AmriFla.com

Rok uporabnosti jajc in pogoji shranjevanja

Ustreznost piščančjih jajcJajce je izdelek prve potrebe in je v hladilniku skoraj vsakdo. Poleg tega jajca - vir beljakovin in vitaminov, ki so potrebni za normalno delovanje telesa. Vendar pa zelo malo ljudi ve, koliko in kako shraniti ta izdelek.

Najprej je treba opozoriti, da piščančja jajca prihajajo v več vrstah ali kategorijah:

 • najvišji;
 • Selektivni;
 • prvi;
 • drugi;
 • tretji.

Poleg tega pri nakupu bodite pozorni ne samo na kategorijo izdelka, temveč tudi na videz izdelka. Zelo pomembno, tako da jajca nimajo legla, krvi, razpok in drugih napak. Po GOST je dovoljeno, da imajo jajca majhne lise ali trakove, ki so se pojavili med prevozom. Jajca je treba pred uporabo umiti. Poleg tega je treba zapomniti, da jih ne bi smeli imeti tuji vonj ali okus.

Kaj vpliva na čas shranjevanja jajc?

 1. Kako shraniti piščančja jajcaNjihov izvor. Na jajca, ki so bila zbrana v proizvodnji, vedno navedite točen datum. Približno rok uporabnosti izdelka, ki je bil zbran na perutninski farmi, je približno mesec dni. Če govorimo o domačih jajcih, jih lahko hranimo 3 mesece.
 2. Pravilnost shranjevanja pred nakupom. Skladišče je skladno z vsemi tehničnimi standardi glede skladiščenja tega izdelka, nato pa lahko traja od 25 do 30 dni. Pomembno je shranjevanje po nakupu. Torej, če je izdelek shranjen v hladilniku, lahko surova jajca ostanejo primerna za hrano za mesec in kuhana 10-14 dni. Če govorimo o skladiščenju brez hladilnika, se rok trajanja surovin zmanjša na 14-20 dni in kuhamo na 2-3 dni.

Prav tako celovitost lupine vpliva tudi na rok trajanja jajc. To je posledica dejstva, da je struktura lupine porozna in zaradi tega ostanejo vse koristne lastnosti. Če je bila lupina prekinjena, obstaja veliko tveganje, da bodo mikrobi prišli v notranjost. Zato kuhana jajca s krekiranim lupino lahko shranite ne več kot 3-4 dni.

Kakšen je rok trajanja piščančjega jajca v hladilniku?

 1. Surov izdelek lahko shranite 28 dni, vendar ne več.
 2. Trda kuhana pesa hranimo največ teden dni.
 3. Kuhano v "mehki" trgovini 2 dni.
 4. Okrašena s termično filmsko jajca, lahko shranite 1-2 dni.
 5. Rok uporabnosti lomljenih in surovih jajc je 1-2 dni.
 6. Varjene in predhodno očiščene lahko shranite 3 dni.

Poleg tega ne pozabite na takšen indikator kot vlažnost. Ne sme biti več kot 85%, sicer se čas shranjevanja skrajša.

Kako pravilno shraniti ta izdelek v hladilniku?

Rok uporabnosti jajcPrvič, tega izdelka ne postavljajte na odprtih vratih. To pojasnjuje dejstvo, da vsakič, ko odpremo vrata, spremenimo temperaturni režim in to lahko vpliva na rok uporabnosti. Najbolje je, da je ta izdelek shranjen v zelenjavni in sadni komori, ker je temperatura tam najbolj stabilna.

Drugič, najbolje je, da ta živila hranite v fiksnem položaju. Za to so posebne stojnice z zarezo pod vsakim jajcem. Poleg tega mora biti takšna posoda dobro zaprta, tako da jajca ne pridejo v stik z drugimi izdelki.

Tretjič, jih je treba hraniti pri temperaturi od 2 do 4 stopinje. In če je temperatura v hladilniku 1-2 stopinj, se lahko rok uporabnosti podaljša na 45 dni.

Kako razumeti, da je moda sveža?

Če niste prepričani o svežini kupljenega izdelka, je bolje, da izvedete majhen test.

Obstaja več načinov za določitev svežine izdelka.

Preverite s soljo
Za izvedbo malega eksperimenta bo potrebna kuhinjska sol, malo topla voda in en testis. Ko je fiziološka raztopina pripravljena, postavite testni predmet. Analiza rezultatov:

 1. Padla je na dno - izdelek ni več kot en teden.
 2. Pojavilo se je neumno konec - izraz več kot en teden.
 3. Preprosto plava v raztopini - izraz je več kot 2 tedna.
 4. Če je izdelek na površini - je bolje, da ga ne uporabljate.

Enako lahko naredimo preprosto s hladno vodo, brez solne raztopine.

Preverite s ponevom

Če ste zlomili piščančji izdelek v ponev, in beljakovina se je zelo hitro povečala ali zmešala z rumenjakom, potem je ta izdelek zastarel.

Da ne bi prišlo težave med cvrtjem, lahko preprosto zlomite jajce v ločeno ploščo in si oglejte njegovo konsistenco. Poleg tega morate paziti na dejstvo, da bo svež rumenjak vedno konveksen.

Opredelitev z zvokom

Koliko hraniti jajcaTa metoda je zelo preprosta. Izdelek se morate treseti pred ušesom. Če ne slišiš nič, potem je svež.

Omeniti velja, da lahko hitrost čiščenja kuhanih jajc kaže svojo svežino. Če so sveže, potem bo zelo težko očistiti.

Zato je treba opozoriti, da je zelo pomembno imeti podatke o rokovanju jajc. V nasprotnem primeru, lahko se zastrupite sami in svoje ljubljene. Poleg tega ne pozabite na pravila za shranjevanje piščanca v hladilniku.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com