasquire

živi v Črnem in Azovskem morju. Nekajkrat jih je mogoče najti v drugih toplih morjih. Ta riba ima v svojem videzu in načinu življenja več bistvenih razlik med svojo sladkovodno podobo. Laskir je zelo sramežljiv in usmerjen, lahko ga celo prestraši senca na vodi. Zato je ulov te majhne morske ribe tudi nekaj pomembnih značilnosti.

Videz

Morski krap ima značilen videz. Ima podolgovato telo, nekoliko pritisnjeno ob straneh. Barva telesa je rumenkasta, lažja na trebuhu, s srebrno prstjo. Obarvanje naslonjala je nekoliko temnejše, ima zlate prelive. Posebna značilnost laskerja je temna točka blizu repne plasti.

To ribico lahko naučite ne le z repom, ampak tudi z značilnimi zobmi. Nahaja se v ustih v več vrsticah. Prva vrstica je sestavljena iz zelo širokih sekalcev in za njimi rastejo žvečilni zobje.

Velikost teh morskih rib ni prevelika. Največji posamezniki so skoraj nikoli daljši od 30 cm. Teža takih rib je tudi majhna - ne več kot 1 kilogram. Vendar se včasih lahko srečate z velikanskimi "velikani", ki tehtajo do ene in pol kilograma.

Za zaščito pred plenilci ima laskian odlično orožje. V območju analnega plavega je več ostrih žarkov. Črno morje ribičev ne šteje za to vrsto križevega krapa. Ko odstranjujete ribe, ulovljene iz kljuke, ne pozabite na to funkcijo, ker je repni plavuti lahko zelo boleč.

Življenjski slog in navade

Življenjski slog in navadePogosteje kot ne, zadnje življenje v toplem morju Črnega in Azovskega morja je redko najdemo v sredozemskem bazenu. Običajno riba plava v bližini obale, raje skriva v skalnatih območjih s trdim dnom.

Med dolgotrajnim pomirjujočim se velikim plitvinom te ribe lahko srečajo in na precejšnji razdalji od obale na odprtem morju. Vendar je to precej izjema, saj je običajno kržec sedel in ne reagira niti na spremembe v temperaturi okolja.

Prav tako išče hrano v njegovih življenjskih prostorih, ne oddaljuje se od skalnatih obal. Če je populacija te vrste morskih rib velikih velikosti, lahko porabi vse okoli sebe, tako da ostane le kamnita dna. Dieta laskarja vključuje:

 1. Kaviar različnih vrst rib, vključno z njihovimi.
 2. Diatomi.
 3. Hidroide in gobe.
 4. Majhni raki.

Rojen, mladi krap za dolgo časa ostala nespolno delitev posamezniki obeh spolov je postaviti nekaj let kasneje, pa nekateri posamezniki so hermaphrodites do konca svojega življenja.

V starosti enega leta je rdečega okuna že sposoben razmnoževanja. Za drstenje ribam ni treba potovati na večjih razdaljah, saj so območja s kamnitim dnom odlična za to. Ribja pasma na kratki razdalji od obale, globina drstenja je približno 3-5 metrov. V tem času ribe tvorijo pare. Ne gnezdijo gnezd, saj so jajca trdno pritrjena na trdo skalnato dno.

Opis videzaPostopek razmnoževanja se nadaljuje skozi tople sezone. Ženske morskih križancev so zelo plodne. Ena ženska lahko plava do 500 tisoč jajc. Število jajc je odvisno od velikosti rib - daljša je telesna dolžina rib, večja je njegova plodnost. Kaviar kaviar ima značilno rdeče-oranžno barvo. V čistih morjih obalnih območij so jajca zlahka vidna, zato so pogosto plen za plenilce.
Takoj, ko je bil kaviar položen, se kroketi takoj razpadejo. Laskiri nikoli ne skrbijo za svoje potomce. Čez nekaj časa se iz kaviarja pojavi krompirček. V prvih mesecih življenja ne odhajajo nikamor od kraja rojstva. Novorojenčki se hranijo z algami. Ti otroci rastejo zelo počasi, zato pogosto postanejo preprost plen za večje plenilce morskih prebivalcev.

Kje ujamejo laskir?

Laskirsko Črno morje je zelo termofilno. Lahko ga ujamejo le v toplem obdobju, ko se zgornje plasti morske vode dobro segrejejo. Priljubljeni kraji stanovanja krokarja so podvodne kamnine, pomoli, velike pasti. V takšnih krajih je veliko hrane za ribe - majhne rake, mehkužce, alge. Z dobrimi vremenskimi razmerami lahko ulovite ribe skoraj cel dan:

 1. Zvečer se križar v Črnem morju začne bolj obnašati - v tem času na plažah je veliko manj ljudi. V mraku je morski kurzor krap dobro ujet.
 2. Ko noč pade, ribe spustijo na globino 5 metrov. Laskir običajno premika jambs. Če se ugriz začne, obstaja možnost, da dobite dober ulov na tem mestu.
 3. Kras morjaDanes lahko ujameš takega Križanca. Vendar, da bi dobili dober ulov, morate najti mirno osamljene kraje, kjer nihče ne more prestrašiti ribe. V krajih masovnega rekreacije ljudje ne bodo mogli spoznati šole morskega krapa.
 4. Dober kraj glede ulova Črnega morja je lahko morsko območje, v katerega vstopijo gorske reke.
 5. Še posebej dobra je ta riba po nevihti. V tem času se voda postane motna in verjetno ulovi veliko ribe, ki tehtajo več kot 500 gramov.
 6. Aktivni ugriz se začne kmalu pred začetkom nevihte - ribe popolnoma občutijo, da so spremembe v vremenu in uničenje v tem času veličastne.

Sredi poletja se kroker začne bolj obnašati. S prihodom hladnega vremena gre v globino, kjer čaka do naslednje sezone.

Ribe lahko ulovite na več načinov - vse je odvisno od ribolovnih pogojev. Za ulov iz pomola je najboljši plovni ribolov. Če nameravate ujeti z nežno poševno obalo, izkušeni ribiči priporočajo uporabo spodnjega orodja.

Vaba in načinov ulova

Kras je vsejedreden plenilec in vaba za lov je lahko zelo raznolika:

 1. Školjke in kozice se lahko ujamejo naravnost v kraju, kjer je ribolov načrtovan. Takšna riba vaba bo vzeta prostovoljno in brez strahu. Če želite ujeti kozice, potrebujete mrežo z majhnimi celicami. Veliko število tega morskega življenja najdemo med pasti in blizu stebrov.
 2. Vaba in načinov ulovaV školjke lahko ujamejo školjke, saj se ti mehkužci pogosto pripisujejo podvodnemu delu prelomnih in velikih kamnov. Lučka mora biti razdeljena in izvlečena iz nje.
 3. Dobra zelenica je lahko tudi rak divjadi. Še posebej je primeren za ulov velikega lasquera, ki ima radi to hrano.
 4. Kot vabo je mogoče uporabiti rožiček.
 5. Kosi svežih rib niso slabi.

Ker je ta riba majhna, ne potrebuje posebno močnega spravljanja, da bi ujela. Debelina linije za kraški krap običajno ne presega 0,15-0,2 mm.

Kavlji so najbolje izbrati št. 5-7 (po nacionalnih standardih) in podolgovat podlaket. Plovilo naj bo čim bolj svetlo.

Saj je potrebno nastaviti tako, da se vabe ne določa na dnu, in je bil v vodi pri 20 cm od spodnje površine.

Da bi zagotovili dober ulov, lahko vnaprej pripravite ugrizni prostor, ki ribe hranite z drobljenimi školjkami večkrat na dan. Včasih lahko traja do 5 dni, vendar bo bogat ulov več kot plačal za čas, ki ga potrebuje. Postopoma se majhne jate začnejo kopati v hranilno mesto, zvečer pa se bodo približali tudi večji primerki. Med ribolovom je treba ravnati tiho, ne da bi naredili ostre premike in da ne bi naredili hrupa.

Meso morskega križevega krapa se pogosto uporablja pri kuhanju. Lahko jo pripravite na različne načine - od posušenega in posušenega, do borshta in zrezkov. Ta izdelek je bogat z različnimi vitamini in mineralnimi elementi. Kot mnoge morske ribe, luskar zavzema eno od vodilnih mest v vsebini in razmerju beljakovin.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com